Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Baphomet  (Okunma sayısı 76052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ağustos 22, 2011, 09:46:49 öö
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay



Baphomet...

Bu sözcüğün ne olduğu, ne anlama geldiği, günümüze dek hiçbir araştırmacı tarafından tam olarak çözümlenememiştir. Bunun Tapınakçılar ile bağlantılı bir anagram olduğu benimsenmiştir.

14. yüzyıl başlarında, Katolik Kilisesi Tapınakçıları aforoz eder, engizisyon da yakalanan her bir tapınak şövalyesini yargılarken, Baphomet adındaki bir sahte Tanrı’ya taptıkları ileri sürülmüştü. Bunun bir de resmi vardı ve katoliklere göre şeytanın betimlemesi olan bu resim Baphomet biçimindeydi. Bunun uzun boynuzlu bir keçiye benzer bir kafası olduğu da belirtilmişti. Elbette o tarihlerde bu böyle ortaya konduktan sonra, taaüpınak şövalyelerine bunun böyle olmadığını kanıtlamak düşüyordu. Olmayan bir şeyin kanıtı da olamayacağına göre, tapınak şövalyelerinin suçlu görüleceği daha başından belliydi.

O konu o tarihlerde öyle gelip geçti. Kimilerine göre bitti ama kimileri de şu sözcüğün aslının astarının ne olduğunu araştırmaktan ve düşünmekten geri kalmadı. Araştırma ile hiçbir sonuca varılamadı ama Baphomet’in Tapınakçıların gizli tutulan adını oluşturan sözcüklerin bazı harf ve hecelerinden oluşturulmuş bir tür anagram olduğu üzerinde aşağı yukarı görüş birliğine varıldı.

19. yüzyılın ünlü gizemci/-okültist araştırmacılarından olup, Eliphas Levi takma adını kullanan Alphonse Louis Constant tarafından yapılmış bir yorumsal açıklama uyarınca, burada bir öz deyiş söz konusudur.; şöyle: Templi Omnium Hominum Pacis Abbas (İnsanlar arasındaki barışın babasının tapınağı). Şimdi bu öz deyişi “Tem. O. H. P. Ab.” şeklinde kısalttıktan sonra bunun tersinden okursak, “Baphomet” sözcüğü çıkar.

Oldu mu?

Ben yaptım oldu.

Eliphas Levi, Baphomet’in bir de tasarımsal çizimini yapmış. O da şöyle:




Ancak tapınakçılar ile masonlar arasında hep sıkı fıkı bir bağ kurulur ya… İşte bu çizim nedeniyle antimasonik cephede hemen bu figür “Masonların tanrısı”nın resmi biçimine getirilivermiştir. Bunu kullananlardan biri de asıl adı Gabriel Antoine Jogand-Pagès olan 19. yüzyılın ünlü antimasonik yazarı ve şarlatanı Leo Taxil’dir. 1890 yılında yayımlamış olduğu “Les Mystéres de la Franc-Maçonnerie” adlı kitabının kapak resmi şöyle:




Önlük de yakışmış Baphomet’e hani… Eliphas Levi’nin çiziminde orada bir noksanlık göze çarpıyordu. Ancak bu, ortasında bir kurukafa resmi bulunan önlük  acaba hangi dereceye özgü? Bilemedim.




ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


Ağustos 22, 2011, 10:03:31 öö
Yanıtla #1
  • Mason
  • Orta Dereceli Uye
  • *
  • İleti: 243

Taxil, Eliphas Levi'nin resmine onlugu koyarken, Baphomet'ten de birseyler goturmus. Baphomet'in kafasindaki mesale atesi, altindaki kure topragi, kanatlari havayi, karnindaki balik pullari da suyu remzediyor, 4 element Baphomet'te gosteriliyordu. Ancak, onlugu oraya koyunca, su elementi eksik kalmis.

Hermes'in de tasidigi 2 yilan sarilmis asanin da orada bir anlami vardir, su anda animsiyamiyorum ama onu da sorgusuz sualsiz kaldirmis Taxil.
 
Ellerinin sekline baktigimizda da, "yukarida ne varsa asagida da o vardir" mesajini guclendiren, kollardaki "solve et coagula" (ayir ve birlestir) yazilarini cikararak, onemsiz "mendes baphomet" yazilarini eklemis.

Erkek vucudundaki disi gogusleri de anlamamis olacak ki, atlayip gecmis.

Kisacasi, Taxil, Levi'nin resmini kapak yapayim demis. Ancak neye dokunduysa bozmus, hunharca tarumar eylemis :) Cani sagolsun, umarim kitabi cok satmistir!

