Masonlar.org - Harici Forumu

 

Anket

Dininizi (İnancınızı) Seçerken Etken Olan Ana Faktör Neydi?

Ailemin seçtiği dini seçtim
Yaşadığım coğrafyada ki çoğunluğun inandığı dini seçtim
Bütün Dinleri Araştırdım ve Bana en yakın gelen Dini seçtim
Ailem ve yaşadığım coğrafya ana etken oldu.Çünkü farklı bir seçim yaparsam dışlanabilirdim
Henüz Seçmedim

Gönderen Konu: Dininizi Nasıl Seçtiniz?  (Okunma sayısı 82802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ağustos 29, 2011, 11:11:37 öö
Yanıtla #130
  • Seyirci
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 4031
  • Cinsiyet: Bay

Konu o kadar saçma yerler geldiki inanılır gibi değil.Sn.Laus deo' nun yada bu forumdaki herhangi bir üyenin hangi dinde olduğunun ne anlamı varki.Soru nun soruluş biçimi zaten bana saçma gelmişt anlatmaya çalıştım yazılarımda.Dünyada bana göre ve allah inancından anladığıma göre bir tane din vardır dinler  yoktur gerisi insanların kendi putlarıdır yerine koyduklarıdır,kolaylarına geldiği biçimleridir.

Budistliği bırakmış şaman olmuş yada musevi iken hristiyan olmuş zaten başlıbaşına saçma bir konu don kişot gibi yeldeğirmenlerine saldırmaktan başka birşey değil.İnsan din seçmez yaradılış gayesi olarak bu dünyaya gelmeden kader inancına göre herşeyin belli olduğu gibi insanın dinide bellidir.Bizler manavdan muz armut üzüm kavun karpuz seçer gibi din seçmeyiz fıtratımızda vardır o bizim.

Teklik inancında olan şeyi yaşar insan.Soru gereksiz olunca cevaplarıda zorlama oluyor tartışma gereksiz yöne taşıyor.Heleki bir mason ile haricinin arasında bir gerlime neden olması çok daha kötü.Şu söyleyeceğimide bir fırsat olarak anlamasın sn.Skullg
ben smynral ile daha hafif tondaki muhabbetimde ihtar edilmiştim asla kabul edemeyeceğim bir biçimdi ve bu muhabbetten daha hafifti.Kıyas olsun diye söylemedim o ihtara itirazıma haklı bir olay olduğunu düşündüğüm için forumu yöneten arkadaşları biz haricileri ufak muhabbetlerimizden dolayı bize yaptırım uygularken biraz daha farklı pencerelerdende bakmaları gerektiğini düşündüğümden belirtme gereği duydum.

Foruma yazmaya devam ediyorum ama ihtarınızında hala doğru olduğunu düşünmüyorum
ÖZGÜRLÜK BİLE SAHİP OLMAK İÇİN SINIRLANDIRILMALIDIR.

EDMUND BURKE

Hayat Bizi Resmen Dört İşlemle Sınar. Gerçeklerle Çarpar, Ayrılıklarla Böler, İnsanlıktan Çıkarır ve Sonunda Topla Kendini Der.  leo


Ağustos 29, 2011, 12:26:49 ös
Yanıtla #131
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

Sayın Üyeler,

Lütfen konuyu kişiselleştirmeyiniz. Konunun bu şekilde devamının ne takip edenlere, ne de tartışanlara bir faydası olmayacaktır. Açıkcası bomboş bir tartışma süregelmekte olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde devamının da hiçbir yarar getirmeyeceğini aksine var olan ve var olması için tüm gayreti gösterdiğimiz/göstereceğimiz saygı ortamına da zarar vereceğine inanıyorum.

Konunun bana göre başlangıçtan itibaren yanlış olduğu bir gerçektir. Kişilerin dinsel inanışlarını nasıl tercih ettikleri, tamamen onların kendi iç dünyasıyla alakalıdır. Hiç kimse bunu nasıl bir tercihle belirlediğini açıklamak zorunda değildir. Ayrıca bunun açıklanmasının da ne gibi bir faydayı elde ettireceğini bilemiyorum.

