Ya bisey soylicem Arkadaslar; simdi bu Kitabin ( uzerinde niye bu kadar cok duruyorsam anlamis degilim ama neyse) da Masonlukla bir ilgisi oldugunu, olabilecegini soylemeyin artik.. Cunku Kitabin kapagina baktigimda Masonik amblem var ve Suleyman da anlasilacagi uzere ( Suleyman Mabedinden biliyorum ) Masonlugun sanirim temel tasidir. Edindigim kadariyla tabiki, pek fazla yeterli bilgi sahip olamamam dogal bana gore ama nedense son yillarda bazi filmler ve kitaplar Masonlugu isaret ediyor gibi geldi bana, yaniliyor muyum?
Masonlukta bisey var ama ben hala cozemedim. Gerci daha once soyledigim gibi bazi seylere burnumu sokmak yerine hemen dalmama taraftariyim ama gelgelelim bazi zamanlar kendimi bunlari dusunmekten alikoyamiyorum.
Mademki Masonluk bir isaretse o halde bu Sitede yeralmam bile benim icin buyuk sans

gerci bisey de ogrenemiyorum ama yani Masonlukla ilgili olarak bilinmeyen yonleri ve gizemleri..
Masonlugu desifre etmek lazim
Bakin Sayin Masonlar; Sizlere son derece Saygi duyuyorum ama bana gosterildigi yoldan ilerlemem gerektiginden bir ipucu mahiyetinde bana verilen seyi cozmekle mukellefim. Sanirim sira Size geldi Masonluk! Gerci bu devenin igne deliginden gecmesi kadar zor ve imkansiz

ama baska carem yok..
Su Kitabi okursam belki bir sonuca varabilirim ..
=> Pardon, bu arada gerekli duzeltmeyi yaparak yanlis anlasilmanin onune gecmek istiyorum :
Sayin Masonlar; Sizlere Saygim Sonsuz ama Hakkinizda konusurkan temkinli davranmaya calisiyorum, tabiki korktugumda degil ama nedense Karsilikli Saygi Anlayisi cercevesinde bulundugumdan kaynaklaniyordur, asla ve asla sahip olunan Sirlari ogrenme gibi bir cabam yok, olamaz da.. Boyle bir aciklmayi yaptim cunku ben kendim icin nasil ki bu dunyada yeraliyorsam bildiklerim sadece bilmem gerekenlerle sinirli oldugundan fazlasi ya da beni alakadar etmeyen seyler bana yarardan cok zarar getirir. Sadece merakim su;
Neden bu denli Masonluk uzerinde duruldugudur. Bunu cozmeye calisacam.
Saygi ve Sevgilerimle,