Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Tanrı ne olabilir?  (Okunma sayısı 10358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekim 23, 2020, 06:52:07 ös
Yanıtla #20
  • Yeni Katilimci
  • *
  • İleti: 10
  • Cinsiyet: Bay

hak ismi zamandan ve mekandan münezzeh; aslında burdaki mekan kelimesi (üç boyutlu elle tutulan gözle görülen varlık anlamında) varlık anlamında düşünebilir.  Mekandan Münezzeh demesi de bizim bildiğimiz anlamında varlığı olmaması. Başka bir bakış açısına göre vahdeti vücud a göre tüm kainat Allahın vücududur,varlığıdır . Biraz panteizm gibi.
Başka bir açıdan da tanrı insanların kanında salgılanan bir hormunun adıdır, ancak bu hormon salgılananlar daha mutlu ve huzurlu imiş..


Ekim 27, 2020, 02:15:19 ös
Yanıtla #21

Uzun yazdığım için şimdiden özür dilerim ama dayanamadım  :)

Benim bildiğim kadarıyla Tanrı Işıktır. Işık fotondan oluşur ve bir foton için zaman-mekan yoktur. Örneğin bir Foton için Evren'nin doğuşu, genişlemesi ve eğer çökecekse çöküşü aynı AN'da olur.

Işık fotonlardan oluşur ama her Foton aslında bir olan TEK Fotonun içinde bulunduğumuz zaman-mekan düzleminde bizim verdiğimiz tarafıdır. Mesela buradaki foton 100 milyon yıl önceki fotonla aynı fotondur ama biz buradaki foton ve o zaman ki foton deriz. Benim RozaKruacılık'ta öğrendiğim Alşimik bir kanun vardı. Derdi ki "Tüm ruhlar birdir ve bütün ruhla aslında tek bir ruhtur." Bence aynısı Işık olan Ruh için de geçerli. Yani insan Ruh'tur, Ruh Işıktır ve Işık ta Tanrıdır.

Böyle düşünmemin nedeni Işığın HER AN, Evrende'ki HER AN'ı bilebilmesi ve görebilmesi imkanıdır, ister "gelecekte" ister "geçmişte" olsun. Ve bence bu yüzden kişi sadece kendini bildiği oranda Tanrı'yı hisseder ve O'nu bilir. Işık ise HAKİKAT'tir çünkü O'nun için bütün olanlar, geçen milyonlarca yıl vs bir hayalden ibarettir ve her şeyin başını sonunu da bir tek O bilir.

Son olarak şu var ki Foton asla bir madde (yani hayal) tarafından etkilenmez ve hiçbir hayal asla bir FOTON/HAKİKAT etmez. Yani hiçbir madde ne kadar enerjisi olursa olsun Işık olamaz.

Bence bu nedenlerden dolayı Kabala'da Kether, yani tepe noktası bize Ain Soph Aur'u (Sonsuz Işığı) verir. Ve bence bu yüzden Mevlana hep Tanrı'ya Aşk veya Işk demiştir ve tarif ederken her alegorilerinde Işığı kullanmıştır. Muhtemlen sevgi enerjisi de Yüksek UV ışınlarıdır çünkü direkt olarak Hakikatten gelir ve enerjisi/titreşimi çok yüksektir ve dolayısıyla anında insanı çarpar (gerçek anlamda çarpar çünkü elektriğe benzer, gama ışınları gibi hatta fazlası yakar). Ve bu durum Evren'nin her yerinde aynıdır.

Bu arada Işık hızı derler ama Işık hızının Işıkla alakası da yoktur, o sadece hesaplama içindir (bknz). Zaten mantıken Foton zaman-mekan olmadığı için hızı da olamaz.

Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sevgiler ve Saygılar
ᛋ Sól er landa ljóme ᛋ Lúti ek helgum dóme


Ekim 27, 2020, 05:20:04 ös
Yanıtla #22

Öncelikle zaman ayırıp uzunca yazdığınız için teşekkür ederim, fakat ben (muhtemelen yaşımdan ve cehaletimden dolayı) biraz ısrar edeceğim.

RozaKrua Alşimisinde 7 tane kanun vardı, bir tanesi tüm ruhların bir büyük ruh olduğu hakkındaydı. Ondan demiştim.

Simgecilikte ise Mevlana'nın özellikle IŞK dediğini elbette ben böyle anladım, çünkü foton ışığın yapı taşı ve foton Higgs bozonuna takılmadığı için en enerjik parçacık, yani benim bildiğim kadarıyla. O yüzden Mevlana'nın özellikle bu sözü kullandığını düşünüyorum. Aynısı Ain Soph Aur için de geçerli. En azından bana hala mantıklı geliyor.

Bilimsel açıdan bildiğim kadarıyla Evren'in her yeri aydınlık değildir çünkü madde Higgs Bozonuna eşit oranda takılmaz ve bu yüzden her maddenin kütlesi farklıdır (bknz), çünkü titreşimi farklıdır. Foton ise Higgs Bozonuna hiç takılmadığı için zaman-mekandan hiç etkilenmez. (Sözcük olarak) "Aydınlık" ise (bildiğim kadarıyla) maddenin Higgs Bozonuyla etkileşiminden kaynaklı, fotonla değil. Ve bildiğim kadarıyla Higgs Bozonuna takılan parçacık takıldığı oranda enerji kaybettiğinden dolayı teknik olarak ışık sonsuz enerjiye sahip olmuş oluyor (zaten bu yüzden Ain Soph Aur aklıma geldi).

Kara delik için ise bişey demem doğru olmaz ama karadeliklerin farklı evrenlere açılan kapılar olduğu *iddiası* şunu düşündürebilir; Işık giriyor ve farklı bir evrende varlığını sürdürüyor. Eğer başka bir evrenden bu evrendeki karadeliğe foton girerse karadelikler madde püskürtüyor ve buna Hawking Işınımı deniyor (bknz).

Tüm bunların dışında olaylara biraz felsefi bir bakış açım da var ama pek bilimsel değil, isterseniz ondan da biraz bahsedebilirim. Belki demek istediğimi daha iyi anlatabilirim.

Elbette ısrardan ziyade tezimi birazcık daha savunuyorum, yanlış anlaşılmasın bu arada  :)

Yeniden saygılar ve sevgiler
ᛋ Sól er landa ljóme ᛋ Lúti ek helgum dóme


Ekim 28, 2020, 04:12:05 ös
Yanıtla #23
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 174
  • Cinsiyet: Bay

Hawking Radyasyonu birer tekillik durumu olan kara deliklerin sınırsız biçimde var olamayacaklarını, içlerine hapsettiklerini geri püskürterek çok uzun sürede yok olacaklarını ifade ediyor.

Işığın sonsuz enerjiye sahip olması ise ...evren sonsuz bile olsa....

Saygılarımla
no one


Kasım 05, 2020, 05:17:10 ös
Yanıtla #24
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3234
  • Cinsiyet: Bay

Alıntı
Sayın NOSAM33; "Hay Bin Yakzan - İbn Tufeyl" olarak araştırırsanız, çok güzel fikirlere ulaşabilirsiniz.

Sayın Tik-Tak-Tak hemen almaya gidiyorum, teşekkürler ...

Saygılar
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus