Cok zaman izledim. Izledim. Izledim ama artik dayanamiyorum yani. Su masonlarin sitesine birsey yazmiyim dedim sonunda yazdirdiniz yani.
sevgili arkadaslar
yukaridada goruldugu gibi bu konuya hayir diyenlerden elle tutulur bir neden cikmiyor. Ben oy kullanmadim. Kullanmayacagim bu ankete. Fakat bu konudaki dusuncemin bu sitede bulunmasini istiyorum.
Hayir, sa neden hayir? Benim suana kadar gordugum HAYIR NEDENLERI sadece sunlardan ibaret...
1- Tayyip kendisi ve kendi menfaati icin bunu yapiyor.
2- Komutanlar 12 eylulde dogru yapti ve onlari destekliyorum. Gerektiginde aynisinin yapilmasi cok iyi olur.
3- Tayyip bile bile ulkeyi bozmak ve mahvetmek istiyor o yuzden zararina olacak herseyi yapiyor.
4- Ben ulkemin suanki halinden cok memnunum. Hersey mukemmel ve boyle kalsin istiyorum.
Simdi bu nedenleri tek tek inceleyelim.
1- Tayyip bunu kendi menfaati icin yapiyor. Olabilir. ki hadi oyle kabul edelim. Tayyibin menfaati icin olan bu yeni anayasa ulkenin kotulugune mi peki? Hayir.
Cunku bu anayasa tamamen 12 eylulu yapanlarin cezalandirilabilmesine olanak saglayan, bir daha 12 eylulun yasanmasini engelleyen yasalardan olusuyor. Bu yeni anayasa herkese daha cok kisisel ozgurluk verdigi gibi, polisler ve asker tarafindan fislenmeyi sona erdiriyor. Gelismis butun ulkelerde olan bas ortusu ve dini ozgurluklerin Turkiyeyede gelebilmesine olanak sagliyor. Ben tayyibi sevmem. gecmisinden dolayi sevmem. Ama yonetiminde uyguladiklarini, basardiklarsini ve basarmaya calistiklarini takdir ediyorum. Ekonomiyi bu sekle getirebilmesi bana gore buyuk basaridir. Dolar kac yildir buyuk bir artis yada dusus yasamadi? soyleyin bana tayyibden once hangi basa gelen dolarin artisini durdurabilmisti? tayyibden daha once basimizdakilerden hangisi yabanci bir ulkeye (hele heleki israil gibi Amerikanin en yakin dostu olan guclu bir ulkeye) bas kaldirarak sert cikabilmisti? hangi basimiza gelen bize Turklugumuzle gurur duydurabilmisti? Uzun yillar "turklerden ve turkiyeden adam olmaz. ben umudumu coktan kestim" diyen bir kisi olarak acikcasi tayyib hukumeti beni cok cok umutlandirdi ve turkiyenin gelistigini gosterdi. ayni sekilde dahada gelisecegine inandirdi. neyse konudan cok disari cikmayalim ve diger maddelere gecelim.
2- Komutanlar 12 eylulde dogru yapti ve onlari destekliyorum. Gerektiginde aynisinin yapilmasi cok iyi olur.
hakikaten bu maddeyi aranizda savunan ve destekleyen varsa cok birsey yapmasina gerek yok. forumumuzda daha once acilmis olan su konuya bir goz atsin.
http://www.masonlar.org/masonlar_forum/index.php?topic=1184.msg6195#msg6195 eger bu konuyu tamamen okuduktan ve 12 eylul belgeselini izledikten sonra hala bu maddeyi savunabiliyorsa hakikaten helal olsun. bu kadar inatci insan hayatimda gormedim demektir.
3- Tayyip bile bile ulkeyi bozmak ve mahvetmek istiyor o yuzden zararina olacak herseyi yapiyor.
Oyle olsa adamin elinde cok sans ve arkasinda cok kisi vardi ki halada var. Cok seyler yapardi. Ama oyle olmadigi kesin. Yeni anayasada kisisel haklara ve suana kadar yaptiklarina bakilinca ulkesini (de) dusundugu gorulebiliyor. Tamam tayyib biraz dinci ve belki asiriya kaciyor ama zaten bizde bu askeriye ve bati beyinli kisiler varken bu ulkeyi ne kadar dinci yapabilirki? ama ulke %95 i musluman olan bir ulkede sen basortusunu devlet makamlarinda yasaklarsan, universitelerde yasaklarsan ve hatta bu kisilere 2. sinif insan muamelesi yaparsan bu sacmaliktir. Hiristiyan ulkelerin hemen hepsinde bile insanlar basortusunu istedigi gibi takabiliyorsa ama %95 i musluman olan Turkiyede bunu yapamiyorsa ben bunun altinda art niyet ararim. Simdi bana "Basortusu kullananlar, uzun sakal birakanlar irtica yapmaya calisiyor, sorun cikariyorlar, heryerde namaz kilarak gosteri yapiyor, propaganda yapiyorlar" vs. sozler soyleyebilirsiniz. Iste bu noktada polis devreye giriyor, girmeli. Yani eger kisiler dinlerini yada inanclarini bir gosteri ve propaganda malzemesi yapmaya basliyor ise buna karsi polisin ve istihbaratin guclu olacak. Savunman hazir ve guclu olacak. Eger senin polisin ve istihbaratin ve savunman iyi degilse ve ulke ici tehlikeleri durduramiyor, daha rusvet belasindan bile kurtulamiyorsan o senin (devletin) hatasidir. askeriyen guclu diye her korktugun anda sokaklara tanklari sokamazsin.
Ulke daha 100 yasinda degil 5 kere darbe oldu! KUBADAN BETER! Ayip ya4- Ben ulkemin suanki halinden cok memnunum. Hersey mukemmel ve boyle kalsin istiyorum.
Bunu diyenlerinde oldugunu hic sanmiyorum. Ama varsa bile bir yurtdisi ziyareti yapmasini oneririm. Avrupada bir gelismis ulkeye gitsin. Amerikaya gitsin. Kanadaya gitsin. Biraz kalsin ve insana verilen degeri gorsun.
Aklima hayir icin soylenebilecek baska nedenlerden geliyor simdi...
5- Yeni anayasaya evet dersen AKP ye evet demis olursun.
Hem dogru hem yanlis. Dogru cunku bu fikri ve faaliyeti akp yapiyor. yanlis cunku sirf akp yi sevmiyorsun diye ulkenin gelismesini ve daha ozgur bir ulke olmasini engellememelisin. Buda aptallik olur. Bu bir hukumet guvenoyu degil.
simdilik aklima gelenler bu kadar. eminimki bu konuda bana cevap verecek coktur. buyrun sizlerde dilediklerinizi acikca, raahtca, ozgurce soyleyin... her ne kadar masonluga karsi olsamda bu ortamin ozgur ifade olanagini seviyorum.