Forumda bu saatten sonra olma amacım, sadece bilgi edinmek olacak.
Sevgiler.
Ben bunu size kişisel ileti ile de sormuştum. Uzman üye olacak kadar çaba ve emek var. Ama Mason olmak istenmiyor. Çok tuhaf. Bu zamana kadar amacınız neydi? Teklif gelse de kabul etmem demiştiniz diye soruyorum.
Saygılar.
Sayın Özgürefe, yazınızda bir nokta var. Forum yöneticisi olarak açıklamayı gerekli gördüm.
Uzman üye ya da diğer üye sıfatları (Masonik olanlar hariç) atılan mesaj sayısı yani katılım ile ilgilidir.
Uzman üye bir konuda uzman, hele hele Masonluk konusunda bilgili olduğunı göstermez herhangi bir üyenin.
Bazı üyeler var(dı), her mesajın altına bir şey yazmayı adet edinmiş, merhaba, ben de vb. Kısa şeyler yazıyordu. Bazı üyeler var(dı) başka sitelerden buldukları neredeyse her çer çöpü veya linki buraya taşıyor. Bazı üyeler var(dı), bir gece 20 başlığa acaba,merak ettim, hoşgeldiniz gibi birer yprum bırakıyor...Mesaj sayısı ve çevrimiçi süre artıyor, ancak bu üyenin eskiden kayıt yaptırmış olması ve/veya çok mesaj atması onu ayrı bir yere taşımaz/taşımıyor. Forum sınıflandırmasıdır bu.
Yazdıklarım sayın Mandıra Filozofu ile ilgili değil. Kendisi arada bir benden Mason olur mu diye başlık açar, beklediği cevapları alamayınca küser, bir süre ara verir, sonra yine kaldığı yerden devam eder. Herkesin kendi bileceği konu. Yalnız artık şunu anlamalı, bu foruma üye olmak, MASON olmak demek değildir. Forum Mason olmak için bir bağlantı bulma noktası değildr. Mason derneklerinin insan kaynakları bürosu değildir. Burası dilimiz döndüğünce, kendi bildiğimizce Masonluk daha iyi anlaşılabilsin diye açıklamalar yaptığımız bir mecra. Ha şu söyleniyor, ama buraya üye olup sonra Mason olanlar oluyor! Çünkü biri Masonluğa ilgisi var mı diye bir tanıdığını yokladığında genellikle bir de şöyle bir forum var göz at diye buraya yönlendiriyor olabilir. Yani buraya üye olanlar zaten o yolda olup, bilgisi artsın, ön soruları cevaplansın diye buraya yönlendirilmiş ve üye olmuş olabilir. Kendisini yola çıkaran burası değildir, yolda uğraması salık verilmiş bir durak olabilir ancak burası...