Bu tur bilgiler her an lazim olabiliyor
1)- Acikta unutulan ve bayatlayan biskuviler icinKucuk firin tepsisi icinde birkac dakika isitirsaniz, yeniden tazelik kazandiklarini gorursunuz
2)- Acilmakta direnen cam kavanozlar icinAltina sert bir sekilde vurursaniz avilacaklardir
3)- Bal nasil saklanir?Bal kavanozunu sicak olmayan serin ve karanlik bir yerde saklamak gerekir. Gun isi alan bal bolulur. Ayrica kavanozun kapagi acik kalirsa nem alir ve tadi acimtrak olur.
4)- Basarili omletin sirrriIyi bir omlet yapmanin ilk kurali, hicbir zaman 6 dan fazla yumurta kullnamamanizdir. Pisiriken de daima gazli ocak tercih edilmeli, elektrikli ocak kullanilmamamalidir.
5)- Bayat ekmekler icinInce ince dilimleyip uzerine sut serpin ve kizgin yagda kizartin, ters cevirip uzerine domates ve peynir koyun ve biraz da nane ve kekik serip. Kanepeniz hazir
6)- Buzdolabindaki kotu kokular 1 kase sutu buzdolabina koyun ve 1-2 gun sureyle birakin. Sut, buzdolabinizdaki kokulari almis olacaktir, sonra kullanmadan atin.
7)- Buzdolabinizin iyi sogutmasi icinIcine bir torba buz koyun. Tuzun dolaptaki nemi aldigini goreceksiniz.
8 )- Caydanlik temizlenmesiCaydanliginizin icine biriken kirec tortusunu yok etmek istiyorsaniz, 15dk kadar icinde sirke kaynatin veya kabin icinde yumurta kanuklarini bir sure birakin. Kirecin yok oldugunu goreceksiniz.
9)- Corba cok tuzluysaPisirdiginiz corbanin tuzunu fazla kacirdiginiz icin fazla uzulmeyin.. Bunu telfai etmenin birkac yolu vardir;
- Eger corba cok tuzlu degilse, bir parca seker isi halledecektir.
- Corbanizin icine birkac patates dilimi atin, corbaniz pistikten sonra icinden cikarin
- Eger corbaya cok fazla tuz koymussaniz, icine gumus bir kasik ve kucuk bir bardak dolusu cig sut koyun. 5-10 dakika kisik ateste pisirin ve icindeki kasigi cikarin
10)- Dibi tutan tencereler Yemegi yaktiysaniz, atesten indirdiginiz tencereyi derhal islak bir bezin uzerine oturtun. Dibine baglanan yemek tabakasi cozulecektir. Tencereyi yikamak icin icine biraz sirke koyarak bekletin. Isinizin kolaylastigini goreceksiniz.