Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: HKEMBL & ÖMBL  (Okunma sayısı 24823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mayıs 07, 2011, 10:18:57 öö
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 498
  • Cinsiyet: Bay

   Forum ve forum dışından edindiğim  bilgilerden anlıyorum ki;

 Türkiyede Masonluk örgütsel olarak 1966 yılında bölünmeye uğramıştır. Bu bölünme olayı yılların birikimi sonucunda oluşmamıştır. Bölünmeyi doğuran nedenlerin etkisi ise - hala sözü edilse de- artık ortadan kalkmış olmalıdır.Onlar tarihte kalmıştır. Bununla birlikte Türk Masonluğunun bölünmüşlüğü süre gitmektedir. Çünkü Türk Masonluğu içinde daha 1950 li yılların sonlarına doğru başlatılan bir takım girişimler 1970 yılında sonuçlandırılarak,'' bölünmüş kalma'' olgusunun perçinlenmesine yol açmıştır. Bunun ardından yapılmış olan bir takım değişiklikler, bu perçinin üzerine bir de kaynak vurmuştur.

 Size Türkiye' de ki Masonluğun tarihini anlatmak için bu başlığı açmadım. Bu konu da bir dolu bilgi forum da zaten mevcut. Dileyen okuyabilir. Ben bu durumun aklıma getirdiği birkaç soruyu sormak istiyorum:

 Forum da her ne kadar tartışılsa da merak ettiğim en büyük konu; muntazamlık dışında, bu kurumlar ritüel ve diğer masonik unsurlar bakımından ne tür farklılıklar içerirler?

 Bireye her iki Büyük Loca tarafından teklif gelmesi durumunda neye göre seçim yapılmalıdır?
(Aradığımız yanıt muntazamlık değil)
   Saygılarımla.
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2011, 11:22:51 öö Gönderen: Nomen est omen »
enelsır


Mayıs 07, 2011, 07:57:51 ös
Yanıtla #1
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

Öncelikle bölünmenin perçinlenmesi bence pek de uygun değil. HKEMBL dediğiniz üzere 1950lerin başından itibaren muntazam masonluk çizgisinde ilerlemek isteğine sahiptir. Bu 50lerin ortasında daha belirgin hale gelir. 65'ten sonra muntazam Büyük Localarla kardeşlik ilişkileri daha hızlı bir şekilde kurulmaya başlanır ve 1970lerde İngiltere Birleşik Büyük Locası ve İrlanda Büyük Locasının da Türkiye Büyük Locası ile tanışması ile doruk noktasına ulaşır.

Bu bir tercihtir. 66 Bölünmesinin zahiren sebepleri farklı olarak gösterilse bile aslında kökensel neden bu tercihteki farklılıktır. Türkiye Suprem Konseyinin Türk Masonluğu üzerindeki otoritesini yetkesini devam ettirebilme derdi bu bölünmede etken bir rol de oynamıştır. Çok ayrıntılı bilgi isteyenler Türkiye'de MAsonluk Tarihi bölümüne bakabilirler.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası muntazam MAsonluktan yana tercihini kullanmıştır. Özgür Masonlar Büyük Locası (eski ismiyle Türkiye Büyük Mason Mahfili) ise farklı bir tercihte bulunmuştur.

Ritüelik farklılıklara ilgili örneklemelerde bulunamayız. Çünkü ritüellerimizi bir Harici ile tartışmaz ve paylaşmayız. Forum Kuralları bunu yapmamızı da mümkün kılmaz.

