Masonlar.org - Harici Forumu

Diger => Guncel Konular => Konuyu başlatan: peacewings - Ağustos 23, 2012, 12:47:55 ös

Başlık: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: peacewings - Ağustos 23, 2012, 12:47:55 ös
Geçtiğimiz gün otobüs beklerken aklıma bir soru takıldı. “Sizce Türkiye’de bilim neden ilerlemiyor?” diye sordum duraktakilere. Kimseden çıt çıkmadı. Bir kez daha sordum. Yine cevap gelmedi. Anladım ki insanların bu konuda en ufak bir fikri yok. Oturup ülkemizde bilimin önünde ne gibi engeller var, onları yazdım.

1- Coğrafi koşullar: Kabul etmeliyiz ki Türkiye engebeli bir coğrafyaya sahip. Gün içinde habire yokuş inip çıkıyoruz. Düşünün ki laboratuvar evinizden daha yukarılarda bir yerde. Oraya gitmek için o bayırı çıkmak zorundasın. Pek çoğumuz böyle bir durumda “Amaan kim çıkacak o yokuşu, bugün de bilim yapmayıvereyim!” der. Oysa ki bir Hollandalı evinden laboratuvara koşarak gider çünkü yol dümdüzdür. Düz ülkede herkes bilim yapar.

2- Kıskanç kadınlar: Maalesef Türk kadınının kıskanç yapısı da bilimin önünde engeldir. Geçtiğimiz günlerde bilimsel bir araştırma için laboratuara kapanayım dedim, kız arkadaşım burnumdan getirdi. Ben tam deney tüplerini ısıtırken habire telefon çalıyor, mesajlar geliyor “Nerdesin sen?” diye. En sonunda lanet olsun deyip deney tüplerini kırdım.

Deneyin ortasında insan rahatsız edilir mi? Arşimet suyun kaldırma kuvvetini bulurken içeri biri girseydi ne olurdu hiç düşündünüz mü? Ben söyleyeyim, rezil olurdu. Çünkü banyodaydı. Bugün gemiler suyun üstünde batma korkusu olmadan gönül rahatlığıyla yüzüyorsa bunda Arşimet’in bizlere aşıladığı güven var.

3- Kılık kıyafetine dikkat etmeyen öğrenciler: Bu öğrenciler akademisyen ve bilim insanlarının vaktini çalmaktadır. Pek çok bilim insanı buluş yapmak yerine kampus kapısında bu öğrencilerin içeri girmesine engel olmak, hatta onları kameraya çekmekle meşgul. Yazık değil mi o bilim insanlarına? Bu öğrenciler derhal kıyafetlerine çekidüzen vermeli.

4- Bilim insanlarının maaşları çok yüksek: Bugün bir akademisyen maaşı bin 500-2 bin liradan başlıyor. Siz onlara bu kadar para verirseniz har vurup harman savururlar. Bence hiç maaş verilmemeli. “Buluşu getir parayı götür”, “Üç buluş yapana aylık akbil bedava” gibi kampanyalar bilim insanlarını gayrete getirecektir. Neymiş, kendilerini geliştirmek, Batı’daki gelişmeleri takip etmeleri için paraya ihtiyaçları varmış... Ne gerek var ki? Neyini takip edeceksin, adamlar aşmış diyorum.

5- Batı’nın acayip ilerlemesi: Batı son 200 yılda çok fazla ilerledi. Öyle böyle değil, aşırı ilerledi. Bir yerde durur dedik, hayır, gene ilerledi. Tam bir tur bindirme söz konusu. İnsanın ister istemez şevki kırılıyor. Biraz müsaade etseler, şöyle bir 5-10 yıl hiçbir şey yapmadan bekleseler olmaz mıydı? Maalesef bu vicdan Batılılarda yok. Oysa ki biz onları tam 500 yıl bekledik. Tabii çok ilerleyince anlamsız mevzulara yüklenmeye başladılar. Son olarak Batılı bilim adamlarının ışık hızını geçmeye çalıştıklarını okudum. Sizce de biraz abartmadınız mı? Işık hızı neyinize yetmiyor anlamış değilim. Bir yere mi yetişeceksiniz? Işık hızı bence gayet iyi. Büyüklerimiz bize aza kanaat etmeyi öğretti. Bence siz de yetinmeyi bilmelisiniz.

