Dear Tij,Bu sayfada paylaşımlarinizi zevkle okuduğum üyelerden birisiniz.Kimseyi eleştirmek haddime değil gördüğüm kadarıyla surda ikiaydir bu sayfadayim.Atismalar, insanlarin paylaşımlarıni hazmetmeyen,hırs vb. Üyelerle tartisma ve kendimde tartışmalara atışmalara şahit olduğum için fikir olarak bende burda sayfada tabiki Masonluğu temsil edecek seçkin üyeler var.Onlar kendilerini biliyor Masonlar gibi sesiz dinleyici üyeleri kast ediyorum.Masonlar insani dinlerler ama eleştirmezler.Hakka, hürriyete karşı saygılılar.Bir ülkede fikre,hakka saygı varsa o ülke bilimle,teknolojiyle,insanları ile gelişir.Ama bir ülkede insanlar fikrinden dolayı suclayici,asaglanmak o ülke geri kalmış ülkeler katagorisinden öteye gidemez.Elestiriler hakaret boyutunda olmazsa severek cevap verilir.Ama inanın burda geçireceğim vakti kitaplarima ayırmak bana bazen mantıklı geliyor.Ben neden paylaşım yapıp zaman kaybedip pskolojim gereksiz tartışmaya yorayim ki.Kitap okuyarak hem beynim dinleniyor ,hem kendimi rahat hissediyorum ve bilgileri daha rahat ediniyorum.Sitede bastirilmis pskolojiler göruyorum.Cevresel ,ailesel ,toplum baskısı insanı etkiler.Özgür ortam baskıdan arındırılmış,fikrini rahat ifade eden insanlardan doğar.Cok uzatmak istemiyorum.Nacizane rahatsızlıklarımi dile getirdim.Hariciler demek istediğim kasıt Mason olmayan insanlar.Saygilarla.