Tercih farklılıklarımız neler? HKEMBL üyelerinde bir Yüce Yaratıcı inancı aramaktadır. ÖMBLde bu yönde bir inanç şartı bulunmamaktadır. HKEMBL üyelerinde ruhun ölmezliğine inanç kriterini de aramaktadır. ÖMBLde bu yönde de bir şart bulunmamaktadır. HKEMBL kadınların tekris edildiği Localarla ilişki kurmaz ve kadınları Mason olarak kabul eden kuruluşları düzenli bir Masonik kuruluş olarak kabul etmez, kendisi yalnızca erkekleri tekris eder. ÖMBL ise, kadınların da tekris edildiği ya da kadınların da çalıştığı Localarla ilişki içerisindedir, bu tip Locaların üyeleri onların toplantılarına katılabilir ve ÖMBL üyeleri de bu tip locaların toplantılarına iştirak edebilir, ama bildiğim kadarıyla onlar da yalnızca erkekleri üye olarak kabul etmektedirler. HKEMBL'na bağlı Localarda çalışma esnasında Kutsal Kitaplar açık olarak bulunur, ÖMBLde ise çalışmalarda kutsal kitaplar bulunmaz, bunun yerine yazısız beyaz bir kitap açılmaktadır.

Dolayısıyla ÖMBLnin Masonluk anlayışı ile HKEMBLin Masonluk anlayışında temel bazı farklılıklar bulunmaktadır. Kişiye her iki Büyük Locaya bağlı Locaların üyelerince teklif gelmesi halinde nasıl seçim yapmalıdır? Onu bilemem işte. İkisi arasındaki farklılıklar yukarıda saydıklarım gibi ayrıca forumda da pek çok konuda bu farklılıklar belirtilmiş. Bizler ÖMBL üyeleriyle Masonik herhangi bir ilişki kurmayız ve kendilerine Kardeş demeyiz. Ancak ÖMBL üyeleri bizlere Kardeş derler. İki yapılanma arasında yukarıda belirttiğim gibi Masonluk algılayışında farklılıklar vardır ve bunlar birer tercih meselesidir. Kişiye teklif geldiğinde kendisi aklı ile bu farklılıkları ölçüp biçer, hangi anlayış kendisine uygun geliyorsa onu kabul edebilir.

Sevgi ve Saygılarımla.


Mayıs 07, 2011, 08:51:41 ös
Yanıtla #2
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 498
  • Cinsiyet: Bay


  Sayın skullG,
 Açıklamalırınız için teşekkür ederim. Fakat açtığım konu başlığına verdiğiniz cevap bir çok bilgi içermekle beraber. Şimdiye kadar öğrendiklerimizden daha ileri gidemiyor malesef. Belki açık sormalıydım. Bu yüzden hata ben de olabilir. Şöyle sorayım izin verirseniz.

 Ritüellerinizi haricilerle paylaşmadığınızı biliyoruz. Saygı da duyuyorum. Zaten bilmem gereken zaman geldiğin de öğrenirim. Ben anlatın demiyorum sadece şunu merak ediyorum. Bu ayrılık felsefede midir, yoksa işleyiş de farklı mıdır? Şöyle yanıt verebilirsiniz mesela: '' evet ritüellerimiz de farklıdır'' ya da '' ben onların ritüelleri hakkında bilgi sahibi değilim''.

 Bunu şunun için soruyorum ,bu iki loca bir zamanlar birleşiktiler. Yani şu an da ayrılık yaşayan bir çok insan bir zamanlar birbirilerine '' kardeşim '' diyordu. Bu ayrılık sadece sizin anlattığınız sebeplerle mi yaşandı. Birde bu insanlar ( yani ayrılanlar) ayrılırken Masonluktan da mı ayrıldılar. Siz onları Mason olarak kabul etmiyorsunuz diye onlar Masonluktan çıkmış mı oluyorlar. Eğer öyleyse bu Masonluğu felsefe olarakbiraz basite indirgemek olmuyor mu. Masonluk Türkiye de HKEMBL, dünyanın başka bir yerinde de başka bir locanın tekelinde mi? '' Bizden olan Mason olmayan değil'' mi denmek isteniyor?