6- İklim koşulları: İskandinav ülkelerinin gelişmiş olması soğuk iklimle alakalı. Onlar şu an serin serin otururken burada kavurucu bir sıcak var. Bu sıcakta insanın bilim yapası gelmiyor ki... Deney için tüp ısıtsan “Kapat la şunu” derler. Norveçli bilim adamı açıyor laboratuvarın pencerelerini, iki taraftan esiyor efil efil. O ortamda herkes bilim yapar. Biz burada pencereyi açtığımızda içeri adeta alev giriyor. 10 yıllık AKP iktidarında sıcakların arttığını da not düşmek lazım. Yoksa unuturuz. Benim böyle bazen aklıma bir şey geliyor, bir yere not etmeyince hop aklımdan çıkıveriyor. AKP öncesi yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı geçen bir ülkeyken artık yazları ateş gibi yanan bir iklime savrulduk. Sokakta deve görsem şaşırmayacağım. Gittikçe Ortadoğu ülkelerine benzediğimizin farkındayızdır umarım. Buna sessiz kalamayız, Türkiye Katar olmayacak!

Stargazete.com / Beyinsiz Adam / 17 Haziran 2012
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: NOSAM33 - Ağustos 23, 2012, 01:35:41 ös
Burda birde ET tüketiminden bahsetsek , konu kanımca daha yerine oturmuş olur .Sonuçta benim güzel ülkemin güzel insanı; ne yazık ki MAKARNA yemeğinin yanında EKMEK yiyor, burdan ancak bu kadar BİLİM çıkar.

Saygılar ; Sayın peacewings .

Not: LOP'ların içi  HAMUR olmuş bu LOP'lardan ancak PASTA  tarifi çıkar ... :'(
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: peacewings - Ağustos 23, 2012, 03:10:12 ös
Kılık kıyafet denilince... Benim içim hep cız eder. Çünkü benim aklıma saç gelir. Müdürlerin uzun saçlı erkek öğrencilere yaptıkları gelir aklıma. Benim uzun saçlarım pek olmadı. Çünkü saçlarım seyrekti. Şimdi uzatmak istesem de, pek uzamaz. O zamanlar olurdu belki. Elbet, düzenli olmak, giyimine kuşamına özen göstermek gerekli. Kilise papazı gibi olmamak gerek. Ama neden okullarda müdürler saç meselesine bu kadar takarlar ki? Bence müdürlerimiz, saç ile uğraşacaklarına biraz daha eğitimin kaliteleştirilmesine yoğunlaşsalar. Bizde de bilim biraz ilerlerdi.

Biz dengeyi tutturamıyoruz. Saçlar serbest, isteyen istediği gibi gelsin derseniz... Ne ilginçlikler çıkar ortaya. Bizim toplumca bir denge sorunumuz var. Vur dedi mi, öldürüyoruz. Türkiye'de bilim ilerlemiyor çünkü okulların eğitim müfredatı çok ama çok zayıf.

Uzun saçlının aklı derste olmazmış! Hadi ordan. Onlar üniversitelerdeki öğrencileri görmemişler. Bizim garip takıntılarımız var. Toplumca da bir denge sorunumuz. Ve en önemlisi devlet okullarındaki eğitim kalitesizliği. Bir aşabilseydik onları. Ama ne acı! Şu 4+4+4'lerle daha mı beter oldu?

Yorumunuz için teşekkürler Sayın NOSAM33. Haklısınız, beslenme de önemli. Ama beslenmek için de para lazım. Hoş, biz de yemeyip içmeyip araba alma gibi bir merakta var. O da ayrı bir konudur.