Bununla beraber konu da gittikçe sapmaya ve iki kişi arasındaki tartışmaya dönmeye başladığını görüyorum. Kusura bakmayınız buna izin veremeyiz.

Daha öncede söylemiştim. Eğer, boş tartışmalar yaparak vakit harcanmak isteniyorsa, onu da yapabileceğiniz envai çeşit forum alanı mevcuttur. Ama o forumlardan birisi burası değildir!


Sn. Hacamat, ad hominem yaklaşımınızla hiçbir şey elde edemezsiniz. Buraya üye olduğunuz günden beridir ne yazık ki bu tip bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Bir argümanı eleştirmek, tartışmaktan değil galiba argümanı ileri sürene saldırmaktan hoşlanıyorsunuz. Bunu yaparak belki müthiş bir şey yaptığınızı da düşünüyor olabilirsiniz. Ama olmuyor! Laus Deo Kardeşim, bir inanca sahip olduğunu ve bunu kendi içinde yaşadığını söylüyor. Siz söyle bakalım dinin ne diyorsunuz. "Hiç kimse dini inancını açıklamaya zorlanamaz." Bu anayasal bir hak aynı zamanda. Savaşta bile açıklamak zorunda değildir kişi inancını. buna zorlanamaz, açıkladığı inancı yüzünden ya da açıklamama tercihi yüzünden de kınanamaz.

Sınırlarda gezmeyi seviyor olabilirsiniz. Ama haddin de bir haddi vardır. Son kez rica ediyorum. Lütfen Forumda kişisel atışmalara girmeyiniz.

Sevgi ve Saygılarımla.


Ağustos 29, 2011, 02:27:20 ös
Yanıtla #132
  • Ziyaretçi

Kanaatimi dile getirmiştim fakat konunun gidişatından dolayı özet olarak değinmekte yarar görüyorum.

Bence iki tür din seçimi şekli var.

Birincisi örfi din seçimi. Yani aileniz ve yaşadığınız toplum ne aşılarsa ona inanır uygularsınız. Bunda genelde zorlama da söz konusu olur. Bu oldukça tatsız bir din alayışıdır ve ruh da lezzet alamaz. Etrafınızı tatmin etmenin huzurunu ilahi bir huzur zannedersiniz.

İkincisi ise ruhani din seçimi. Ruhunuz hangi din ve öğretiden lezzet alıyor ise o yönde ölümcül bir baskı da görseniz engellenemezsiniz. Bu aşka benziyor ve bence yaşanması gereken budur çünkü din her ne kadar insan ilişkilerine yön vermeye çalışsa da asıl olarak ruhsal bir yoldur.

Forumda bir diğer dikkatimi çeken konu ise müslümanların namaz kılmaması (ki ben de kılmıyorum örneğin) insanı islamdan çıkartır mı. Namaz kılmayan müslüman örfi müslümandır. Çocukluk döneminde baskıyla kıldırılmanın bir tepkisi de olabilir. Namazdan lezzet alamadığı için kılmıyor yani örfi olarak müslüman görünülse de ruhani olarak dinle bağı yoktur. Kalbim temiz kelimesi ise kendi kendini tatmin etme yoludur diye düşünüyorum.

Neticee ise, her konu dönüp dolaşıp nefsi emmareye geliyor. Nefsi emmarede olan insanın ruhsal lezzetleri alabilme olasılığı yoktur. Bu nedenle yaşadığı din örfi olarak kalır. Tabi ki ahirette bu örfi din ve yaptığı ibadet işine yarar mı onu Allah bilebilir.

Saygılarımla.



« Son Düzenleme: Ağustos 29, 2011, 02:29:23 ös Gönderen: Masor1976 »


Ağustos 29, 2011, 05:42:04 ös
Yanıtla #133
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 667
  • Cinsiyet: Bay

Doğrudur sayın skullG, fakat ben kişilere hiç bir zaman değindiğimi hatırlamıyorum.