 Sözün özü sizin tanımadığınız bir loca ( bunu sadece ÖMBL olarak almayın, sizin tanımadığınız başka bir ülkede ki başka bir BL da olabilir) Masonluğun nurunu taşımamış mı oluyor. Bir harici olarak bu konuda ki cehaletimi bağışlayın. Fakat şu sorunun cevabı aklımı kurcalıyor. '' Masonluk bir nurdur'', tamam peki biz bilemeyiz ama sizin anlatmalırınızdan böyle öğrendik. Peki bu nur nasıl bir nur'dur ki her yerde aynı parlamıyor? Bu ışık nasıl bir ışıktır ki her yerde aynı ölçüde aydınlatmıyor.

 Sevgi ve saygılarımla.
enelsır


Mayıs 07, 2011, 09:36:22 ös
Yanıtla #3
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

daha açık nasıl söylerim bilemiyorum. yukarıdaki açıklamaları bir kez daha okursanız veya o diğer açıklamaları okursanız aslında sorunuza cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.

TBMMyi kuranlar, HKEMBLnin Masonluk anlayışını benimsemediler. Bir tercih meselesidir bu. Bu tercihin sonucu kendi yaklaşımlarına göre bir yol çizdiler ve TBMM'yi daha sonraki ismiyle ÖMBLyi kurdu. Dolayısıyla Türkiye'de iki farklı Masonluk anlayışı vardır. HKEMBL, ÖMBL ile herhangi bir MAsonik ilişki kurmamaktadır, kurmaz. Orada tekris olmuş olanların ÖMBLyi düzensiz bir teşkilat olarak gördüğünden düzenli bir Locada tekris edilmedikleri için de kendi toplantılarına almaz. Bu da bir tercih meselesidir. Ama ÖMBL, HKEMBL üyelerini toplantılarına alırlar, çünkü HKEMBLi düzenli bir Masonik örgüt olarak kabul eder.

Ritüellerimizde farklılar da vardır, benzerlikler de vardır. Masonluk yaklaşımındaki temel farklılıkları da kısaca söyledim. Masonluk hiç kimsenin tekelinde değildir. Ne UGLEnin ne GOdFun ne de başka bir teşkilatın. Sadece Masonluk anlayışlarında farklılıklar vardır. Bize göre bir yapının Mason olması için onun düzenli olması gereklidir ve bu düzen kuralları da bellidir. HKEMBLnin bir Masonik teşkilatla Kardeşlik ilişkisi kurması için yanı tanıması veya tanışması için de koyduğu ilkeler mevcuttur. Bu ilkelere uygunluk yoksa o yapı bizim için düzensizdir, gayrımuntazamdır. O yapı ile herhangi bir Masonik ilişki kurmayız.

Dediğim gibi bunların hepsi birer tercih meselesidir.

Masonluk bir nursa bu nasıl bir nurdur demişsiniz, ben de size sorayım. Güneş de bir yıldızdır. Peki ama niçin o bizi ışıtıyor ve ısıtıyor da başka yıldızlar bizi ısıtmıyor? Neden geceleri diğer yıldızlar Güneş kadar sıcaklık vermiyor bize neden o yıldızlar da Güneş gibi geceyi aydınlatamıyor? Ya da Güneş yaz aylarında neden öğle vakti kavuruyor da kış aylarında o vakitlerde o kadar etkin bir sıcaklık olmuyor? Neden güneş akşama doğru aynı sıcaklığı yaymıyor?

Masonluk bir nur mudur? Bence Masonluk bir YOLdur. Ve bu yol, sınırlarını belirlemiştir. Bir tarafında hümanizm bir tarafında tanrı inancı olan bir YOLdur. Ve biz o yolda ya o tarafa ya da diğer tarafa yakın yürürüz. Ya sol şeritten hızlıca gideriz ya sağ şeritten etrafı seyrede seyrede.