Saygılarımla. 
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: semih_tatar - Ağustos 23, 2012, 03:35:21 ös
Hali hazırda elde olan sistemi eleştirirseniz, insanların buna zamanı bile olmadığını göreceksiniz. yazık kpss'yi kazanıp kendilerine devlet memuru olmaktan başka  gelecek göremeyen enerjileri ve yaratıcılığı ellerinden alınan pırıl pırıl gençlere. Bu noktada kendi özeleştirimizi yapmakta gerekiyor ama kollektif bir kısır mentalitenin egemenliğinden biz bireyleri sorumlu tutamazlar orası ayrı bir gerçek. ABD'de caltech adlı bilimsel araştırmalar yapan bir enstitü (aynı zamanda nasa ile entegre olmuş bir şekilde roket ve fırlatma teknolojilerinin geliştirilmesinden sorumlu) nerdeyse trilyon dolar kaynağa sahip,buna karşı ülkemizde Tübitak: devlet destekli kısıtlı bütçesi ve türkiye cumhuriyetinin sanal dünyada en azından ayakta kalabilmesi için ihtiyaç duyduğu teknolojilere sahip olabilmesi için enerjisini kullanan bir kurum ve ne yazık ki bilimsel araştırmalar adı altında yaptıkları bahsettiğim şeylerden farklı değil. Ne yazık ki bizim bir 'Federal Reserve'imiz ve kağıt üstünde  tüm dünyada kabul gören ve milyarları yaratabilen bir para kaynağımız yok. Mentalite kesinlikle değişmeli ama bunun yanında güçlü bir ekonomide gerekiyor.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: peacewings - Ağustos 23, 2012, 03:43:40 ös
Bilim için hele ki büyük bilimsel çalışmalar için elbet ekonomi gerekir. Ama paramız yok, bence geçerli bir neden olamaz. Yanlış anlaşılsın istemem ama bu ülkede Diyanet'e bu kadar çok bütçe ayrılırsa, tabi Türkiye'de bilim olmaz.

"Diyanet'in ödeneği yüzde 20 arttı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ödeneği de yüzde 22.4 artışla 3 milyar 891 milyon TL'ye çıkarıldı. Diyanetin bütçeden aldığı pay yüzde 1.1 oldu. Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bütçelerinin toplamı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçe büyüklüğünün ancak bir miktar üzerine çıkabildi."

Türkiye fakir bir ülke değil. Bilim yapabilecek kadar zengin bir ülke. Ama bilim yapacak insandan yoksun.

Saygılarımla.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: NOSAM33 - Ağustos 23, 2012, 03:44:36 ös
Olurmu ;yoktan var etmek ALLAH' a mahsustur. Yapmayın etmeyin bak burda KADER'e karşı geliyorsunuz vb.
Diye ,diye gelinen nokta burası ; tamam  parada şart ama en önemlisi NİYET oda NE YAZIKKİ BİZDE YOK !!!

Saygılar  >:( >:( >:(
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: karahan - Ağustos 23, 2012, 04:02:13 ös
Bu çok zor gibi gözüken ama cevabı çok basit olan bir soru evet çok basit.

Osmanlı rönesansını yaşayıp reformlarını yapamadı durum osmanlıda böyle idi ya türkiye cumhuriyeti kendi halk rönesansını yapabildimi kendi halk reformlarını uygulamayı başarabildimi.Eğer problem hakikaten bu reformları yapıp dönüşümü sağlayamamaksa şunu sorarım o zaman peki türkiye cumhuriyetinin osmanlıdan bir farkı kalırmı aynı cehalet ve kepazelik devam ederse sonumuz osmanlı gibi olmasın sakın.Doğru ve kıymetli bir başlık rasyonel biçimde katkı sağlanması lazım bence.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: ADAM - Ağustos 23, 2012, 04:53:06 ös


Birisi bir gazeteye bir yazı yazmış... Yazı da ne yazı...

Onun üzerine biz burada, masonlar.org sitesinde spekülasyon yapmaya kalkışıyoruz, bu konuyu bilmeden...

Masonların yöntemini izlersek, bir konuyu irdelerken bilimsel yöntem, akıl ve bilgelik kullanılmalı.

Önce bilimsel yöntem...

Türkiye'de bilim niçin ilerlemiyor diye bir soru sorarken, bu sorunun kapsamında bir gerçek gibi dayatılan bir husus var: "Türkiye'de bilim ilerlemiyor." Sanki bu doğruymuş gibi, niçini soruluyor.

Ben aksini ileri sürmüyorum. Önce Türkiye'de bilim olup olmadığını, varsa  ilerleyip ilerlemediğini, ne denli ilerlediği ya da gerilediğini, bunun geçmiş yıllarla bağlantılı istatistiksel değerlendirmesini, bu değerlendirmenin başka ülkelerin istatiistiksel verileriyle karşılaştırılmasını belirlemek gerektiğini öngörüyorum.

Ondan önce bir kavramsal tanım gerek: "Bilimin ilerlemesi" demek ne demek? Bilimin ilerleyip ilerlemediği nasıl ölçülür, nasıl değerlendirilir? Newton'un kafasına elma düşünce İngiltere'de bilim ilerlemiş mi oldu?