Laf lafı açıyor. Biri ben dinimi seçtim,şöyle şöyle oldu, böyle böyle oldu, diyip tüm detayları verince,ister istemez mevzuyu daha iyi anlamak için
kişisel sorulara dönüşüyor. Arguman veriliyor.Ben rahatsızlık verdiğimi düşünmeden yazımı paylaştım,eğer verdiyse ve haddi aştığım ciddi manada düşünüldüyse. Tamam ne yapalım ''illa'' diyecek halim yok.
Ama burada karşı taraf kişisel olarak konuda fazla arguman verdi. Benim haddi aşmam belki bu yüzdendi. Ben genelde bukadar konuyu kişiselleştirmezdim.
Dediğiniz gibi daha dikkatli olmak lazım,karşılıklı.
Saygılarımla


Ağustos 06, 2012, 01:33:45 ös
Yanıtla #134
  • Ziyaretçi

Ben araştırdım ciddi anlamda araştırdım sonra kendime en yakın gelen inancı seçtim ve mutluyum herkes bu şekilde dinini seçmeli.


Ağustos 06, 2012, 05:21:02 ös
Yanıtla #135
  • Ziyaretçi

Seçimler bize bırakılmamıştır.ama tercih hakkı bize aittir. Dünyaya gelmek ve bir dini tanımadan inanmak bizim secımımız değildir. Farklı biri dünya kurmak ve farklı bir inanca sahip olmak bizim tercihimizdir.

Saygılarımla,


Ağustos 09, 2012, 01:43:39 öö
Yanıtla #136
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 1795
  • Cinsiyet: Bay

       Sayın savaşçiasi'nin ifadesini yürekten kutluyorum. Ne güzel. Hangi dine, hangi inanca sahip olacağına gerçekten araştırmalar sonucu karar vermiş. Yanlış anlamıyorsam sorgulamada bulunmuş. Şimdi buradan soruyorum ; Ülkemizde bu şekilde dini inancını yaşamaya karar verebilmiş ne kadar insan vardır ? Düşünün bakalım. Genelde, ailelerimiz hangi dine mensup ise bizler de o dini inanç ile yetiştiriliriz. Kaç tanemiz ailemizin mensup olduğu dinde başka bir dine mensubuz ? Gerçekten bence takdire şayan bir devranış.
       Saygılar-sevgiler.
"Vur ama dinle beni"


Eylül 01, 2012, 05:10:30 ös
Yanıtla #137
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 84
  • Cinsiyet: Bay

Din ve insan ilişkisi tesadüfle başlar.
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam


Aralık 08, 2012, 03:41:09 ös
Yanıtla #138

Aslında ailenin bu konuda gerçekten önemli bir yeri var. İnsanlar farkındalık yaşına geldiklerinde araştırma yaparak hangi din onlar için uygunsa onu tercih etmeliler. Körü körüne bir dine bağlanmak ne kadar mantıklıdır? Bu konuda en güzel örnek Babası Yunan Ortadoksu olan Steven Demetre Georgiou'nın(Yusuf İslam) Katolik okuluna gitmesi ve sonrasında bir olay yaşayıp Müslüman olmasıdır. Araştırmalar mutlaka yapmıştır. Saygılarımla...


Ocak 31, 2013, 03:25:20 ös
Yanıtla #139
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 856
  • Cinsiyet: Bayan

' Bütün Dinleri Araştırdım ve Bana en yakın gelen Dini seçtim. '
Adequatio intellectus et rei


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
6 Yanıt
12560 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 08, 2014, 05:25:32 ös
Gönderen: Pilot
2 Yanıt
10985 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 06, 2010, 06:51:37 ös
Gönderen: popperist
3 Yanıt
3969 Gösterim
Son Gönderilen: Kasım 08, 2012, 09:57:18 ös
Gönderen: Tij
1 Yanıt
3531 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 20, 2013, 04:55:50 öö
Gönderen: GOASISG
12 Yanıt
6809 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 03, 2014, 03:22:24 ös
Gönderen: asimov
0 Yanıt
3868 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 11, 2014, 11:58:51 ös
Gönderen: MysticMind
8 Yanıt
6108 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 25, 2014, 12:17:35 öö
Gönderen: propulsion
1 Yanıt
1878 Gösterim
Son Gönderilen: Kasım 03, 2014, 10:32:19 öö
Gönderen: resurrected
0 Yanıt
1977 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 18, 2014, 02:32:07 ös
Gönderen: MysticMind
6 Yanıt
4980 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 25, 2015, 01:20:56 öö
Gönderen: ragnarr