Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Ulus devlet modelinde terörizmle başa çıkılabilir mi?  (Okunma sayısı 8010 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ağustos 15, 2011, 05:45:55 ös
Yanıtla #10

Konformist Milliyetçiyi aslında az çok tanımlamıştım ilk mesajımda.

Bunlar oturdukları yerden savaş çığırtkanlığı yapan, azınlıklara zor kullanılmasını isteyen, ekonomik ve siyasi menfaatleri barış ve huzurdan önce gören yurdum insanlarıdır. İsrail vatandaşlarımızı mı vurdu? Savaş açılsın. Kürtler sorun mu çıkarıyor? Güneydoğu kırılıp geçirilsin. Kaynak Irak mı? Daha fazla asker yollansın. Abd ile temas mı kuruluyor? Ne AB ne ABD tam bağımsız Türkiye olsun. Herkes Türk olsun, her şey Türk için olsun.

Bunların söylemleri bunlar. Bu söylemlerde bulunanların içinde büyük bir öfke vardır. Bu, defalarca psikoloji literatüründe incelenmiş bir şey. Düşmanlığın ve yıkıcılığın en büyük sebebi gruplaşmadır. Milliyetçilik de en büyük gruplaşmaya hizmet eder. Batıda, gerçekten iyi bir durumda yaşayan, okumuş, eğitimli bir sürü şahin var mesela. Melek yüzlü şahinler. İçlerinde -benim gittiğim üniversitede- solaryumlu, prada gözlüklü, sarışın snob kızları bile vardı. :) En ufak bir sorunda akıllarına gelen ilk çözüm "kaba kuvvet" olan akıllı bıdıklar bunlar. Bizzat bu düşünce yapısı soruna benzin döküyor, sorunu besliyor fakat bu gerçek kimsenin umrunda olmuyor. Milliyetçiliğin hiçbir dozu barışa hizmet etmiyor. Bu söylemlerde bulunan insanları toplayacaksın, ellerine piyade tüfeğini verip savaşmak istedikleri grubun karşısına çıkaracaksın, sonra yanı başlarında bomba patlarken, donlarına patır patır etmelerini izleyeceksin. :) Bu insanlar böyle çünkü. Batının refah ortamında "savaş"ın ne demek olduğunu anlayamıyorlar. Anlamaları için de en azından buralarda bir süre yaşamaları gerekiyor. Tanıdığım bir çok şahin arkadaşım iş askerliğe gelince doğuya düşmemek için binbir torpil aradılar. Komando olmak istiyor musunuz seçeneğine "hayır" dediler. Gitsin başka çocuklar dağlarda savaşsın. Herhalde kendileri olayın teorisyenleriler. :) Pratiği başkalarına bırakıyorlar.

Konformizm işte budur MMT. Bende bu konuda çok gözlem var, daha da sorabilirsiniz.

Ayrıca Güneydoğunun kaynaklarını da hesaplayarak konuştum zaten. O kaynaklara rağmen eğer barışa katkı sğlayacaksa buralardan feragat edilmelidir. Bugüne kadar Güneydoğunun hangi kaynağından yararlandık? Aksine, güneydoğu cebimizi bizzat yaktı. Yakmaya da devam ediyor.

Saygılar.

Saygılar.
Karanlıklar prensi bir beyefendidir. W.Shakespeare


Ağustos 15, 2011, 09:19:49 ös
Yanıtla #11
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 199
  • Cinsiyet: Bay

   Sn. popperist

   Düşünce tarzınıza katılmamakla birlikte, güzel şeyler düşündüğünüzü de söylemeden edemem.

   Sanırım konformizm tanımlarımız farklı. Ama anlaşılan siz bu konuda biraz daha bilgilisiniz. Dinlemekle yetineceğim o halde ben de.

   İşin ilginç yanı milliyetçilik tanımlarımız da farklı. Ama bu konuda ne siz haksızsınız ne de ben haksızım. Siz insanların yarattıkları milliyetçi anlayıştan bahsediyorsunuz. Bense milliyetçilğin sadece ülkeyi kalkındırmak olanından bahsediyorum. (Ki bu da milliyeçiliktir. Sadece ülkenin varlığı ve gelişmesi için çalışmak. Evet, belki kelime kökenin de sizin bahsettiğiniz anlam daha doğru olabilir. Fakat kavramlar bir çok değişikliğe uğrarlar. Bu kelime de zamanında bu şekilde kullanılmıştır.)

   Neyse sizin görüşleriniz güzel. Sadece pencerelerimiz farklı o kadar. Ama olsun... Bu da güzel.

   Saygılarımla...

                                                                                                                                                           MMT
Size ne yapacağınızı söyleyebilirler ama ne düşüneceğinizi asla!


Ağustos 15, 2011, 09:57:58 ös
Yanıtla #12
  • Ziyaretçi

konu hoş ve hassas bir konu gerçektende , farklı bir pencereden duruma bakmak daha doğru olabilir, bence sorun kürt milliyetçiliğinden kaynaklanmakta,
tv programında yanılmıyorsam Sayın Demirel'e bu tarz bir konu soruldu işin ekonomik boyutuna yönelik, kendiside batıdada bazı köylerin gelişmediğinden bahsetti ve yollarının olmadığını söyledi fakat hiç biri isyan etmiyor diyede ekledi, ordan söyleşiyi yapan sordu peki ne istiyorlar ??
kendisi toprak istediklerini belirtmişti....
bu tarz sorunlar osmanlı dönemi olsun daha eskisi dönemlere kadar dayanır, dünyada örnekleri vardır bu tarz konuların.... çözümü genelde çözümsüzlüktür , ilerde devam etmesi muhtemeldir,geçmişte Ağrı ayaklanmaları vs.. şeklinde olaylar olmuştur ...
bu olaylarda birsürü insan hayatını kaybetmiştir... , fakat sonuç olarak  bölgeye egemen olan türkiye gücünü göstermiştir... iç savaş çıkmaması için bir çok propaganda yapılmakta buda insanların birbirini öldürmelerine engel teşkil etmekte... bu sorunun devletin yapısından kaynaklandığını düşünmemekteyim.... hangi yapı olursa olsun pek sonuç çıkmaz bu tarz olaylarda... model olarak ingiltere ve irlanda almak düşünülebilir fakat şartların farklı olduğu düşünülmelidir....

Saygılarımla,
418


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
0 Yanıt
5867 Gösterim
Son Gönderilen: Nisan 13, 2007, 09:46:04 ös
Gönderen: shemuel
0 Yanıt
3650 Gösterim
Son Gönderilen: Mayıs 15, 2007, 01:41:56 öö
Gönderen: Supeluta
13 Yanıt
7907 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 02, 2008, 09:03:24 ös
Gönderen: paragon
48 Yanıt
33974 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 28, 2017, 01:35:49 öö
Gönderen: night manager
0 Yanıt
2611 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 22, 2008, 06:31:29 öö
Gönderen: Isis
0 Yanıt
3893 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 10, 2009, 12:34:51 ös
Gönderen: karahan
3 Yanıt
7194 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 08, 2010, 07:55:57 öö
Gönderen: ADAM
Devlet

Başlatan kudüs prensi Gece Cenapları

1 Yanıt
3782 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 08, 2010, 12:52:31 öö
Gönderen: Isis
12 Yanıt
23545 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 14, 2014, 12:56:34 öö
Gönderen: ThomasReid
5 Yanıt
16718 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 05, 2012, 03:54:44 öö
Gönderen: mavisezer