Bunun için "bilim" denilince neden söz edildiğini de belirtmek, açıkça ortaya koymak gerek. Kimileri bilimi öyle bir tanımlıyor ki, bana göre o dediklerinin bilim ile hiçbir ilgisi yok. Dahası, bir kitabın farklı bir yorumu bile bilim olarak nitelenebiliyor.

Türkiye'de bilim ilerlemiyor da nerede ilerliyor? Amerika'da mı, İngiltere'de mi, Rusya'da mı, İsrail'de mi, İran'da mı, Çin'de mi? Japonya'da mı?... Suudi Arabistan'da mı? Bu ilerleyiş nerede ve nasıl?

Elbette bilim ile teknolojiyi de ayrı tutmak gerekir; ilişkileri olsa da...

Hem kim demiş Türkiye bilimde ilerlemiyor dye?... Bakınız bilimde ilerlemenin bir ölçüsü bilimsel kurumlardır; öyle değil mi? Bilimsel kurumlar arasında en önemlilerinden biri üniversiteler değil midir? Türkiye'de kaç üniversite olduğunu biliyor musunuz? Bunların artış hızını biliyor musunuz? Hani bilimde ileri dediğiniz ülkede nüfus başına Türkiye'de olduğundan daha yüksek oranda üniversite mi düşüyor? Önce bunu ortaya koyun da sonra ileri sürün Türkiye'nin bilimde ilerlemediğini ve sonra irdelemeye girişin niçin ilerlemediğini... Kim demiş!


(Bu yazdığımın yarı ciddi yarı gırgır hatta karikatür olduğunun farkındayım ama böyle bir konu böyle ele alınınca zaten bütünüyle ciddi olamaz ki. )



Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: peacewings - Ağustos 23, 2012, 05:06:58 ös
Sayın ADAM, bu konunun bilimsel olarak irdelenmesini istiyor. Hoş, kendisinin de belirttiği üzere zaten bu yazı gırgır amaçlı yazılmış. Konu bilimsel olarak incelenebilir. Ortaya istatistikler dökülebilir. Bu konuda yapılmış çalışmalar da mevcuttur zaten. Ama bir konuda Sayın ADAM'a katılmıyorum. Çok üniversite, çok bilgi ve bilim demek değildir. Bir üniversite, özgür düşünceden yoksunsa ve öğrenciye gerekli teçhizatları ve ortamı sağlamıyorsa, oradan ne yetişir? Bilim adamı çıkmaz ki oradan! Orada bilim yapılamaz ki!

Bilim konusunda elbet Türkiye yerinde durmuyor. Zaten bilim, yerinde durmaz. Ama Türkiye'nin bilime olan katkısının, Batı ülkelerine oranla düşük olduğu da bir gerçek değil midir?

Saygılarımla.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: asimov - Ağustos 23, 2012, 07:42:57 ös
Merhaba,

Bu konu çok su götürür. Bireysel olarak bilimsellkten ne anladığımızdan tutun, bilimin nasıl üretileceğine, devletin veya hükümetin üniversitelere ve çalışmalara ayırdığı bütçeye kadar birçok farklı şekilde yorum yapılır.

Benim klşisel yorumum şudur:

Şu an bilimsel hırsızlıktan suçlu bulunmuş ve üniversiteden uzaklaştırılmış Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Bakanı yapılması, bir tane bile billmsel çalışmaya ait makale yayınlamamış akademisyenlerin hükümet tarafından TUBA üyesi yapılması vb örnekler Türkiye'de bilimin özerk olmadığını gösterir.

Sonuç olarak kendi dünya görüşünüzü bilimin üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanırsanız, herhalde bu yaptığınız işin niteliğini etkileyecektir.

Kaliteli işler, kaliteli kişilerle yapılır.

Konunun diğer açıdan bakacak olursak, üniversltelerin sıralamaları, bilimsel makale ile ilgili bilgilere ben sık sık Cumhuriyet Bilim ekinde rastlıyorum. Rakamlar lnsanın aklında kalmaz ama pek parlak değil. Bilenler varsa yazarsa biz de öğrenmiş oluruz.

Saygılarımla...

Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: SEHERC - Ağustos 24, 2012, 12:51:44 öö
Türkiye'de bilim niçin ilerleyemiyor?

Bu soru, bir çok açıdan ele alınarak yanıtlanabilir, ancak ben en önemlisi olduğunu düşündüğüm açıdan değerlendireceğim.