Mayıs 07, 2011, 11:53:50 ös
Yanıtla #4
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 498
  • Cinsiyet: Bay

  Sevgili skullG,

 Bu forumun bir yöneticisi olarak, foruma yazılan iletilerin çoğunu belki de hepsini okuduğunuzu, üyeler hakkında da ,yazdıklarından, açtıkları konulardan , verdikleri  cevaplardan, usluplarından yola çıkarak bir fikriniz olduğunu biliyorum. Bu konumunuzun doğası gereği böyle de olmalıdır. Buradan haraketle benim hakkımda da bir fikrinizin oluşmuş olduğunu umuyorum. Sizinle bir roportaj bile gerçekleştirdik. Bana göre çokta güzel oldu. Yazdıklarıma , forum içerisinde yaptıklarıma , uslubuma bakarak, artık anlaşılmış olmayı umuyorum. Ben hep polemikten uzak bir insan oldum. Diyeceklerim varsa dedim. Yorumlarım vara yaptım. Yanlış olduğuna inandığım bir şey varsa da karşı çıktım. Bütün bunları yaparken de, güç gerekiyorsa gücümün, fikir gerekiyorsa fikrimin, bilgi gerekiryorsa bilgimin hep farkın da oldum. Hep haddimi bildim  yani :).

 İlk iletinizi tekrar okursam daha iyi anlayacağımı söylemişsiniz sayın skullG. Bu söylediklerimi bir haricinin bu konuda ki cahilliği olarak görün ne olur, fakat o iletiniz bana aradığım cevapların hiçbirisini vermedi. Bütün o yazdıklarınızı ben forum da ve başka ortamlar da zaten defalara okumuştum. Benim kafama takılan konuları ilk iletim de anlatabildiğimi umuyorum. İzin verirseniz tekrar sıralayabilir, hatta daha anlaşılır bir şekil de sorabilirim.

  1- Benim anladığım '' muntazamlık'' görece bir olgu. Çünkü HKEMBL sırf görüş farklılığından dolayı ÖMBL'sını Masonik bir kuruluş olarak kabul etmiyor. '' Muntazamlık'' kavramını Mason olmamakla eş gördüğüm için böyle söylüyorum. Çünkü bu kavram forumda hep bu anlam da kullanılıyor. Ben muntazam olmamayı Mason olmamak olarak anladım. Yani ben başka bir ülkede yaşaydım orada da HKEMBL sını tanımayan  (bu konuda da bir bilgimin olmadığını bilmelisiniz) bir BL olsaydı ben onların görüşüne itibar edip HKEMBL sını bir Mason kuruluşu olarak görmemeli miydim?Bu kanıya şuradan varıyorum. Bir Mason başka kime ( masonik anlamda) ''kardeşim'' der? Tabi ki diğer bir Mason' a değil mi? O halde siz bir ÖMBL üyesine '' kardeşim'' demiyorsanız onun bir Mason oduğunu kabul etmiyorsunuz demektir öyle değil mi? İletinizden ne anladığımı şu soruyla anlayın: ''Evet onlar da Masonluk yolunda ( siz söylediniz Masonluk bir yoldur ) ilerliyor fakat bizimle aynı rotadan değil'' bunu mu anlamalıyım?

 2- Muntazamlık kavramını bir kenara bırakırsak ( biliyorum bu imkansız :) ) Masonluğun felsefesi açısından iki BL arasında ne fark vardır?

 Ben bu başlığı açarken '' Muntazamlık'' kavramını sorumun kapsamının dışın da tuttuğumu bildirdirmiştim. O yüzden ilk iletinizi çok iyi okuduğumu ve sorularımın cevaplarının o ileti de olmadığını bilmenizi isterim. Değer bulup yanıt verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

 Sevgi ve saygılarımla.



