Merhabalar. Bu başlık altında, daha önce defalarca değinilmiş fakat, bir çok harici sitede hala cevapsız ve asılsız iddialarla yarım kalmış bir konuya değineceğim. Masonluk ve İslam konusuna.
Not: İslam olarak dile getirdiğim konu bütün inançlar için geçerlidir. Sadece ülkemizin genel inanç yapısını göz önünde bulundurarak bu konuyu ele almak istedim.
Geçmişten günümüze bir çok kişi masonluğu, anti-islam bir hareket olarak değerlendirdi. Hatta, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde, masonluk hakkında; 'İslam karşıtı bir gruptur ve müslümanlar girerse, şirke düşerler' gibi fetvalar verilmiştir. Bir çok alim, masonluğa karşı çıkarken, masonluğu destekleyenlerde olmuştur. Peki işin aslı nedir? Masonluk gerçekten de İslam'a karşı bir yapı mıdır?
Cevaba geçmeden önce sizlere, harici sitelerdeki masonluk ve islam hakkında yazılan bazı yorumları göstermek istiyorum;
''
Müslüman insan mason olmaz! Masonlar müslüman değildir. Aksine müslümanlığa karşıdırlar. Müslümanları yobaz görürler.
Masonluk, müslümanlığı yıkmak için kurulmuştur. Siyonizmin bir alt kurumudur.
Gerçek bir müslüman mason olmaz. Masonluk şeytani ve islam karşıtı bir yapılanmadır. ''
vb. daha bir çok yorum yapılmıştır. Bu yorumlar iddia bile değil, tamamen yalandır. Öncelikle masonluğun siyonizmle ilişkisini, sayın ADAM ve sayın MASON oldukça güzel açıklamışlardır. (
http://masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=10746.0 ) Diğer yalanlara gelirsek. Masonluk asla ama asla islam karşıtı bir yapı değildir. İslam karşıtı olması mümkün değildir çünkü masonlar arasında da müslümanlar bulunur ve geçmişte de birçok şeyh, ulema mensubu kişiler, masonluğun içerisinde bulunmuştur.
O halde bu yalanlar nereden türedi?
Masonluk, İslam'a değil, İslam'daki bağnazlığa karşıdır. Bu sadece İslam için geçerli değil, masonluk bağnazlığın her kurum ve çeşidine karşıdır. Masonluk için bağnazlık, bir kasa domatesin içindeki çürük 1 domates gibidir. Bu çürük domates atılmazsa, diğerlerini de çürütecektir. Bu sebeple masonluk bağnaz, gerici, gelişimi, eğitimi, sanat ve kültürü engelleyen, insanı düşünmekten alıkoyan, insana değer vermeyi azaltan her türlü bağnaz yapıları kabul etmez. Elbette aydın müslümanlar olduğu gibi bağnaz müslümanlar da olmuştur. İşte o bağnaz müslümanlar, vaktiyle bağnazlıklarını kabul etmediği için masonluğu, din karşıtı bir yapı gibi göstermiş ve halka bu şekilde yaymaya çalışmışlardır.
Masonluk için şeytani, İslam'a karşı savaş açan, din düşmanı gibi yansıtmışlardır. Ancak dikkat ederseniz, masonluğun düşünce ve yapısı, müslümanlar arasında, aydın insanlara uymaktadır. Mevlana, Yunus Emre, İbn Arabi, Mimar Sinan gibi aydın müslümanların, insanlık ve gelişim adına, fikir ve düşünceleri masonlukla örtüşmektedir. Masonluğun kuruluşundan itibaren, günümüze kadar dikkat ederseniz bilimle, sanatla, kültürle uğraşmış müslüman kişiler, masonluğu reddetmemiş ancak, nerede gelişime önem vermeyen, yaşayalım ölelim gidelim zihniyetiyle gelecek kuşakları düşünmeyen, ben varsam varım ben yoksam umrumda değil kafasıyla yaşayan kişiler, masonluğa karşı çıkmıştır.
Ben sizlere bu insanların ortak noktalarını söyleyeyim. Masonluğa ( şahsi olarak değil, islam adına ) karşı çıkan insanları dikkatlice inceleyin. Ya inançları üzerinden para kazanan, ya gelişimi, kültürü ve bilimi sevmeyen, ya da nasılsa öleceğiz gerek yok bunlara diyen birileri olacaktır. Bu sebeple masonluk, islam karşıtı değil bağnazlık karşıtı bir yapıdır.
Yanlışım varsa affola.
Saygılar...
Risus
www.masonlar.org