Bir defa bilim yapmak için "bilim insanının kafasının rahat olması gerekir!". Sorunlu bir aile, çevre ya da çalışma koşullarında yaşayan bir bilim insanını ele alalım. Bu kişi ne kadar zeki ya da yetenekli olursa olsun, dış etkenler onu engelleyecektir.

Bunun yanı sıra, bilimsel çalışmalar belli bir bütçe gerektirir takdir edersiniz ki. Söz konusu kişi, ülkemizi bilimsel anlamda ileri götürecek muhteşem bir projeye sahip olsa da, "bir yardım almadan" bunu sonuca ulaştırması pek mümkün olamayabiliyor. Çünkü bilim insanları değerli araştırmaları için gerekli finansmanı sağlayacak kurum ve kuruluşlara her zaman erişemeyebiliyor. Hatta erişse dahi pek de ilgi göremeyebiliyorlar.

Peki niçin ülkemizin güçlü insanları bu gibi çalışmaları desteklemiyor? Hiç düşündük mü?
Peki bu güçlü vatandaşlar hain mi? Neden ülkemizi ileri taşıyacak insanlara destek vermiyorlar?

Ya da son derece yetenekli insanlara niçin eğitim gördüğü ya da çalıştığı kurumlar sahip çıkmıyor da, ne kadar dalkavuk varsa onlar yukarı taşınıyor?

Bir acayip düzen.. Anlamadım gitti....

Sizce toplum düzeni böyle iken, toplumun bilimi nasıl ilerleyebilir? Bu ortamda zaten dürüst, namuslu! ve idealist bir bilim insanı, ya delirir ya da olan şevkini kaybeder..Yani dürüst, namuslu ve idealist bilim insanlarının varlığı da çok etkili değil bilimin ilerlemesinde...Toplumun ve düzenin anlayışı ve bilime ve bilim insanlarına verdikleri destektir sorgulanması gereken..

Öyle ya her toplumun zeki, dürüst ve ahlaklı bilim insanları var, ama bazı toplumlar, insanlarını daha sıkı sahipleniyor ve böylece büyüyorlar...

O nedenle ben Türkiye biliminin, dünya çapında zirveye yaklaşacağına inanamıyorum. Hele hele günümüzde kendi içimizdeki çatışmaların, ülkeyi neredeyse paramparça edeceğini düşündükçe..........

Hatta bilime sıra dahi gelmezmiş gibi geliyor bana....







Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: ARCHITECT - Ağustos 24, 2012, 03:43:01 ös
Bir üniversite öğrencisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, benim üniversitem gerçek anlamda bir üniversite değil. Nasıl yani gerçek üniversite? Üniversite bilimsel araştırmaların yapıldığı ve yapılma imkanlarının sunulduğu birimlerdir. Bizde ise durum öğrencinin parasını al ona bir şekilde diploma ver şeklinde ilerliyor. Türkiye de gerçek manada üniversite yok mudur? Tabi ki vardır mesela M.S.G.S.Ü, İ.T.Ü gibi üniversiteler araştırmaların yapıldığı ve öğrencilerin buna teşvik edildiği üniversitelerdir, bu kalitede bu amacı kendisine ilke edinmiş üniversiteler arttıkça ve bu üniversitelere ödenek sağlandıkça, bilim de teknoloji de bu ülkede gelişir.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: Spock - Aralık 16, 2013, 09:29:36 öö
Konumuz "Türkiye'de bilim neden ilerlemiyor?" idi değil mi?

Buyurun buradan yakın:

Bu görüntüleri izleyince "Allahım ne günah işledik" diyeceksiniz (http://www.youtube.com/watch?v=fClAjsA1c0Q#)
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: Alşah - Aralık 16, 2013, 08:13:34 ös
       Sayın Spock'un paylaşımından dolayı teşekkür ederim.  Dediği gibi, İŞTE BU!. Siz TÜBİTAK gibi bir kurumu iki başlı yapıp Darwin teorileri üzerinde inceleme yapan bilim adamlarının işine son verir ve onlara yargılama yolunu açarsanız, modern dünyanın var gücü ile çalıştığı CERN deneyleri gibi deneylere destek değil köstek olursanız, 4 yaşından itibaren çocuklarımıza ilim irfan yerine hurafeler okutmayı programlarına alırsan varacağın sonuç daha ne olabilir ki ?
        Bir kere iki devlet adamı arasındaki mantık farkına bakın. Trakyalının dediği gibi, bu mantıkla bu kaa, ne kaa ekmek o kaa köfte.
        Saygılar-sevgiler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: Ares - Aralık 16, 2013, 10:35:44 ös
Bunun açık ve net bir cevabı vardır.

