Öncelikle böyle bir forumda emegi gecen ve gecmekte olan kisilere sahsim adina tesekkürü borc bilirim. Siteye yaklasik 3 senedir üyeyim ancak belki de ikinci iletim olacak bu, hayatin getirdigi zorluk ve yükümlülüklerden ötürü pek firsat bulamadim.
Sizi öncelikle HKEML üstad-i azam'i Sn. Remzi Sanver'in Fatih Altayli ile yapmis oldugu programla tanimistim, bundan öncesinde bildigim seyler tamamen komplo teorileri ve kulaktan dolma bilgilerdi. Sunu söylemek isterim ki, bir Hristiyan olarak sizi belki de anlayabilecek nadir azinliklardan birisiyim. Zira biz de sürekli kendimize yönelik sürekli hakaret, küfür, tehdit ve insanlarin kulaktan dolma bilgileri, komplo teorileri ile karsi karsiyayiz. Bu noktada empati yaptigimda sizi kendime yakin hissediyorum. Hic bir Mason ile birebir görüsmedim ancak yapmis oldugum gözlem ve arastirmaya dayanarak sunu söyleyebilirim ki, bir Mason'dan bana zarar gelecegini düsünmüyorum. Sizlerin özellikle entellektüel bilgi ve birikiminiz beni her zaman size karsi saygi duymaya itiyor.
Ben Almanya'da yasiyorum ve burada yasadigim sehirde bir Mason Locasi var fakat buradaki sistemin Türkiye'deki gibi cok faal oldugunu düsünmüyorum, belki de ben yaniliyorumdur. Fakat sunu söyleyebilirim ki, Türkiye'de yasamis olsaydim, kapiyi calip gidebilirdim. Bunu burada yapacagimi düsünmüyorum.
Bundaki etken de aslinda yukaridaki baslikta yatiyor. Ben kendimi yüceltmek babinda degil de, vurgulamak adina söylüyorum, cok inancli bir Hristiyanim. Benim icin Isa Mesih'in yeri asla sarsilmaz, O, yani Tanri, herseyden, herkesten ve her kurumdan üstündür. Sizin üyelik sartlariniz arasinda bir Tanri inancina sahip olma sarti araniyor, bunu biliyorum. Fakat, Masonlugun birkac yerde okudugum sekliyle, inancima ters düstügü yerler oldugunu gördüm. Eger istenilirse sitenin linkini de verebilirim, burada teshir edip etmemenin dogru olmadigindan yayinlamiyorum.
Sizin elbette belirli ritüel ve kurallariniz var, bunlarin disina cikamazsiniz, saygim sonsuz. Ancak ben sahsim adina, inancim her seyden üstündür, sonra geri kalan seyler gelir. Bu konuda acaba yorumunuz ne olacaktir? Sorulmaz belki ama aranizda inancli bir Hristiyan var midir?
Sitenin Admin'i, yurt disinda yasadigini belirtmis, elbette kendi locasinda ''Hristiyan'' oldugunu söyleyen bircok insan mevcuttur, ya da diger Mason kardeslerin de ayni sekilde. Fakat bize göre de herkes Isa'ya iman ediyorum, kiliseye her pazar gidiyorum diye Hristiyan olmuyor. Özellikle bunu vurgulamak isterim.
Simdiden cevaplarinizi merakla beklemekteyim, En icten dileklerimle
Isaiah