Sevgi ve Saygilarimla,
Eureka
« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2011, 10:07:18 öö Gönderen: Eureka »
The mason square doth clear the air of folly and deception
The rule is straight, the angle clear, for greatness has direction


Ağustos 22, 2011, 10:35:06 öö
Yanıtla #2
  • Ziyaretçi

Gizem her zaman merak uyandırır :) zamanında bende araştırdım farklı anlamları var, yazarsam masonik sır olabilir o yüzden yazmak doğru olmaz...
düşündüğünüzden farklı olabilir , genelde eski büyü kitaplarında bu tarz konuları bulmanız mümkün....


Saygılarımla,
418


Ağustos 22, 2011, 11:27:33 öö
Yanıtla #3
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay


Sayın 418'in tasası beğeniye değer.

Anrcak benim bildiğimce Baphomet konusunun Masonlukla bir bağlantısı yoktur ve bu bağlantı antimasonik cephede yaratılmış, uydurulmuştur. Aslında Tapınakçılar ile de bir bağlantısının bulunmadığı, onun da yaratılmış/uydurulmuş olması olasıdır.

Bu nedenle Sayın 418 gönlünü ferah tutsun. Baphomet konusunda bir bilgisi varsa aktarsın (isterse), hepimiz yararlanalım.

Baphomet konsuyla sırnırlı kalmak koşuluyla bir terslik çıkarsa günahı benim boynuma.
ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


Ağustos 22, 2011, 11:52:30 öö
Yanıtla #4
  • Ziyaretçi

Sayın ADAM,

benim bildiğim simgesel bir anlam olduğudur, resimde anlatılan şeklin bir anlamı vardır, aynı anlama benzer bir kaç resim gördüğüm için masonlukla ilgili resimlerde o yüzden masonlukla ilgili olabileceğini düşündüm... aslında kötü bir anlamı yoktur şeytan yada tarnı değildir....
tapınağın anahtarının koruyucusudur, fakat şekil itibari ile biraz ürkütücü şekilde resmedildiğinden o tarz bir yanılgıyla yorumlanmış olabilir....
genel olarka şöyle diyebilirim ,
parmakların şekli önemlidir 3 parmak kullanılmış bunun dahi bir anlamı var oturduğu yer büyük olasılıkla dünyadır, parmakları hexagram oluşturur simgesel olarak , önündeki sopa, cinselliğini kontrol altında tutmayı simgeler , göğüsünün olması kadın ve erkeğe eşit mesafede olduğunu simgeler...  vs...
masonik sırlara sahip değillim hangisi sır hangisi değil bilemem, o yüzden seçerek yazıyorum, anladığım kadarı ile masonik sır denilen şeylerin bazıları açık şekilde var tabiki yıllar içinde bazı sırlar deşifre olmuş, baphomet masonik bir sırmıdır bilemem anca bunu 33. dereceden biri söyler herhalde....
kara büyü olarakta geçiyor baphomet bazı kaynaklarda, nederece doğrudur bilemem ... ben daha çok mitolojik birşey olarak bakıyorum....
anlamlı bir şekil odanızın duvarına asarsanız bir çok insana ürkütücü gelebilir anlamlı olan şeyler hoşuma gider....
bence bu tarz şeylerin üstünde durmaya gerek yok ufak simgesel anlatımların dışında birşey değil....
doğru ol deyip bunu simgesel olarak açıklamaya çalışsak ne kullanırız ? kimisi bir doğru çizer öyle anlatır , kimiside öğüt verir anlatım simgesel olur yada şekil... önemli olan anlamdır...

Saygılarımla,
418


Ağustos 22, 2011, 12:12:20 ös
Yanıtla #5
  • Ziyaretçi

Ürkütücü bir resim. Resmin Satanistlerle alakası var mıdır acaba? Yani şeytanı mı temsil ediyor.

Alttaki ikinci resmin masonları satanist göstermek için çizildiği gibi bir izlenim bırakıyor bende. Her ne kadar bu manzara masonlara komik dursa da bir dünya gerçeği halini almak üzere. Yani harici olan çoğu insan masonların yarattığı Amerika dahil tüm dünya genelde buna inanıyor. Ben mason olsaydım açıkcası tedirgin yaşardım. Sonuçta bu gibi bilgilerle doldurulan insanlar bir gün patlayacaktır. Dünyadaki Amerikan sanaayi, teknoloji üretim ayağının Çin'e kaçması da bundan korktuklarını gösteriyor. Çinde iş gücü ucuz olduğu için de olabilir. Fakat Çin'de iş gücü eskiden de çok ucuzdu. Neden eskiden Çin'e gitmiyorlardı? Benim kanaatim Amerika'dan kaçacaklar.