 
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2011, 12:29:56 öö Gönderen: enelsır »
enelsır


Mayıs 08, 2011, 12:58:42 öö
Yanıtla #5
  • Seyirci
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 647
  • Cinsiyet: Bay

Haddim olmayarak ama işte sen suçlusun dendiği için bir şeyler yazmak istiyorum :)

Sayın enelsır'ın sorusu gerçekten çok güzel ama cevap nedense beni de tatmin etmedi(Belki de cumhurbaşkanı olmadığım içindir).
Sayın skullG'nin ifadesinde bir çelişki gördüm, belki de sorun oradadır; hem yok biz birbirimizi severiz, hatta sinsi ingilizler bile 1970 yılında gelip BL ile tanışmak istedi. Amaaa, BL'dekilerin hiçbirini Mason saymayız gibi anlaşılmaz bir durum ortaya çıkmış. ingiliz veya başka bir düzenli büyük loca ÖMBL'yi tanıyor mu, tanımıyor mu? Görülen o ki tanımıyor, yani yakınlaşma falan yok. Biz sol şeritten hızlı gidiyoruz, onlar sağ şeritten manzaranın tadını çıkarıyor veya tam tersi şeklinde bir açıklama yetersiz kalıyor yada politik....

Tercih farklarını konu dışında tutalım derim, çünkü bilmeyenimiz yok.

İki Locadan birden teklif gelirse kişi hangisi seçmeli konusun da atlayalım çünkü hemfikiriz sanırım, bu kişiye kalmıştır. Mesela ben, zamanı gelince ÖMBL ye gitmeyi düşünüyorum. Tabi burada söylenen farklar doğruysa veya yeterliyse, yoksa yanıltılmış olurum.

Geriye kalan, sayın enelsırın'da değindiği gibi, ritüeller ve masonik unsurlar arasında fark varmı? Ritüelleri veya masonik unsurları elbette paylaşmayabilirsiniz ki bence bu sizin en doğal hakkınız(Yanlış görsem bile). Saklı tuttuklarınızı açıklamadan farkı ortaya koyabilir misiniz?

Sayın enelsır'a bu soru için özellikle teşekkür etmek boynumun borcu, çünkü zaten kendi içlerinde çözemedikleri bir sorunu buraya taşıdı.
Her ne kadar her iki tarafta saygı, hoşgörü ve toleransla, hayır bu zıtlık değil bir tercih sebebidir dese bile, orta da bir sorun var. Aslında ÖMBL nin böyle bir tavrı yok anladığım kadarıyla, çünkü onların kapıları daha çok açılabiliyor sanırım. Kesinlikle kabul etmiyoruz gibi bir söylemleri yok.
Açıkçası bu konunun sonucu benim gelecekte ki hareketimi çok etkileyecek gibi görünüyor. Keşke ÖMBLden de birisi burada olsaydı, daha çok ilgi sahibi olacağımız kesin.

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2011, 01:00:52 öö Gönderen: Prometheus »
Bir yere ait olmayı hiç istemedim. Ya kendim olurum yada başkalarının arkamdan övgüleri ile ölmüş olurum.


Mayıs 08, 2011, 09:49:26 öö
Yanıtla #6
  • Seçkin Üye
  • Uzman Uye
  • *****
  • İleti: 7217
  • Cinsiyet: Bay




Sanıyorum ki buraya bir çizelge yerleştirilebiliyor. Bunun nasıl yapıldığını hiç denemedim ama bu yazıyı yazarken yukarıda beliren olanaklara bakınca, orada bir çizelge olanağı bulunduğunu görüyoruz.

Anladığım kadarıyla Sayın enelsır. bu başlık altındaki sorusuna Sayın SkullG tarafından verilen yanıtları böyle bir çizelge kapsamında (olsaydı) bulunması gereken konuları içermediği, dönüp dolaşıp hep o kısır döngüye gelindiği için onaylamıyor ya da yakınıyor demek istediğinin anlaşılmadığından, aradığı yanıtın o olmadığından.

Çizelgeden söz edişimin nedeni, aslında karşılaştırmanın daha kolay yapılabilmesi için. Üç kolon ve çok satır olacak. Aslında belki üç kolon yetmez ama şimdilik yeterli sayalım.

Birinci Kolon: Kavram ya da tanım ya da başlık ya da konu, her ne derseniz o.

