Efendim bu konuyu neden açtım biliyorsunuz sembolizm,gizemcilikle ilgili yeni yayınlar çıkıyor ve bunlar bizlerin ilgisini çekiyor.Hem iyi vakit geçirmemize,hem de beyin cimnastiği yapmamız sağlıyorlar.
Masonlarda sembolizmi kullanıyor aklıma şöyle bir soru takıldı bu sitenin semboller neresinde olabilir.Tabiki aklıma avatarlar geldi.Sn.Mason burda bize bir oyun oynamış olabilir mi?Avatarları incelemeye başladım çok iyi bir gizemci sayılmam ama çıkarımlarımı sizlerle paylaşmak istedim.Avatarları masonlar.org avatarları kısmında bulabilirsiniz.
tn 3DO441 no lu avatar burda bir göz küçük bir şeytan tarafından sonuna kadar açılıyor.Burda bize anlatılmak istenen bilinçli ve bizleri devamlı kötülüğe iten saf kötülüğü göstermek olarak düşünüyorum.Düşüncelerimizi,bakışlarımızı,aklımızı karıştıran bizleri canlılara zarara iten düşmanın farkına varmamızı isteniyor.
tn 2004-09-10 172613 nolu baykuş avatarı,baykuş felsefenin ve antik yunanda bilgeliğin semboludur.Baykuşla bizlere içsel yaşamımızın dinamiklerimizi geliştirmemizi ve bilgiye önem vermemizi öğütlüyor.Aynı zamanda başka bir çıkarımda baykuşların gece ve çok sessiz avlanmaları yapılan işlerde çok gizli ve sessiz olunmasını öğütlüyor.
tn 418 8786-lg Beyaz kafalı siyah kartal bu özellikle konulmuştur.Kartalın figuru evrenin ulu mimarının semboludur.Göklerin yegane hakiminin.Beyaz başlı olması temiz düşüncesinin saflığın ışığın semboludur.Evrenin Ulu Mimarinin aydınlık fikirlerine dikkat çeker,ilk ışığı bulan o dur.O na muhtaç olduğumuzu belirtir.Vucudunun siyah olması insanlık için,canlılar için Işık sahibinin yas tuttuğunu belirtir,siyah yas demektir aynı zamanda gizem manasına da gelir.
tn 4902356-sm yine burda beyaz elbiseli sigara içen bir adam görüyoruz.Beyaz elbisesi aydınlanmış kişilerden olduğunu gösterir.Sigara içmeside efkarlandığını bu yolda çok acılar çektiğini dunyadaki adaletsizliğin,acıların onu mutsuz ettiğini belirtir.Çünkü aydınlanmış kişinin dünyaya karşı sorumlulukları vardır.
tn untitled6 Yumurtadan çıkmış çoçuk bu sembole çok önem verin,bu masonik eğitim sonucu kişinin bir masum çoçuk olmaya doğru gittiğini usta olduğunda bu eğitimi bitirerek yumurtasından çıkacağını belirtir.Masonik öğreti kişiyi bir hayvanın yumurtasını koruduğu sevdiği gibi sarmıştır.
tn 3D-80 Sol kulağı açık maymun,Maymun insanı simgeler evrim teorisine inanmıyorlar tabi orda aklın gelişimine vurgu yapılıyor.Sol kulağının görülmesi ise insan gelişiminin duygularla yoğrulmuş bilgiden bunun vicdana işlemesinden kaynaklanacağını savunur.Çünkü kalp soldadır,bu yüzden maymunun sol kulağını görüyoruz.
tn 2930353-lg Palto giymiş üşümüş çoçuk buda bize masonlukta güneş ışık sembolunu açıklar,Daha önce bunu kartal figurunde açıklamıştım.Bizler Evrenin Ulu Mimarının ısığıyla aydınlanırız.Ondan uzak kalırsak güneşten nasıl uzak kaldığımızda üşüyorsak aynı o şekilde üşürüz,manasına gelmektedir.Bu ister kaderin bir oyunu olsun isterse biz bilerek bir hata yapalım ışıksızım manasına gelir.
Bu simgeleri Profil kısmından girerek bulabilirsiniz.Sizlerde yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz,konuyla ilgili bakalım bizlere Sn.Masonlar yardım edecek mi?