Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Genç bireylere Masonluğun yolu ne kadar açık?  (Okunma sayısı 39309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şubat 19, 2014, 05:39:57 ös
Yanıtla #30
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3235
  • Cinsiyet: Bay

En azından ASGARİ ÜCRET ' den  fazla olmalı geliri . Kanımca ...
Saygılar
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus


Şubat 19, 2014, 06:14:29 ös
Yanıtla #31
  • Yeni Katilimci
  • *
  • İleti: 21
  • Cinsiyet: Bay

Ne dilediğine dikkat et
        Dileğin gerçek olabilir
        Ve dileğin gerçekleştiğinde
        Sen onunla ne yapacağını bilemeyebilirsin
 
Saygılar.


Şubat 19, 2014, 07:24:53 ös
Yanıtla #32
  • Mason
  • Aktif Uye
  • *
  • İleti: 718
  • Cinsiyet: Bay

Gelir seviyesi:

1. Kendisine ve bakmaktan sorumlu olduğu kişilere rahat bir yaşam sağlayacak, psikolojik olarak sürekli darda hissettirmeyecek düzeyde olmalı.
2. Derneğe giriş ödentisini
3. Loca yıllık aidatları (dergi abonelikleri dahildir)
4. Dul kesesine yapılacak katkılar (zorunlu olmamakla beraber katkıda bulunulması tavsiye edilir ama zorda olan kişi katkıda bulunmaz)
5. Kardeş sofralarının maliyetinin paylaşılması
6. Bağlı bulunan locanın bulunduğu binada olabilecek tadilatların masrafının paylaşılması

kalemlerini karşılayacak düzeyde olmalıdır.

Alıntı
ya tahsil?

En azından üniversite mezunu olmak zorunlu olmamakla beraber tavsiye edilir ve aranır.
« Son Düzenleme: Şubat 19, 2014, 07:27:12 ös Gönderen: Spock »
Live long and prosper.


Şubat 20, 2014, 08:28:27 öö
Yanıtla #33
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay


Konu belli bir birikimin olması, konuşulan konuları takip edip yorum yapabilecek bir durumda bulunulması ile sınırlı değildir. Çünkü Masonluk bir akademi değildir.

Kendisi için yeterli düzeyde para kazanması bir kişinin Masonluğa girmesine engel olmaz. Bir kişinin geçim kaygısı olması, bunu giderememiş bulunması mason olmasına engeldir. Masonluğa girse, üye olsa bile, mason olamaz, masonluk yapmayı başaramaz.

Aynı durum aile kaygısı, kariyer kaygısı (akademik ya da profesyonel), yaşam tarzı kaygısı olanlar için de geçerlidir. Masonluğa girmek yeterli değildir. Çok mason vardır ki, Masonluğa girmiş yani bir locaya üye olmuş fakat mason olamamıştır; olamamaktadır.

Şöyle dense: «Arkadaşım, sen birtakım kaygıların olduğu için dert etme. Hele para meselesini hiç dert etme; biz senin ödentini karşılarız. Yeter ki sen gel.»

Mason olmak isteyen o genç kişi bunu hemen kabul eder mi? Etmeli mi?

Kabul ederse niçin eder? Kabul etmezse niçin etmez?

Kabul ederse bu işin sonu ne olur? Kabul etmezse ne olur?

Buyrun…


ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


Şubat 20, 2014, 09:59:57 öö
Yanıtla #34
  • Mason
  • Aktif Uye
  • *
  • İleti: 718
  • Cinsiyet: Bay

Elbette geleceğe dönük kaygı insanın loca faaliyetlerine odaklanmasına engel olur... Kafası başka bir yerde olan kişi, masonluğun gerektirdiği düşünsel çalışmalara kendini veremez. Peki buraya kadar anlaşıldı. Ama ülkemizde özellikle iş durumu ile ilgili kaygısı olmayan kişi var mıdır acaba diye sormak gerekir.

Özel sektör çalışanıysanız, işinizin garantisi var mıdır? Yoktur. Sizinle kafası uyuşmayan bir patron sizi işten çıkarabilir mi? Evet. Hatta yeni bir işi hemen bulamayıp bir süre işsiz kalabilir misiniz? Evet. Hatta ülkemiz şartlarında bu işsiz kalma süresi biraz uzayabilir mi? Evet.

Özel sektörde iş yeri (özellikle KOBİ) sahibiyseniz, işinizin batmaması gibi bir garanti var mıdır? Hayır. Ekonomik ve/veya siyasi dalgalanmalara bağlı olarak kapıya kilit vurma ihtimaliniz var mıdır? Evet. Şirketin kendini geliştirememesi sonucu önce durağan sonra gerileyen bir duruma girebilir misiniz? Evet.