İkinci Kolon: Masonluk anlayışı I (Sayın enelsır konunun oraya gelmesinden hoşlanmıyor ve bunu göz ardı edelim istiyor ama olmaz;  buna "Muntazamların tutumu" diyelim.)

Üçüncü Kolon:  Masonluk anlayışı II (Buna da "Muntazamların muntazam saymadıklarının tutumu" diyelim. Kısa tutmak için ^Liberallerin tutumu” da diyebiliriz.)

Şimdi sıra geldi ilk kolondaki satırlara ilgili kavram ya da konuları yerleştirmeye. Sonra da sıra o her iki Masonluk anlayışını benimseyen kuruluşların (Birinin Türkiye'deki karşılığı HKEMBL ötekinin ÖMBL+KMBL olacak) yerleştirmeye gelecek.

Hatta Sayın enelsır’ın konuya girişine ve bu başlığın bulunduğu bölümü (Türkiye’de Masonluk) göz önünde tutacak olursak, konu kapsamını daraltmak, 2. ve 3. kolonlara doğrudan HKEMBL ve ÖMBL demek gerekecektir. (Aslında 3. kolonda ÖMBL+KMBL belki daha iyi ve daha doğru olur.)

Sırayla konulması gereken kavram ya da tanımları şöyle belirleyelim:

1- Masonluğun evrensel amacı

2- Masonluğun pratik/uygulamadaki amacı (Bunu belki birkaç ayrı alt başlığa ayırmak gerekebilir. Burada mutlaka ulusallık ile bağlantılı bir açıklama da yer almalı.)

3- Masonluğun bireylere (masonlara) yönelik amacı (Belki bunu da birkaç alt başlığa ayırmak gerekir.)

4- Masonluğun temel/asal ilkeleri (Bundan sonraki satırlara burada kaç temel ya da asal ilke belirtilecek olursa o kadar satır yerleştirmek gerekecek.)

5- Masonluğun töresel ilkeleri (Aynı şey burada da yapılacak)

6- Masonluktaki örgütlenme tarzı (Bu da alt başlıkları gerektirebilir)

7- Masonluğun çalışma yöntemi (Alt başlıklar burada da gerekebilir.)

8- Masonlukta ilişkiler (Bu da alt başlıklara ayrılmalı)

9- Masonluktaki öğretimin verilişi (Bu da alt başlıklara ayrılacaktır ama korkarım bunu bu forumda yapamayız çünkü burada ritüelik ayrıntılara girmek söz konusu olacaktır.)

Aslında belki başka ayrıntılar da bu başlıklara katılabilir; örneğin “Bir mason mabedinin yapısal özellikleri” gibi bir başlık da söz konusu olabilir ama forumun 17. maddesi uyarınca bu başlık altındaki anlatımın çok genel kalması ve ayrıntıya girilmemesi gerekir.

Tüm bunlar yapıtlıktan sonra farkın nerede, hangi aşamada ortaya çıktığı görülür ve bunun üzerine bir değerlendirme yapılabilir.

Konu başlığını açmış olan Sayın enelsır… Bundan sonrasına da o karar vermeli bence.




ADAM OLMAK ZOR İŞ AMA BUNUN İÇİN ÇALIŞMAYA DEĞER.


Mayıs 08, 2011, 12:35:13 ös
Yanıtla #7

bu bölünmenin Türkiye'ye münhasır olmadığı açıktır , hepimizin bildiği gibi  özellikle 2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan yeni Dünya düzeninde ; A.B.D, İngiltere ve Kıta Avrupa sı başta olmak üzere bütün Milletler ve bütün Dünya yeniden düzenlenmiştir, dolayısıyla kimi ideolojik, kimi dini, kimi felsefi, kimi ortak hedef ve amaçlarda gerek yöntem farklılığından , gerekse uygulama açısından bölünmeler olmuştur, bu bölünmenin başta Türkiye olmak üzre birçok ülkede de doğal yansıması olmuştur, gelişmiş ve ileri ülkelerin ekonomik ve iktisadi sistemleri yeniden yorumlamasında ki çeşitli farklılıklar, toplumların savaş süreciyle başlayıp savaş sonrası yeni kurulan modern hayatta, bireysel kimliklerinin ve bu kimlikleri oluşturan dini, kültürel v.b.  ögelerin daha öne çıkması, yeni istekler ve yaşam biçimi taleplerinin etkili hale gelmesi Dünya üzerinde ki Masonluğun bölünmesin de önemli rol oynamıştır,dolayısıyla, ülkemizde de bu sürecin olması gereken sonucu gözlemlenmiştir.
sevgiler...saygılar...
yenilmek te iyidir, mühim olan her seferinde yenilsende , daha iyi olarak yenildiğini bilmektir