Bilimsel çalışmalar Ülkenin gelişmesini önlemek için engellenmektedir. Bunu güçlü olan bir devlet zayıf olan bir devlete uygular, böylelikle güçlü olan güçsüzü her zaman elinde bulundurur. Bunu anlayamamak dünya düz demek gibi bir göz kapatmaktır.

Saygılarımla.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: Arais - Aralık 16, 2013, 10:50:45 ös
       Sayın Spock'un paylaşımından dolayı teşekkür ederim.  Dediği gibi, İŞTE BU!. Siz TÜBİTAK gibi bir kurumu iki başlı yapıp Darwin teorileri üzerinde inceleme yapan bilim adamlarının işine son verir ve onlara yargılama yolunu açarsanız, modern dünyanın var gücü ile çalıştığı CERN deneyleri gibi deneylere destek değil köstek olursanız, 4 yaşından itibaren çocuklarımıza ilim irfan yerine hurafeler okutmayı programlarına alırsan varacağın sonuç daha ne olabilir ki ?
        Bir kere iki devlet adamı arasındaki mantık farkına bakın. Trakyalının dediği gibi, bu mantıkla bu kaa, ne kaa ekmek o kaa köfte.
        Saygılar-sevgiler.

Sayın Alşah,

Allah razı olsun, sesli bir şekilde  kahkaha atmama neden oldunuz. Şunu belirtmeden geçemiceyeğim ikisinin seslendiği yaş grubu çok farklı bence, esasında Binali Yıldırım Kendi için ''Teknolojinin'' ne manaya ne kadar karmaşık olduğunu tanımlamaya çalışmış. İki ülke arasında zaten bilimsel açıdan tam 50 sene fark var. Bilim adamlarımız ve idealist liderlerimiz, 60-70-80 darbeleri ile törpülenmiş bir ülkede yaşıyoruz. Bir korku cumhuriyetinde yarının umutsuz çocukları, umut aşılamıyor, işte başkalarına da.

