Sayin Sevil Hanim,
Onceki mesajlarinizda beklemis oldugunuz (istediginiz) elestriler elbetteki tek tarafli gelmeyecek ve sadece sizi savunmayacakti. Size ve fikirlerinize karsi elestirilerde gelecekti. Tepkinizi (daha elestiriler gelmeden once) belirlemis olmaniz ve olgun bir karakterle bu elestirileri kaldirarak, cevapsiz kalmanizi veya sakin bir uslupla cevap vermenizi beklerdim. Fikirleriniz hayat tarziniz olmus ise, bu fikirlerinizi savunmayi yada icinizde tutmayi ogrenmeniz gerektigini dusunuyorum.
http://www.masonlar.org/masonlar_forum/index.php/topic,1356.0.htmlSaygilarimla
Sayin Omnia Tempus Alit,
Sozleriniz ve kullanmis oldugunuz deyimler dogru ve profesyonel olmakla beraber, kullanildigi yerler ve kisiler yanlis. Ahenk, tolerans, sabir ve ozgur dusunce kavramlarinin anlamini yeteri kadar bildiginizi dusunuyorum. Yanliz bildiklerinizi yeteri kadar uygulamadiginizida dusunuyorum.
Ingilizce bildiginizi varsayarak sizede kucuk bir paragraf gondermek isterim.
In a free country, human speech must needs be free; and the State _must_
listen to the maunderings of folly, and the screechings of its geese,
and the brayings of its asses, as well as to the golden oracles of its
wise and great men. Even the despotic old kings allowed their wise fools
to say what they liked. The true alchemist will extract the lessons of
wisdom from the babblings of folly. He will hear what a man has to say
on any given subject, even if the speaker end only in proving himself
prince of fools. Even a fool will sometimes hit the mark. There is some
truth in all men who are not compelled to suppress their souls and speak
other men's thoughts. The finger even of the idiot may point to the
great highway.
-Albert Pike 33rd Degree Grand CrossSaygilarimla
Sayin skullG,
Bir hukukcu olarak, kurallari, (duygularinizi katmaksizin) uygulamakta zorlandiginizi gordum. Hukukta elestiri yapildigi gibi elestiriden once yasalara uygunlugu kontrol edilir. Fikire ve inanca hakaret edilmedigi gibi, hakaretede hakaretle karsilik verilmez.
D- Ulusal ve ulusalüstü hukukta ifade özgürlüğü
765 sayılı TCY'nın 159/5 nci maddesinde "Tahkir, tezyif ve sövme kastı bulunmaksızın, sadece eleştirme maksadıyla yapılan düşünce açıklamaları cezayı gerektirmez" denilerek madde yönünden ifade özgürlüğünün sınırları çizilmiştir. Lutfen teraziyi ortasindan tutunuz.
Saygilarimla
Sizlerden beklemedigim bir uslupta konuyu uzatmaya ve kisisellestirmeye devam ediyorsunuz. Yonetimin bu konuda taraf tutmasini yada yanlizca bir tarafa yaptirim uygulamasini beklemediginizi umuyorum. Suana kadar yazilan mesajlara karsi gosterilmis olan toleransin yanlis anlasilmasini kimse istemez. Bu nedenle yaptirim uygulanmasina gerek kalmadan, konuyu, basligina bagli kalarak, saygili ve kisisellestirmeden tartisacaginizi yada sukunetinizi koruyacaginizi umud ediyorum.
Butun Uyelere Saygilarimla