Mayıs 08, 2011, 12:37:37 ös
Yanıtla #8

bu arada izlemek isteyen varsa şu an da Zeki Alasya Usta, ntv spor da futbolla ilgili geçmiş günlerini  anlatıyor
sevgiler...saygılar...
yenilmek te iyidir, mühim olan her seferinde yenilsende , daha iyi olarak yenildiğini bilmektir


Mayıs 08, 2011, 01:44:53 ös
Yanıtla #9
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 498
  • Cinsiyet: Bay

 Sayın ADAM' ın katlımı zaten beklediğim ve istediğim bir şeydi. Nihayet kendisini esirgemedi bizden :). Sağolsun. Sayın ADAM'ın önerisi gayet makul fakat bütün bu konuları made made incelersek sanırım daha yararlı olabilir. Evet biraz uzun sürebilir farkındayım ama, bizde bunun için buradayız öyle değil mi?

 O hal de 1. madde ile başlayabiliriz ve bundan sonra konu başlıklarını her iki taraf için de inceleyebiliriz. Hem HKEMBL, hem de Libareller açısından. Madem sayın ADAM konuyu ben başlattığım için benim karar vermemi uygun görmüş. Benim görüşüm de bu yönde.

 Konuya katılacak üyelerden bir ricam olacak, lütfen o anda açmış olduğumuz başlığa sadık kalalım, başlıkları sırasıyla açalım ve hep birlikte karar verip sonra bir sonraki maddeye geçelim.

 Bir ricam da sayın ADAM' dan olacak. Sevgili ADAM, siz konunun tartışılması gereken yönlerini sıralamışsınız. Fakat bazı başlıklarda alt başlıkların gerekliliğinden bahsetmişsiniz. Sizden ricam bu çizelgeyi alt başlıklarıyla birlikte tam ve eksiksiz yapmanız. Sonrasında da uzun soluklu bir tartışma ve araştırma sürecine başlayabiliriz. Bunu en iyi yapacak kişinin siz olduğunuza inadığım için sizden rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

 Sevgi ve saygılarımla.
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2011, 02:31:18 ös Gönderen: enelsır »
enelsır


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
36 Yanıt
40272 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 24, 2011, 12:53:00 öö
Gönderen: Maledictum
5 Yanıt
9636 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 26, 2011, 01:27:11 ös
Gönderen: Cin Ruhi
3 Yanıt
5898 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 06, 2012, 02:05:23 öö
Gönderen: Lucian
45 Yanıt
22665 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 17, 2012, 10:18:53 ös
Gönderen: Genius Loci
8 Yanıt
6589 Gösterim
Son Gönderilen: Haziran 26, 2013, 06:21:17 ös
Gönderen: 418
2 Yanıt
3696 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 13, 2015, 03:12:49 öö
Gönderen: Risus
36 Yanıt
16491 Gösterim
Son Gönderilen: Şubat 28, 2016, 11:24:14 ös
Gönderen: Niko
6 Yanıt
5839 Gösterim
Son Gönderilen: Haziran 12, 2015, 01:15:36 ös
Gönderen: ADAM
2 Yanıt
3583 Gösterim
Son Gönderilen: Temmuz 20, 2015, 12:56:34 ös
Gönderen: peacewings