Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: RAKI İÇMEK SANATTIR, SANATA VE SANATCIYA SAYGI DUYUNUZ  (Okunma sayısı 18678 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eylül 24, 2008, 04:35:02 ös
Yanıtla #10
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 211
  • Cinsiyet: Bayan

Sn.SkullG,

:) Tabi ben burada tereciye tere anlatıyor gibi olmak istemem , bu işi siz beyler bilirsiniz , ilk tahmininiz tam isabet , genzimi yakmayan ve çok beğendiğim de Efe'nin yeşil ambalajlı yaşüzüm rakısı cinsinden olandı.

Ama belirttiğiniz diğer markaları da not aldım .Yavaş yavaş , her seferde bir marka olacak biçimde hepsini deneyeceğim :)

Saygılarımla
Quality has no fear of time ..


Eylül 24, 2008, 04:40:55 ös
Yanıtla #11
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 75
  • Cinsiyet: Bay

sayin nueva o raki markalarini (biz yurt disinda yasayan ve konu ile ilgili cok derin bilgisi olmayan kisiler icin) soyleyebilirmisiniz? Ayirca sarap uzmanligi konusunda sizinle beraberim.

Iyi Gunler
Pasha


Eylül 24, 2008, 04:47:39 ös
Yanıtla #12
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 181

sayin nueva o raki markalarini (biz yurt disinda yasayan ve konu ile ilgili cok derin bilgisi olmayan kisiler icin) soyleyebilirmisiniz? Ayirca sarap uzmanligi konusunda sizinle beraberim.
Iyi Gunler
Pasha

Sanırım sayın satranç şampiyonu, global moderator, normal üye, yeşil renkli SkullG nin siraladigi raki markalarından bahsedilmekte sayin pasha.
New Jersey de en azından Efe ürünlerini bulabilirsiniz diye dusunuyorum.
Yada en yakın Türk Mahallesinden de tedarik edilebilir. Ezine peyniri ile kavun da almayı unutmayın mahalle bakkalından...
Sevgiyle
...Söyleceklerimi yukarda söyledim zaten...


Eylül 24, 2008, 04:48:52 ös
Yanıtla #13
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

Sn. nueva,

Aslında "Dip Rakısı" en güzelidir. Ve fakat bulması neredeyse imkansızdır. Standart Yeni Rakı üretilirken 3 katmanlı tanklarda bekletilir. Bu dip rakısı denilen nazenin de işte bu en son tanktaki rakıdır ki kokusu ve tadı güzeldir. Evvel tekelde iken çalışanlarına ve özel günlerde özel hediye olarak hazırlanırdı. Hala öyle midir bilemeyeceğim. Bir vesile ile bir kerecik de olsa tadına bakabilme şansına erişmiştik.

Ayrıca biraz sert olacak ama mutlaka %100 üzüm sumasından üretilen "Altınbaş"ı ve "Kulüp"ü denemeli... %50lik alkol oranları ve o muhteşem kokularıyla ve içim zevkiyle ülkenin en iyi rakıları...

Yaş üzüm rakıları da içimi güzel hoş rakılardır.

Tabi rakının çeşidi ne olursa olsun, yukarıda da belirtildiği üzere, içtiğiniz kişiler, muhabbet ve ortam rakının zevkini etkiler. Havalar hala güzelken Ankara'daki arkadaşların bir Cuma Akşamı "Gar"a gitmelerini ve bahçesinde oturup o mükemmel kuzu çevirmeyi tadmalarını ve rakılarını güzel muhabbet eşliğinde yudumlamlarını öneririm.

saygılarımla.


Eylül 24, 2008, 04:55:50 ös
Yanıtla #14
  • Ziyaretçi

İnsanoğlu, arada sırada merak ediyor, şöyle Klasik Türk Müziği eşliğinde, mezeler tamam, yahu rakı da mı krolara, demi  tutturamayanlara kaldı artık, neyse ki aramızda, onlardan yok...

Bir not: Şair Cemal Süreya, arkadaşlarıyla, kırmızı soğanla rakı içermiş...


Eylül 24, 2008, 04:57:06 ös
Yanıtla #15
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 211
  • Cinsiyet: Bayan

Sn.SkullG ,

Müthişsiniz ne diyeyim ? :) Listeye ekledim , bu gidişle rakı kültürüm iyice gelişecek :)

tekrar teşekkürler

Saygılarımla
Quality has no fear of time ..


Eylül 25, 2008, 12:24:14 ös
Yanıtla #16
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 269
  • Cinsiyet: Bay

Bu arada üzümün hakkını teslim etmek lazım...

Aslında bir rakı plasiyerinden öğrendiğim kadarıyla piyasada yaş üzüm olarak stılan 2-3 distilasyonlu rakılar kuru üzümden yapılan rakılara istinaden daha düşük maliyetli ve daha hafif...Bu bence bir pazarlama başarısıdır.

Akabinde Klüp Rakısından  da çok iyi ve kaliteli olarak bahsedildiğini duydum..
Bilgili bir aptal, bilgisiz bir aptaldan daha aptaldır.
  Moliere


Eylül 25, 2008, 05:24:48 ös
Yanıtla #17
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 1648
  • Cinsiyet: Bay

Denize karşı, Müzeyyen Senar eşliğinde  Rakı,güveçte fener balığı ve temiz hava; Üçü bir araya gelince ömrümün uzadığını hissediyorum.
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2008, 05:27:40 ös Gönderen: M.Akyol »


Eylül 25, 2008, 07:50:56 ös
Yanıtla #18
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 562
  • Cinsiyet: Bay

Bense daha çok uzun süredir gittiğim ve tanışık olduğum mekanlarda, üç-dört kişi sokak kenarında bir masada ya da mekanın içerisinde duvar kenarında kalan bir masada tüketmeyi severim. Yanında da peynir-kavun... Pek sanatçı ruhlu değilim sanırım rakı konusunda. Sadri Alışık'ın canlandırdığı karakterlerin gittiği meyhaneler gibi mekanlarda en çok tadına varıyorum. O yüzden İstanbul-Kadıköy'den bir türlü vaz geçemiyorum.
Mea mihi conscientia pluris est quam omnium sermo


Eylül 28, 2008, 10:48:04 ös
Yanıtla #19
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 181

Alıntı
Bir not: Şair Cemal Süreya, arkadaşlarıyla, kırmızı soğanla rakı içermiş
Bunu denemek bile istemem...
...Söyleceklerimi yukarda söyledim zaten...


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
1 Yanıt
6790 Gösterim
Son Gönderilen: Kasım 07, 2014, 09:04:39 ös
Gönderen: animi et spiritus
4 Yanıt
3924 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 01, 2009, 05:40:05 ös
Gönderen: aashooter
2 Yanıt
2271 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 01, 2013, 12:58:23 öö
Gönderen: NOSAM33
0 Yanıt
1147 Gösterim
Son Gönderilen: Kasım 04, 2014, 07:32:33 ös
Gönderen: edebiyat_ogr