Rahmetli Erbakan bile gider ayak Arena'da bunu dillendirmeye çalıştı. AKP'yi de bu düzlemde yani masonlara ve şeytana hizmet eden bir yapı gibi gösterme çabası izlemiştim. AKP'yi sevmediği için medya da belki AKP nin oylarını azaltır diye bunları dillendirmesine izin vermiş gibi duruyor.
Necmettin Erbakan Hocamız Harun Yahya Kitabından Uğur Dündar'a Ders Veriyor
« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2011, 12:20:12 ös Gönderen: Masor1976 »


Ağustos 22, 2011, 12:41:10 ös
Yanıtla #6
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay


Sayın 418'in bu başlık altında verdiği açıklamalar kayda değer. Elbette Eliphas Levi hem bir gizemci hem bir okültist olduğu için yaplmış olduğu çizimin simgesel açılımları da bulunacaktır ve bunları ancak o gizemci ya da okült bilgiler ile bir yakınlığı olanlar daha doğru olarak açıklayabilir.

Sayın Masor1976'nın katkısına gelince... Bu konunun Amerika ile, Çin ile, Uğur Dündar ile Necmettin Erbakan ile ne gibi bir bağlantısı olduğunu doğrusu hiç anlayamadım. Hem Necmettin Erbakan niçin hocamız oluyormuş, onu da anlayamadım. Gerçi İTÜ'de benim bazı makine mühendisi arkadaşlarımın hocalığını yapmıştı zamanında şu Pancar Motor olayı öncesinde ama ondan söz edildiğini de sanmam çünkü Sayın mason1976'nın yaşı yetmez İTÜ'nün o dönemini bilmeye. O zaman sorarlar ilgisi ne diye. Yoksa rahmetli Necmettin Erbakan'ın fizyonomisi Baphomet'e mi benziyordu sağlığında? 
ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


Ağustos 22, 2011, 12:50:13 ös
Yanıtla #7
  • Ziyaretçi

Sayın ADAM, keçi kafası ve alnındaki yıldız genelde hollywood yapımlarında şeytani büyü ritüellerinde kullanılıyor. İster istemez insanın bilinç altında bu izlenim doğuyor. Sonuçta sembollerin gerçek manalarını insanlar araştırmıyorlar filmlerde ne gördüyse o yöne çekiyorlar.

Erbakan hocamız cümlesini ben yazmadım youtube linki koymuştum videonun youtube deki başlığı yazılmış. Fikirleri ve dünya görüşüne katıldığım bir lider değildi. Yine de Allah rahmet eylesin. Konuyla bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Çünkü antimasonik kaynaklar bu resmi hatta George Washington'un baphomet tarzı heykelini örnek olarak gösterirler genelde. Yani masonluk-satanizm-siyonizm ilişkisi kurabilmek için yapılan uğraşlar.

Saygılarımla.


Ağustos 22, 2011, 01:01:47 ös
Yanıtla #8
  • Ziyaretçi

kadayıfın altı yandı.....


Saygılarımla,
418


Ağustos 22, 2011, 01:18:33 ös
Yanıtla #9
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 236
  • Cinsiyet: Bayan

Bir kaç gündür dilime dolanmış bir kelime "baphomet".Sayın ADAM 'a cok  teşekkürler bu konuyu açtığı için.Görür görmez hemen atlayarak okudum tabi ki.Bende biraz kurcaladım, mendes keçisi  ile bağlantılı denilmiş  bazı yerlerde.Biraz daha geriye  dönüp, Mendes keçisini ( Mısırın Güneş Tanrılarından) araştırdım.