Sadece üst dereceli memurlar ve doçent ve üzeri öğretim üyeleri bu konuda biraz şanslı. Onların işten atılması çok kolay değil... Gelirlerinin kesintiye uğraması riski minimal düzeylerde. Doçent altı öğretim görevlileri de risk altında. Her an kadro çıkmaması sonucu kendilerini kapının önünde bulabilirler. Bir sürü oyun dönüyor üniversitelerde, birçok kişi de bundan nasibini alıyor.

O zaman ne olacak? Kendini geliştirmiş ama kusura bakma kadro yok denilen doktoralı işsizler tanıyorum. Kurum içi çekişmelerin kurbanı olmuşlar. Üst düzey, belli bir yaşa gelmiş ama kendini kapı önünde bulmuş kurumsal ara yöneticiler tanıyorum. ABD'de bilmem kaç yıl Dünya Bankası'nda çalışıp da burada yüzüne bakılmayan kişiler tanıyorum. ABD'de uluslararası uzay istasyonunda mekikten istasyona mal aktarımı yapan vincin ucundaki robotik eli yapan kişinin Türkiye'ye gelip, güzide bir savunma sanayi kurumunun üst düzey bürokrat yöneticisi tarafından alaya alındığını biliyorum.

Şimdi bu kişiler eğer bu olumsuz şartlar başlarına gelmeden önce masonluğa girmiş iseler ne olacak? Eskiden sürekli bir gelirleri olduğu halde, bir anda kendilerini geçim kaygısı içinde bulan bu kişiler... Var mı bunun garantisi? Yok... O halde masonluk daha en başta sadece bu riski taşımayan adayları mı tercih etmeli? Yani;

1. Orta/üst düzey memurlar/bürokratlar
2. Doçent ve üzeri öğretim üyeleri
3. İş yeri sahibi olup da batma riski taşımadığına inanılan kişiler

Eğer varsa böyle bir durum, değerli mason forum üyeleri buyursunlar söylesinler. Söylesinler ki insanlar bunu bilsinler ve boşuna ümitlenmesinler. Hatta açık soru; acaba mevcut durum zaten bu mudur? Bu üç gruba mı ağırlık verilmektedir? Eğer öyleyse, Masonluğun toplumda niçin yanlış bir şekilde "masonluk zenginler klübüdür" diye tanımlandığı da açıklanmış olur.

Sn. ADAM'ın sorularına gelelim. "Arkadaşım, sen birtakım kaygıların olduğu için dert etme. Hele para meselesini hiç dert etme; biz senin ödentini karşılarız. Yeter ki sen gel."

Sn. ADAM sanırım bunu sadece hipotetik anlamda sordu. Çünkü gerçekte masonlukta böyle bir yaklaşım yok zannedersem. Ama bu soruyu ben de hipotetik olarak cevaplayacak olursam, şöyle derim... Hayır, böyle bir teklif kabul edilmemelidir. Çünkü bunu kabul eden kişi, masonluğa girdiğinde kendini diğerlerinin arasında izole hissedecektir ve bu da zaten var olan kaygılarını psikolojik olarak daha da artıracaktır. Ham taş yontulacağına daha da eğrilip bükülecektir. Bu nedenle bu kişi loca/dernek üyesi olmuş olabilir ama masonluk yolunda doğru bir şekilde ilerlediği söylenebilir mi?
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2014, 10:25:44 öö Gönderen: Spock »
Live long and prosper.


Şubat 20, 2014, 12:08:26 ös
Yanıtla #35
  • Yeni Katilimci
  • *
  • İleti: 21
  • Cinsiyet: Bay

Derneğin ödentilerini karşılarız gibi bir yaklaşım yapacağını zannetmiyorum.

Ki,öyle bir cümle kurulduğunu varsayacak olursak,kendini bilen kişiliği oturmuş hiçbir insan bunu kabul etmemeli diye düşünüyorum.Kabul ettiyse eğer ki asıl o kişinin locaya üye olup
mason olamaması söz konusu olmalıdır bence.

Fakirler Mason Olamaz maddesi,çok katı değil mi? Yani insanların görüşlerinde olumsuz etkiler yaratmaz mı?

Ben kendi adıma fakirlik kelimesinin göreceli olabileceğine inanıyorum.Dernek ödentileri vs. için,geliri yüksek noktalarda olmasa bile düzenli ve planlı bir şekilde yaşıyorsa bir insan ve bu derneğe gerçekten benimseyerek üye olmak katılmak istiyorsa bir şekilde bunları karşılayabilir diye düşünüyorum.Tabiki bu işin maddi boyutu ve günümüz Türkiyesinde maalesef ki varlıklı bir aile mensubu olmadan belirli noktalara ulaşmak oldukça zor ulaşılsa bile bunun garantisini kim nasıl verebilir.Bugün varlıklı geliri üst düzey olan bir insanın ileride daha alt seviyelerde bir hayat yaşamayacağının garantisi yok gibi düşünüyorum.

Saygılar.
Ne dilediğine dikkat et
        Dileğin gerçek olabilir
        Ve dileğin gerçekleştiğinde
        Sen onunla ne yapacağını bilemeyebilirsin
 
Saygılar.