Saygılarımla
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: Alşah - Aralık 16, 2013, 11:58:46 ös
       Sayın Arais, bir konuyu açıklamam gerekiyor. Bilimin, teknolojinin bir bakıma uygar birey olmanın yaş ile pek alakası olduğuna inanmıyorum. Bu bir zihniyet, yetişme/yetiştirilme  meselesidir. Nice beyinleri örümceklekmiş genç yanında, nice yaşlı ama çok daha çağdaş insanlar tanıyorum. Ben de sayın Binali Yıldırımdan en azından 10 yaş daha yaşlıyım ama onun gibi düşünmüyor/düşünemiyorum.
       Saygılar-sevgiler.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: yazbenide - Aralık 24, 2013, 11:51:20 ös
Türkiye'nin içler acısı durumu. Evet Türkiye'deki üniversite sayısına bakılarak bir karşılaştırma yapacaksak içler acısı. En basitinden teknolojide bile ne kadar gerideyiz! Boş okumakla bir yere varılamıyor maalesef. Ülkenin bir tarafında tablet bilgisayarlar kullanılırken; bir tarafında çocuklar ayaklarında ayakkabı olmadan okula gitmeye çalışıyorlar.   Bir çok bilim adamımız şu anda yurt dışında görev yapıyor. Neden acaba? Çıkan yer altı kaynaklarımızı bile değerlendiremiyoruz. Mühendisliklerde okuyan öğrencilerimiz bile, çoğu yerde teorik eğitim alıyor. Uygulama ve geliştirme olmadığı sürece eğitim neye yarar. Bazı önemli adım atan insanlarımızda tabii ki öldürülebiliyor! İnsanlar yiyecek ekmek bulamıyorlar. Özellikle belirli bölgelerde bu çok bariz. Biz daha bu duruma çare bulamıyoruz. Bir tarafta açlık sefalet içerisinde yaşamaya çalışan insanlar, bir tarafta seçilen insanların servetlerine servet katarak daha fazla büyüme istekleri. Önce bizim kendi içimizdeki sömürücülerle mücadele etmemiz lazım. Girdiğimiz sınavlarda bile aynı gün foyası ortaya çıkıyor. İnsanlar ne için,kim için çalışacaklar. Herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde. Herkes kendi çıkarını düşünmekten ileriye gidemiyor. Kadrolar torpilli olursa yolsuzlukta olur şike de olur. Hükümetlere bile güven kalmadı!
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: Tace - Şubat 17, 2014, 03:20:51 ös
1960 larda aya mekik gönderen bilgisayarın işlemcisinden daha güçlü işlemcisi bulunan cep telefonlarını sadece '' facebook, twitter '' gibi sosyal platformlarda , hatun düşürmek için kullanan ve bu konulara kafa yoran o kuru kalabalık aslında bilimin ilerlemesinde çok düşük bir etkendir. Ellerinde kapital bulunan şahısların bilimi kazanç getiricek bir sanayii türü olarak görmemeleri ; bu kültürün bizde oturmamış olması , ellerind yeterli meteryal olmayan bilim adamlarımızın araştırmalarını sonuçlandıramaması , sonuçlandırsa bile bundan istifade edicek bunu bir kazanç noktasına çeviricek yapının oluşmaması ve insanı insandan soğutan insan müsvettelerinin ülkemizde hayli çok olması gibi sebeplerden ötürü, biz bilim yapamıyoruz. Bugün en doğal hak olan protesto hakkını kullanan insanların '' Türkiyeyi sen mi kurtarıcaksın i*ne '' diye dayak yeddiği yerleerde sürüklendiği karakollarda sabahlatıldığı , farklı düşünenlerin marjinal , anarşist (anarşik) onu bile doğru söyleyemiyorlar) insanların ekonomik refahtan yoksun , hırsızların baştacı yapıldığı , bilimsel birşeyle uğraşmaya niyetli gençlerin  çevresi ailesi tarafından resmen daşşak oğlanı yapıldığı , kanın akmaya devam ettiği , cinsel açlığın ve cinsel tacizin tecavüzün durmadığı durdurulamadığı , hayatında iki kitap iki fikir okumamış cahil cühelanın kendi egolarıyla ,ilerlemeye katkıda bulunmaya çalışan insanları engellediği üstüne bastığı aynı yerde kalması için uğraştığı , başarıdan bilimden  haz etmeyen , kendinden akıllı , kendinden bilgili insanları ezmeye çalışan insanların kol gezdiği , ortadoğuya özgü yavşaklığın yakamızı bırakmadığı bir coğrafya'da ne bilimi ? bilimi napıcaksın ? İcat bulma , para kazancak iş yap. Dağılın hadi, türkiyeyi siz mi kurtarıcaksınız ? hadi bakiyim.    Zihniyet bu nasıl baş ediceksin , bugün atom altı partiküllerin çarpışmasıyla ilgili bir deney yapsan taşlarlar seni ALLAH a karşı mı geriyosun diye ?? Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz.
Başlık: Ynt: Türkiye'de Bilim Neden İlerlemiyor?
Gönderen: yihaak - Şubat 17, 2014, 11:06:35 ös
Bilim neden mi ilerlemiyor?
- Okuma-yazma oranının yanında anlama oranı düşük olduğu için.
- Devlet destekli bilim ve bilim adamlarına arka çıkılmadığı için.
- Her olayın ille de İslam ille de İslam denilerek önünün engellendiği için.
- "Okuma yazma oranı arttıkça bize oy verenler azalıyor" (Bakan Taner Yıldız) diyen bir bakanımız olduğu için.
- Hüseyin Üzmez gibi pedofili sapık ve sapkınlarının ülkemizde kol gezmesine dayanak sağlayan yasalarımız için.
- Kadının yerinin, kocasının dizinin dibi olduğu için.
- Genç beyinlere önem verilmediği ve desteklenmediği için.
- Koltuk sevdalısı olan bireyler için.
- Tübitak'ın başında olan bireyler bilim değil siyasi otorite dediği için.
- "Baba beni okuldan al" kampanyaları yürütüldüğü için.
- Tecevüze uğrayan 14 yaşındaki kıza mahkeme "gönüllü" dediği için.
- Kayseri'de emniyet müdürü çocuk yaşta kıza tecavüz ettiğinde, karakoldaki ifadesinde "ben peygamber efendimizi örnek aldım" dediği için!

Daha sayayım mı?