Devil’s Anvil 1967’de ‘Hard Rock From the Middle East’ isimli alışılmadık soundlu albümün sahibi New York çıkışlı efsanevi gruptur.Birçok internet sitesinde,müzik dergisinde tarzları için middle-eastern-acid rock gibi tanımlamalarda bulunulmuş grubun aslında albümlerinde yorumladıkları tüm parçalar anonimdir.Gitar,bas,davul gibi enstrümanların yanında elektro ud,ud,buzuki,tambur,darbukaların kullanıldığı şarkılar Arapça,Yunanca,İngilizce ve Türkçe söylenmiştir.
Albümün diğer ilginç bir özelliği ise 60’lı yıllarda Erkin Koray’ın bu albümü keşfetmesi ve albümden üç parçaya Türkçe sözler yazarak yorumlamasıdır.(Wala Dai-İllaki,Nahna U Diab-Boşuna,Karkadon-Deli Kadın).Ayrıca albüm birçok Anadolu rock grubuna da esin kaynağı olmuştur.
Albümün gene bizim için ilginç şarkılarından biri de ‘lingo lingo şişeler’dir.Solistin bozuk Türkçe’si garaj rock soundu ve sözleriyle albümün en eğlenceli ve ilginç çalışmasıdır.
Devil’s Anvil albümü o dönemler Arap-İsrail savaşına denk geldiği için radyolarda çalınmamış ve unutulup gitmiştir.
Grubun basçısı ve vokallerini yapan Felix Pappalardi Devil’s Anvil’den sonra bir ton iş yapmış Cream’le çalışmış ve daha sonra Mountain grubunu kurmuştur.
http://45devir.net/devils-anvilThedevilsanvil- "Hard Rock From the Middle East" albümünü linkten indirebilirsiniz:
http://farrobeira.blogspot.com/2010/10/devils-anvil-hard-rock-from-middle-east.htmlErkin Koray & Devil's AnvilDevil's Anvil-Karkadon
Erkin Koray-Deli Kadın
Devil's Anvil- Nahna U Diab
Erkin Koray- Boşuna
Devil's Anvil - Wala Dai
Erkin Koray-İlla ki
*Erkin Koray hakkında ayrıca, Fesuphanallah şarkısının orjinali için(playliste tıklayın):
http://www.6arabsongs.net/Lebanon/smeer_yazbek/"...Bu Sana Son Mektubum, Sen Yoksun Diye, Silinmeyen Hatıralar, Yağmur, Şaşkın, Eyvah, Fesupanallah, Komşu Kızı, Estarabim, Sevince, Gönül Salıncağı, Hayat Bir Teselli, Olmayınca Olmuyor, Meyhanede, Öyle Bir Geçer, Gözlerim Her Yerde, Muallim, Tamam Artık, Sevildiğimiz İçin Severiz, Aşkımız Bitecek, Gün Ola Harman Ola, Züleyha adlı parçaları Arap Müziği'nden çalıntıdır. Ayrıca Erkin Koray'ın Batı ve Hint müziklerinden yaptığı çalıntılar da var"
bilgisi yer almaktadır, internette:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ONh2JKV-dzQJ:orhanabi.net/forum/arap-muzigi-turk-muzigi-liskisi-f50/alintilar-calintilar-t3105.html+erkin+koray+%C3%A7al%C4%B1nt%C4%B1&cd=8&hl=tr&ct=clnk&gl=trSaygılar.