Suat Kılıç: 'Fazıl Say gençler için kötü örnek'
TRT Türk'te konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç sanatçı Fazıl Say'ın gençlik için kötü örnek olduğunu iddia etti. Kılıç hayalindeki gençliği ise “Dinine, devletine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı” sözleriyle dile getirdi.
TRT Türk’de Ömer Şahin’in “Görüş Farkı” programına konuk olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sanatçı Fazıl Say'ın gençliğe kötü örnek olduğunu iddia etti.
Hayalindeki gençliği tarif ederken, “Dinine, devletine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı nesillerin inşası için çabalıyoruz” diyen Bakan Kılıç, sanatçı Fazıl Say’ı gençliğe "kötü örnek" olarak gösterdi.
Başbakan recep Tayyip Erdoğan'da AKP Gençlik Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada hayalindeki "kindar geçliği" şöyle tanımlamıştı:
“Altını çiziyorum; modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum.”
Gençlere Mehmet Akif’i, Necip Fazıl’ı Nazım Hikmet’in Anadolu aşkını örnek olarak gösterdiğini de belirten Kılıç, şunları söyledi:
“Fazıl Say iyi bir sanatçı, aydın kabul ediyorum. Benim hayalini kurduğum gençlik için kesinlikle bir rol model olamaz. Kendi değerleriyle yabancılaşmaması gerekir. Kendi değer sistemine sahip ve onunla gurur duyan nesillerin inşasıyla biz gurur duyuyoruz. Bu coğrafyanın meydana getirdiği değerleri küçümseyen kendi insanına soykırım suçlusu muamelesi yapabilen kendi insanını horlayabilen… Siz bu coğrafyanın değerlerine saygı duymayacaksınız da kimin değerlerine saygı duyacaksınız?”
Üniversite gençliğinin AKP'lilere yönelik yumurtalı protestoları üzerine de konuşan Kılıç, şunları söyledi:
“Bir hukukçu olarak, insanların bedensel bütünlüğüne, kendini ifade etme özgürlüğüne zarar verecek bu eylemleri kabul etmem mümkün değil. Gençler pankart açıp, slogan atabilir; ama yol kapatmak, insanları engelleme adına eylemlere girişmek bana göre yakışmaz.”
Bakan Kılıç, okuyup araştırmayan gençliğin "topçu veya popçu" olmak istediği yönündeki eleştirilere katılmadığını belirterek şöyle konuştu:
“Çok yanlış, gençleri iyi tanımayanların sarf ettiği cümleler bunlar. Bazen ziyaretlerimde veya bir araya gelişimizde sordukları sorular karşısında hayrete düşüyorum. Bazen öylesine diplomatik bir tavır takınıyorlar ki o bilgi görgü karşısında o nezaket abidesi tutum karşısında gerçekten belki yarı yarıya yaşım karşısında o genç kardeşlerime karşı içimde saygı oluştuğunu hissediyorum.”
Ömer Şahin'in yüzde 50 oy alan AKP'nin gençler arasında da aynı popülariteye sahip olup olmadığı yönündeki sorusunu da yanıtlayan Suat Kılıç, yaptırdıkları araştırmaların 18 yaş altı gençleri de kapsadığını ve gençlerin siyasi eğilimleri üzerinde durmadıklarını söyledikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ancak genel yapılan araştırmalar gençler arasında AK Parti'ye meyletme oranının günden güne artmakta olduğunu gösteriyor. Gençler arasında siyasal liderlik konusunda Başbakan Erdoğan'ın çok açık ara bir beğeni oranı var. İkinci, üçüncü, dördüncü sırada gelen isimler çok geride kalan isimler."
(soL - Haber Merkezi)