Merhaba, ben Erhan. Tabii bu gercek ismim degil, nedense kullanmak istemedim burada gercek ismimi.
29 yasinda, Istanbul'da yasayan bir bilgisayar muhendisiyim. Inanmasi zor ama 20 yildir masonlukla ilgili kitaplar okuyorum. Ilk kitaplarim genelde Harun Yahya'nin eserleriydi
Sonrasinda genislettik okunan eserleri...
Dini yonu guclu bir aileden gelmekteyim, yillarca masonlarin ulkem ve dinim icin tehlikeli insanlar oldugunu dusundum, dusunduruldum. Su anda tam olarak ne dusundugumu bilmiyorum bu konuda. Sorduklarinda once muslumanim sonra turkum diyebilecek kadar dini yonumun kuvvetli oldugunu soyleyebilirim. Alkol kullanmam, faiz yemem ve sadece cuma namazlarina gidebiliyorum ya da gidiyorum demek daha dogru.
Masonlarla birkac temasim oldu, benim farkinda olmadigim ama mason arkadaslarimin bana yardim ettiklerini sonradan ogrendigim bir iki durum yasadim. Su anda da tanidigim 5-6 mason var. Isler son zamanlarda ciddiye bindi ve birkac imali -kapali teklif diyebilirim- konusmaya muhatap oldum bazi mason arkadaslarim tarafindan. Son 1 aydir arastirmalarimi iyice ilerlettim, ama beynimi kurcalayan birkac sorum var. Bu sorulara burada cevap aramak istiyorum. Elbette arkadaslarima sorabilirim ama onlar cok ust duzey mason degiller, bir tanesi haric ve onlarla bu konulari konusmak istemiyorum.
Merak ettigim burada boyle 20-30+ dereceli mason arkadaslar var midir? Cunku son donemde yaptigim arastirmalarda alt seviyelerdeki bir suru masonun da aslinda cogu seyi bilmedigini ogrendim. Kafamdaki sorularin cevaplanabilecegi seviyelerin kacinci seviyeler oldugunu da acikcasi bilmiyorum ama sansini deneyecegim burada.
Son 10 yilda masonlarin daha bir acik olmaya, gizli sakli olmadiklarini gostermeye yonelik calismalari oldugunu biliyorum. Ancak bunun inandirici oldugunu da dusunmuyorum. Cunku bir suru ustadin roportajlarini okudugunuzda ya da kitaplarini okudugunuzda (ornegin en son Celil Layiktez'in kitabini okuyorum), aslinda gizli ya da merak edilen hicbir soruyu cevaplandirmadiklarini gordum, sadece genel gecer bilinen ve suya sabuna dokunmaya gercekler anlatiliyor masonlar tarafindan. Bu sitenin de koca mason dunyasinin yuzlerce yildir aciklamadigi sirlarini aciklayacagini hic sanmiyorum, ama yine de zaman ayiran, siteyi kuran, devam ettiren herkese simdiden tesekkurler.