Bu bölümdeki başlıklardan 2008 yılının Eylül ayında gönderilmiş olan ileti dikkatimi çekti.
Şimdi bunun üzerine neler neler yazarım diye düşündüm.
Elbette yazılacak çok şey var ama işin rengi değişik.
Acaba bu ilektimi "Üyeler" bölümüne göndermsem daha mi iyi olurdu.
Konuyu açan Sayın mesoblue, bu iletiyi gönderdiği sıralarda foruma yeni katılmış. Sorusunun başlığı böyle ama aslında istediğinin Masonluk ile bağlantılı bilgi edinmek olduğu anlaşılıyor; yoksa genel olarak "bilgi birikimi" edinmek değil. Gerçi bunu bir disiplin çatısı altında çok daha iyi yapabileceğini de belirtiyor satır alararında ama ya sonrası...
Sayın mesoblue bugün dek foruma sadece 6 ileti göndermiş. Saymadım ama korkarım zaten hepsi bu başlık altında. Bundan aylar önce foruma şöyle bir uğramış, sonra ortalıklarda yok.
Onun hesabına üzüldüm.
Forumu ne kadar inceledi, burada yer alan yazıları ne kadar okudu, bilgi dağarcığını ne kadar genişletebildi, bunları elbette bilemiyoruz. Profiline baktım: Forumda kalmış olduğu toplam süre 2,5 saat.
Bunları üyemizi zor durumda bırakmak için yazmıyorum. Konuyu genel değerlendirmeye çekmek istiyorum.
Dışarıdan izleyiciyi bir yana bırakalım, bir üyemiz, gerek genel konularda gerekse özel oalarak masonluk ile bağlantılı olmak üzere bilgi edinmek istiyorsa, bu öyle lâf ola beri gele tarzında değil de gerçekten içtenlikle dile getiriliyorsa, bu forum alanı bulunmaz bir nimet. Elbette internet kanalıyla bilgi edinilebilecek tek yer değil ama özellikle Masonluk konusunda hem doğru bilgileri hem yanlışları phem bunun karşılaştırılmasını görme olanağı bulunan şahanre bir organizasyon.
Bu durumda birçoklarının bilgi edinme dileği ya yeterince güçlü değil ya da belki bu forum alanında onlara istedikleri bilgiyi başka yöntemlerle elde edebilmeleri için bir düzenleme gerekiyor. Ancak herkesin araştırma eğilimine göre de ayrı ayrı tarzlarda düzenlemeler yapılamaz ya.
Birçok forum üyemize kimi diğer üyelerimizin forumda arama yapmalarını, başlıkları incelemelerini önerdiklerini görüyorum. Hatta kimi zaman linkler bile veriliyor. Sanırım bize okullarımızda nasıl araştırma yapılacağı, bilginin nasıol toplanacağı öğretilmiyor ve işte biz de bunun sımıntısını çekiyoruz. Bir parçacık zorluğu katlanmaya bile niyetimiz yok.
Umarım bu yazımı okuyan formu üyeleri, gereksinmeleri varsa bu bağlamda biraz daha etkin bir tutum takınır.
Öylesine bir yazı oldu bu işte; bağışlayın.