Masonlar.org - Harici Forumu

Mason ve Masonluk Nedir? => Anketler ve Istatistikler => Konuyu başlatan: Risus - Mart 05, 2015, 08:54:31 ös

Başlık: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: Risus - Mart 05, 2015, 08:54:31 ös
Sizce Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: Melina - Kasım 02, 2015, 12:49:04 ös
Tamamiyle farklidir bana gore. Surekli degisip gelisen bilimle dini uygulamalari vs. bir tutmak komik olurdu :) (tıbbı baz alarak yorumladım)
Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: karahan - Kasım 02, 2015, 03:54:35 ös
Tabiatta var olan her şey aynı özden ama ayrıdır.Mesela sn.Risus sen ve ben ayrıyız ama özden biriz.
Din ile bilim 2 ayrı ve bağımsız seyreden konudur lakin özden birdir.Bilim ile uğraşan kişi aynı zamanda dindarda olabilir.Burada sorgulanan şeyin ne olduğu ve neyi amaçladığı biraz daha açık belirtilmelidir.

Karahan
Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: asimov - Kasım 02, 2015, 06:16:58 ös
Yaşama dair sorduğumuz sorulara Bilim, sanat , felsefe, ve din yoluyla yanıt alabiliriz.

Her birinn sorulara, sorunlara bakış açısı ve getirdiği açıklamalar da farklıdır.

Nasıl bir yanıt aradığın sana kalmıştır.
Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: GOASISG - Kasım 02, 2015, 08:28:13 ös
      Bilinmezliğin sonsuz basamaklarındaki,karşıtlığın içindeki eşitliktir.Ay ve Güneşin Ahenkle dönerek evrende yol aldığı gibi,kendi bilinmezliklerini birbiriyle çözerek ,tekilliğe ve nura dair alınan menzildir.

   125 basamak farz edelm bu yolculuğu.
(DİN ilk basamaktan,direk son basamağa atlamada sıkıntı görmez)
DİN her basamağı,tanrısallıkla acıklar.( ZEUS yıldırımları caktırır,Bilim Atmosferik olduğunu bulur)
her basamağı bilim ise tek ve tek cıkarak bu yolculuğa devam eder,Din ise bilimin etkisi yüzünden kendini Güncelleme İhtiyacıyla basamaklarda yer bulur.
 
     Dinlerin, Pagan inanclarından tek tanrılı dinlere kadar süren kendini güncellemeye yönelik, kronolojik cetvelinde,Papanın Evrim vardır,Tanrının sihirli değneği yok demesine kadar gecen bu süreçtende anlaya biliriz


Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: propulsion - Kasım 03, 2015, 09:13:35 öö
"Din" ve "Bilim" sorduğu sorular ve aradığı cevaplar açısından ayrıdır.

Kendini bildiği ilk günden bu yana insanoğlu nereden geldiğini, ne olduğunu, nasıl olduğunu ve nereye gideceğini düşünmüş ve sorgulamıştır.

Din "Neden" sorusunun cevabı olacak şekilde sorular sorarken, Bilim ise "Nasıl" sorusunun cevabı olacak şekilde sorular sorar diyebiliriz.

Akıl ve bilim "Nasıl" sorusu için "Sebeb-Sonuç" ilişkllerini kullanarak yanıtlar arar. Başka bir deyişle "Nasıl" sorusuyla olayların nasıl yani hangi yolla meydana geldiğini araştırılır.

Sezgiler ve bilgelik (hikmet) yardımıyla ise "Neden" sorusunun cevabları aranır. Yani hayata dair bazı temel soruların cevaplandırmasında sezgiler kullanılır. Başka bir deyişle nedenleri/sebepleri anlamaya dönüktür. Bu özelliğinden dolayı  soruya konu olan eylemden hangi öncegelen/öncel (preliminary) etkenlerden kaynaklanarak gerçekleştiğini araştırmaya dönüktür.

İşte bu nedenle ayrıdır.
Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: Selim - Kasım 03, 2015, 01:55:46 ös
İnsanoğlu dünya üzerinde doğal hali ile yaşadığı dönem; din yok, bilgi yok, tanımlama yok, nerede olduğunu bilmek yok, ne olduğunu bilmek yok, vb. Her halde duyduğu en küçük farklı sesten, gördüğü faklı şeyden ürpermiştir. Kendi hemcinsi ile beraber yaşamaya başlayıp topluluk kurması ne kadar zamandan,  ne kadar süre ve olaylardan sonra gerçekleşti. Hangi süreçlerden geçerek her gördüğü veya korktuğu olay ve şeyleri tanrılaştırmaktan (sorumlu tanrı atamaktan) vazgeçti.

Her şeyi tanrılaştırmaktan vazgeçmesi olaylara sebep sonuç ilişkisi ile yaklaşmaya başlaması ile gerçekleşmiştir; bu yaklaşımı ne zaman gerçekleştirmeye başladı, hangi gelişme veya gelişmeler oldu da bu süreç başladı bilemiyoruz.

Her şeyi tanrılaştırmaktan vazgeçtiği süreç içerisinde sebep sonuç ilişkisi ile doğayı çözümlemeye başladı. Çözümlediklerini sınıflandırdı ve süreç sonunda çözümlediklerini felsefe adını verdi, bilim adını verdi; fakat çözümleyemediklerini, korktuklarını din şemsiyesi altına koydu.

Yani kısaca; her ikisinin başlangıç noktası doğadır, doğal olaylardır, evrendir. Doğanın çözümlenmesi veya çözümlenememesidir. Başlangıç kaynakları doğadır. Başlangıçta her şey din (tanrı) iken gidiş, yönelim bilimedir, yani doğanın çözümlenmesinedir.
Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: NOSAM33 - Kasım 03, 2015, 06:28:05 ös
Hayır, birleşiktir.
Başlık: Ynt: Din ve Bilim Ayrı mıdır?
Gönderen: ruzber - Kasım 03, 2015, 09:09:25 ös
Dini batıni yorumlarsan bilimle çelişmez.