Sayın karahan, bir yazıyı alıp hiçbir yorum yapmaksızın paylaşırsanız, o yazı hakkında sizin açınızdan her türlü şey düşünülür. Bir yazı taşıyorsanız, iki yazı yazma zahmetine katlanırsanız, bu problemleri yaşamayız. Üsluba gelince. Bu forumun bazı yerlerinde, üslubumu sertleştirmiş olurum. Orada bunu deseniz, hak veririm. Ama buradaki yazımda, asla üslubumda bir sorun yok. Bunu kabul etmiyorum. İşte sizin konunuzla bağlantılı yazdıklarım:
Sayın karahan da ayrı bir konuya yelken açmış. Din nedir? İslami bir bakıç açısıyla yazılmış, uyduruk bir yazı. Din sanki İslamdan ve Allah'tan ibaretmiş gibi. Din, Allah tarafından konulmuş kanunmuş. Demek ki: Bahailik, Zerdüştük, Taoizm filan din değil. Onlar başka şey. Ne oluyorsa artık, onlar.
Bu bağlamda Sayın karahan'ın yazısını din kavramını açıklamaktan uzak, saçmalıklarla dolu olarak nitelendiriyorum
O yazı saçmalıklarla dolu değil mi? Orada söylediğim en ağır söz, ondan ibaret. Siz bu üslubu sert mi buldunuz? Sizin şahsınıza yapılmış bir yorum bile yok. Kusura bakmayın ama doğru eleştiriler ve gerçekleri söylemek, karşıdaki kişice hakaretmiş gibi sayılmaya başlamış. Şimdi diyorsunuz ki, ben o yazıya katılmıyordum. Size kim inanacak? Ben inanmadım. Ama siz ben şurda şuydum, burda buydum diyebilirsiniz. Benim öyle düşünmeyeceğimi bilmeniz gerekti diyebilirsiniz. Bu forumun pek çok üyesi var, ben herkesin görüş kategorisini çıkartıp, bir siteden alıp, yorum yapmaksısın, öylece koyduğu bir yazıdan, o yazıya nasıl baktığını nereden bileyim?
Üslubumun sert olduğu yerler olabilir. Hafifletmek için çaba gösteriyorum. Ama yukarıdaki yazımda sert üslup yok. Burada haksızlık yapmış olursunuz. Ama görüşünüze genel olarak kısmen katılıyorum. Üslubum sertleştiği yerler olmuştur. Ama onlar hiçbir zaman, karşıdaki kişiye kişisel hakarete varmamıştır. Fikirler babında kalmıştır. Özgürlüğe, eşitliğe, evrenselliğe uzak ve düşman görüşler, tarafımca sert cevaplar almış olabilir. Ama kişiler değil.
Saygılarımla.
Sanırım kendi anlaşılmaz uslubunu kabul ediyorsunuz ama diyorsunuzki ben buyum geri vites yapmam adama dalarım.
Bakınız siz yorum yapmadığımız söylüyorsunuz ama insanlara saldırmak düşüncenizden olsa göre buna fazlaca yoğunlaştığından okumamışsın o yazının altındaki benim yorumum alın yeniden veriyorum burada ne diyrum.
----------------------------------------------------------------------------------
Tamam daha fazla devam etmeyeceğim sizde gördünüz tanımlarda bir birlik hemen hemen yok gibi herkeste algı farklı farklı.Yüce rablerine ibadet etsinler diye din yaratılmaz allah bu işi böyle yapmamıştır.Din allahın kendisini (anlamamız gerektiği kadar )ve kurduğu sisytemi detayları ile anlattığı örnekler verdiği öncelikle insana hürriyet ve vicdan özgürlüğü vererek kurduğu sistemi anlattığı bir olaydır bu sistemin farklı algılanışından doğan paradoxları yaşıyoruz biz.
İhtiyaç sahibi olmayan heleki herhangi bir tapınım yada ibadete ihtiyacı olmayan ve bunuda kullarından istemeyen bir allaha ilk yaptığımız şey onun bizden istemediği ibadetler değilmi,kaldıki kuranda apaçık söylüyor benim sizin ibadetinize ihtiyacık yok diyor.Allah bize kurduğu ve bizimde anlayarak ona ulaşmamızı istediği sisteme biz din olarak isim veriyoruz bu yol tek ikende biz bunu bir sürü hale getiriyoruz bu karmaşıklığı yaratan biziz bu olayı sulandıranda ısrarla anlamayanada kendine göre ve çıkarına göre yorumlayanda biziz sistem son derece net ve açık aslında.
İşte bana göre sanırım masonların allaha ve dine bakışı bu noktayı gördükleri yerdir,teologlardan farklı düşündükleri farklı algıladıkları yerden bakıyorlar o kadar.
saygılarımla
Ne anladın neresini uyduruk gördün?Kabalık ile eleştiriyi ayırt etmeden şunu diyen sen değilmisin
Bu bağlamda Sayın karahan'ın yazısını din kavramını açıklamaktan uzak, saçmalıklarla dolu olarak nitelendiriyorum. Sayın Masor1976'nın ise Masonluğun dine olan bakış açısını, bu forumda uzun zamandır olmasına rağmen, hiç mi hiç öğrenemediğini belirtiyorum.
uyduruk saçmalık bu kelimeleri kullanış amacın neki bu ne narsistlik bu ne kendini beğenmişlik böyle.Okuduğunu dahi anlayamadcan kafandaki salvoları atmakla meşgulsün senin bana dediğini ben o yazıda diyorum zaten ama saldırmakla okadar konsantre olmuşsunki hep es geçmişdsin.
Size önerim
Şimdi hemen bu işi burada keselim ben sizin sizde benim herhangi bir youmuma yorum yazmayın yada yayınladığımız yazıya ki işi kişiselleştirmeyelim.Ben sizin öyle kolayca aşağılayabileceğiniz biri değilim.Hala bunu eleştiriydi diye savsaklayacaksan eğer
Narsistliğinden az kurtul insana önce saygı göster sonra senin uyduruk bulduğun yeri içinde tut onun nerede hata yaptığını efendice güzel bir uslupla anlatki kimseyi burada ortaya dökmeden kırmadan incitmeden olayın doğrusunu anlatırkende eleştirini yapabilmiş ol.
Söylemişsin ama anlatmamışsın yani doğrusu nedir senin gözünden belli değil bu eleştiri değildir.
Bu forumda eleştirisini aldığım ve eleştirdiği zamanda eleştirisini hep ince bir uslup ile doğrusu budur diye anlatan bir ADAM var onu arada bir oku nasıl katkı sağlıyor gör ve çoğu zamanda doğruyu öğrendiğim içinde eleştirisini kabul etmişimdir.
Saçmalık ve uyduruk ifadelerin çok hoş gelmedi o yüzden burada bitsin.