Şubat 20, 2014, 01:50:49 ös
Yanıtla #36

Para konusunda kaygı görecelidır... Kimi insanlar cebinde bulunan az miktardaki parayı ihtiyaçlarına akıllıca kullanıp mutlu olabilirken, başka bir yerde cebinde bulunan çok miktarda parayı savurgan bir şekilde kullanıp da maddi kaygiya düşebilir...
Tanrı'nın yardımı ve kendi gayreti ile...


Şubat 20, 2014, 07:04:12 ös
Yanıtla #37
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay


Gelin şu işi pratik kılalım.

Mason olacak ve masonluk yapacak kimsenin, bugünkü ortamda sadece bunun için ayda en az 150 TL harcaması gerekecektir.

Bunun üzerine bir de masonluk için ayda en az 12 saat ayırması da gerekecektir.

Bu harcamayı şimdi yapamıyorsa, yapabileceği zamana kadar beklemelidir. Bu rakam belki bir öğrenci ya da yaşama yeni başlamış bir genç için çok fazla gelebilir. Kimileri için ise hiç fazla değildir.

Belki daha önce söylemiştim; yinelemek isterim: Masonluk bedava değildir.  Bu dünyanın her yerinde böyledir. Diploma almanın ötesinrde, doğru dürüst bir eğitim de dünyanın hiçbir yerinde bedava değildir ki Masonluk bedava olsun.

Dahası... Masonluk herkese göre değildir.

Dahanın dahası... Mason olmak zorunlu değildir. Nitelikleari ve olanakları uygun olan, kendisi de isterse, gönüllüyse mason olabilir.

Biraz daha ötesi... Mason olmak bir avantaj ya da ayrıcalık değildir. Bir yüktür, bir yükümlülüktür. Üstealik bu yük ve yükümlülük, ayda 150 TL harcama yapmanın kat kat üstünde bir değerdir. 

Diyeceksiniz ki, yük taşımak ve yükümlülük üstlenmek için mason mu olacağız? Üstelik bunun için bir de para mı vereceğiz? Bir de zaman mı harcayacağız?

Evet!... Kimse size gelin, mason olun demiyor ki... Teklif edilir, o ayrı... Kimse sizi zorlamıyor ki... Siz istiyorsunuz; onlar da size buyrun, koşullar ve gereklilikler böyle diyor.
ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


Şubat 20, 2014, 08:42:31 ös
Yanıtla #38
  • Mason
  • Aktif Uye
  • *
  • İleti: 718
  • Cinsiyet: Bay


Mason olmak bir avantaj ya da ayrıcalık değildir.


Benim kişisel fikrime göre bir ayrıcalıktır. Buradaki ayrıcalık maddi anlamda veya elit kişi olma anlamında değildir. Ayrıcalıktır çünkü herkesin giremediği bir müessesenin üyesi olmuşsunuzdur. Ayrıcalıktır çünkü sizinle aynı amacı güden kardeşleriniz olmuştur. Ayrıcalıktır çünkü haricilerin ulaşamadığı ezoterik bilgilere ulaşma şansını elde etmişsinizdir. Ayrıcalıktır çünkü tek başınıza yapamayacağınız bir takım faaliyetleri bir ekip olarak yapma ve bu çarkın bir dişlisi olma yükümlülüğünüz oluşmuştur.
Live long and prosper.


Şubat 20, 2014, 08:48:06 ös
Yanıtla #39
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 1795
  • Cinsiyet: Bay

                Ben de sayın Spock gibi düşünüyorum. Masonluk ayrıcalıktır.
                Saygılar-sevgiler.
"Vur ama dinle beni"


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
Genç yetenekler

Başlatan arteizm « 1 2 3 » Mizah

23 Yanıt
12696 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 26, 2012, 05:41:40 ös
Gönderen: ideafabricator
2 Yanıt
4761 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 21, 2015, 02:04:54 ös
Gönderen: ARARAT
1 Yanıt
6740 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 26, 2012, 12:45:45 ös
Gönderen: hakan_34_06
6 Yanıt
7148 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 20, 2009, 01:26:42 öö
Gönderen: Isis
0 Yanıt
2741 Gösterim
Son Gönderilen: Mayıs 07, 2010, 01:50:03 ös
Gönderen: ceycet
Açık toplum vakfı

Başlatan calatrava Diger Konular

1 Yanıt
4378 Gösterim
Son Gönderilen: Kasım 29, 2010, 09:17:16 ös
Gönderen: popperist
4 Yanıt
5761 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 01, 2014, 04:10:50 ös
Gönderen: semhn
13 Yanıt
10503 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 07, 2012, 03:33:47 ös
Gönderen: NOSAM33
9 Yanıt
5921 Gösterim
Son Gönderilen: Mayıs 09, 2013, 05:58:01 ös
Gönderen: ADAM
0 Yanıt
2226 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 03, 2013, 09:34:21 ös
Gönderen: Melina