Sayın skullG,öncelikle verdiğiniz mesajlara girip incelediğimi belirtmekle başlıyorum.
Konu, sayın lord'un 25.Ekim.2011 tarihli yazısında; "Bazı sitelerde videolarda Masonlarında İllüminati gibi merkezi Kudüs olan tek bir dünya devleti oluşturmak için cabaladıkları söyleniyor ? Bu ne kadar doğrudur? " diye sormasıyla açılmış.
Siz sayın skullG aynı gün "Tamamen yanlıştır" diyerek soruyu yanıtlamışsınız.
Aynı gün Ben, sayın lord'a hitaben, "sözünü ettiğiniz dünya devleti oluşturma gayretinin sanırım Siyonizmin hedefi" olduğunu bildirmişim.
Bu arada başka katılımcılar da görüşlerini bildirmişler.
Sonra sayın ADAM 29 Ekim 2011 tarihinde "Tıpkı hani şu ünlü söz gibi... Bir deli kuyuya bir taş atmış; kuyuda olmaması gereken o taşı kırk akıllı çıkaramamış....." diye başlamış yazmaya. Ve en sonunda ; "Bu arada katılımcılardan biri böyle bir amacı olsa olsa Siyonizm'in amacı olabileceğine değinmiş ki o daha da yanlış"....
.......
Ve en sonunda ; "Bu gibi sözler ancak yeterince öğrenim görmemiş, kafasını çalıştırmayı da öğrenememiş olanları kandırabiliyor" diye bitirmiş.
Daha sonra sayın skullG 30 Ekim 2011 tarihinde bana hitaben , "mesela sayın Alşah Siyonizm nedir anlatın da bileleim demiş. Eminim ki sn ADAM yeniden anlatacaktır . Ama ben sayın Alşah'a bir kaç başlık önereyim" diyerek 5 adet mesaj bildirmiş.
Bunun üzerine sayın ADAM'da 30 Ekim 2011 tarihli yazısı ile "sayın skullG gerekli linkleri verdikten sonra elbette burada Siyonizm üzerinde durmanın bir anlamı yok" diyerek konuyu kapatmış.
Şimdi konu kapandı mı ?
Ben sayın skullG'nin vermiş olduğu linkleri inceledim. Aslında bence bir kaç konu hariç süpriz sayılacak bilgilere pek rastlayamadım. Yanlız sayın ADAM'ın 04.Şubat 2010 tarihli yazısında, "Siyon Protokolleri" denilen belgeler gözden geçirildiğinde , özetle bir programın tasarlanmış olduğu görülür. "Yeni bir dünya düzeni kurmak üzere belli bir grup insan seçilecektir. Bu grup her şeye egemen olacaktır......diyerek anlatıp , sonra da Yahudilerin böyle bir amacı olmadığını uzun uzun anlattığını gördüm.
Bütün bu açıklamalardan sonra sayın ADAM'ın benimle ilgili olarak "Burada katılımcılardan biri böyle bir amacı olsa olsa Siyonizm'in amacı olabileceğine değinmiştir ki o daha da yanlış " sözünü anlamış değilim. Benim (OLSA OLSA ) diye söylediğim bir söz nerede var? Ben "sanırım Siyonizmin hedefi olabileceğini" söylüyorum. Ve bu ifadem de aslında sayın ADAM'ın 04.Şubat.2010 tarihli yazısında belrttiği Siyonizm'le ilgili olarak " "Yeni bir dünya düzeni kurmak üzere belli bir grup insan seçilecek. Bu grup her şeye egemen olacaktır" ifadesi ile örtüşmüyor mu?
Ben yazımın hangi satırında Yahudi'lerin veya Mason'ların böyle bir amaçları olduğunu belirttim ? Özellikle Mason'ların böyle bir amacının olmayacağını belirtmeme rağmen her nedense sayın ADAM , konuyu başka mecralara çekerek "o da yanlış, bu da yanlış" yani her şey yanlış gibi bir durum yaratmaktadır.
Benim burada üzerinde durduğum husus verilen yanıt ile konunun özünden uzaklaşılmasıdır.
Sayın ADAM, "Yeni bir dünya düzeni oluşturma" fikri var mıdır (yada olmuş mudur) ? yok mudur ( yada olmamış mıdır )? Ben böyle bir oluşum cabalarının olduğunu , belirtiyorum. Sonuca ulaşılıp ulaşılmadığı ise ayrı bir tartışma konusunu oluşturur.
Ayrıca, hiç kimseyi kandırmak gibi bir niyetim olmadığını da özellikle belirtmek isterim .
Bu nedenle, sayın ADAM'ın şahsımı eleştiren yazısını yeterli ve yerinde görmediğimi belirtiyorum.
Saygılar-sevgiler.