Nectoba 30. Hanedanlığın kralı olarak Perslilerle Mendes'de giriştiği savaşı  kazandığında bu bölgenin  tanrısı olan Min'e de sonsuza dek  bağlılığını  vermiş oldu.Bölge tanrı Min'in ve koçunun şehri olarak kutsal ilan edildi ve Nektanebo  aynı  bağlılığı  Yunan  topraklarına  kaçtığındada  beraberinde götürecekti.Yunanlılar Nektanebonun  tanrısını Pan  olarak düşündüler ve  Min şehrinide  Panopolis olarak adlandırdılar.İskenderden sonrada bölgenin hükümdarları Min'i Mısır'ın Pan'ı olarak tanıdı ve keçiye tapınan bölgenin koçu ile de karışmış oldu böylelikle.Bu durum Mendes Keçisi kütünün doğmasınada yol açacaktı; yani Hristiyanların bakış açısından şeytanın vucut bulmuş haline.Şeytanla ilişkilendirilecek keçi tanrı, kütünün merkezi Mendes tapınağı  olan Min (diğer adı ile Khem)'den türedi.Pan olarak  değişime uğraması onun ortaçağda Pan-khem olarak kilise eziyetinden kurtaran bir tanrıya dönüşmesine neden olacaktı.İngilterede Puck olarak da ortaya çıkmıştı Pan-Khem.Bugün hala kullanılan 'speak of the devil'(şeytandan  bahsedersen  gelir)deyimide o zamandan kalmaydı.Kilise tabi ki bu inanca sahip herkesi öldürecekti.
Min Mısır'da bereketlilik  ve büyüme ile ilişkilendirilmişti.Keçiler tarihte bir çok yerde ve zamanda bereketliliğin sembolü haline geldi.Bereket sembolü ve dini ritüellerin odak noktası olarak keçi tapınışı Sümerlere kadar gitmektedir.Boynuzlu tanrı aynı zamanda Enki'dir ve boynuzlu tanrının takım  yıldızı olan capricorn "Güneşin Güney Kapısı" adı verilen ekinoks zamanıdır.Mendes keçiside  tarihte tapınılan keçilerden birisi olmuştur.Keçiler ve koçlara binlerce yıl önce Mısırın bazı şehirlerinde tapınılmaktaydı.Özellikle boynuzlar tanrı ve tanrıçaların ortak özellikleriydi.
Keçi  Babiller zamanındada "Ea" olarak bilinmekteydi.Ea sınırsız zekanın temsili idi ve aynı zamanda insanlığa bilim ve hikmeti getirmesiyle tanınmıştı.Yılan şeklinde temsili  nedeniyle  daha sonraları cennetteki hayat ağacında insaları " cehaletteki mutluluk " yerine bilgiye sevkeden yılan olacaktı.Ea ne zaman dünya üzerinde ortaya çıksa bir keçi formunu almaktaydı.M.Ö  15.000 yıl kadar evvel keçilerin derilerinin giyilip adına kutsamalar yapıldığı  düşünülmektedir.Bu tanrıya karşılık olarakda Mısır da bilgelik ve yılanların tanrısı olan Ptah  gösterilebilir.Ptah'da aynı zaman Min'in diğer bir formudur.Aslında sembolik hayvanı boğa olmasına  rağmen daha sonraları Amon( sembolü keçi olan)ile kaynaşması  Min'den Pan ın  meydana geldiği anlamına geliyor.Min'in fallusuda aynı Pan'ın ki gibi belirgin ve siyahtır.Min de bereketi korur ve Pan gibi vaktini dogada geçirir.Khem bir çok şekilde karşımıza çıkmasına rağmen genellikle erkek insan formunda belirtildi.Khem ya da Min adıyla (pan gibi) bereketliliğin tanrısıydı.Khnum adıylada herşeyin yaratıcı,"tanrıların ve insanların yaratıcısı" idi.
 Khem Heredota göre ilk tapınılan 8 tanrıdan birisidir.Khem halinde Pan  Mendes sehrinde kara bir keçi olarak tapınılmıştı, Mısırın güney bölgesinde ise Min halinde yaşamaktaydı.Khem zamanla Mısırın  baş tanrısı  haline getirildi.Khem aynı zamanda Nil'in etrafındaki kara toprak anlamına geldiğinden bütün Mısır anlamında gelmeye başladı.Başkent olarak seçilen şehirlerden birinin adı Khem'im keçi formuna atıfda bulunacak şekilde Khemmi konulmuştur.Yunanlıların Panopolis olarak tanıyacağı  şehir de budur.Diğer bir ilginç nokta ise Khem'im arapçada simya sözcüğüne kaynaklık edecek olmasıdır.Hristiyanlar düzenli şekilde Min'in tapınaklarını takrip etmişti ve sadece belden yukarı fotograf çekmişlerdi.Aslında Min eski mısırlılar için utanılacak bir varlık değildi.
Keçi tanrılar Mısır da özellikle erkeklik  gücünü temsil etmesi ile biliniyordu.Bunlardan kuzeydeki bir kültürün tanrısı olan Banebcedetin sıfatlarından biriside cinsel hazların efendisi manasına gelmekteydi.Yunan  yazarlar Mendes de bir keçinin bereket tanrısı olarak sereflendirildiğini ve bunuda Pan olarak belirtmişlerdir.Heredot bize orada keçilere ne kadar saygı duyulduğundan ve bir kadının onunla nasıl birleştiğinden  bahseder.Mendesdeki  kütün özellikle cinselliği ifade ediş biçimi ilk hristiyanların pek hosuna giitmemişti ki bu daha sonra keçi başlı şeytan figürünün batı  geleneğine büyücülerin boynuzlu kralı olarak yerleşmesi manasına  gelecekti.


Benden de bu kadar..

Saygı ve sevgilerimle

AquA
Quoddam ubiquae, Quoddam semper, Quoddam ab omnibus, creditum est!


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
8 Yanıt
4790 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 03, 2013, 05:11:28 ös
Gönderen: Spock