Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Spor Nedir?Evrensel kültürün bir parçasımıdır?  (Okunma sayısı 3188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aralık 08, 2012, 07:21:08 ös
  • Seyirci
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 4031
  • Cinsiyet: Bay

Bu konuyu özellikle açmak istedim,insan hayatını ve hayallerini doğrudan etkileyen bir olgu nasıl olduda ticari olarakta hayatımızı şekillendiren boyutu ile güncelin içindeki en önemli yere sahip oldu.Spor amacı doğrultusunda alınan bir yoılmu  yoksa başka bir şeymi ,bugünün dünyası için yani kapitalist dünya için Müzik ile beraber oldukça popüler bir sömürü ve kandırma tuzağımı?

Önce genel tanımlarla spor nedir neye spor diyorlar ve insan hayatı için gerekliliği ne boyutta anlamaya çalışalım sonrada sporun toplumlara ne yönde katkı verip götürdüğünü irdelemeye çalışalım tabiki katkılarınızla.

Spor Nedir

Spor, resmi kurallara bağlı ve birbirleriyle rekabet halinde olan bireyler tarafından yapılan(oynanan) fiziksel aktiviteler bütünüdür.
Spor, beden eğitimi faaliyetlerini özelleştirerek çeşitli branşlarda somutlaşmış, üst düzeyde yapıldığında fizyolojik, psikolojik, estetik, teknik özellikleri gerekli kılan yarışmaya dayalı ve katı kurallarla çevrili bir etkinliktir.
Görünürdeki en çarpıcı amacı (beden eğitimi ile taşıdığı eş amaçlar dışında) yarışmak ve kazanmaktır.

Evrensel kültürün bir parçası, dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır. Dünya barışına katkı sağlayan bir etkinliktir diyebileceğimiz gibi çağımız sporunu, fiziksel faydalarının yanı sıra insanların ruhsal sağlığını da olumlu etkilemek, sosyal ve moral kazançlar sağlamak amacı ile yapılan hareketler topluluğu olarak da tanımlayabiliriz.

Britannica ansiklopedisi spor’u <> olarak tanımlamaktadır. Spor bir yandan popüler ve yaygın oluşuyla diğer yandan genç kuşaklar ve çeşitli sınıf üzerinde etkisiyle önemli bir toplumsal olgudur. Kimi için bir eğlence, saygınlık, dinlenme kaynağı olan spor, kimi içinde bir kazanç yada sömürü kaynağı olmaktadır.
Kapitalist toplumlarda spor; ya bir boş zamanları değerlendirme etkinliği yada kazanç aracı olarak ortaya çıkmakta ya da spora daha çok bu gözle bakılmaktadır.


İnsanın doğadaki ilk hareketini spor olarak kabul edersek bu konudaki görüşlerin çatıştığını görürüz. Spor vücudu çalıştırmak suretiyle elde edilen güçle bazı işleri yapmak demektir, anlamında kullandığımızda; ilk çağlardan bu güne değin yaptığımız her türlü çalışmanın spor olduğunun kabullenilmesi gerekerdi.

Günümüz anlayışına göre spor ilk başta çok önemli bir kitle eğitim vasıtasıdır. Spor insan bedenini fiziki yönüyle geliştirdiği gibi oyunlar, hareketler, yarışmalar vasıtasıyla aynı zamanda insan seciyesini, egosunu, davranış niteliğini, psişik yapısını belirleyen yeni bir bilim dalıdır.

Peki günümüzdeki durumu nedir emperyalist sömürü dünyasının elindeki bir araçmıdır sorusuna cevap aramalı ve bulmalıyızki hakikaten yaptığımız spor spormudur?


Futbol ile başlıyalım;

wikipediye göre

Futbol, on birer oyuncudan oluşan iki takım, iki kale ve bir futbol topu ile oynanan dünyanın en popüler takım sporu. Başta Avrupa ve Güney Amerika ülkeleri olmak üzere hemen hemen tüm ülkelerde çok sevilir ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından izlenir.

Sporun bir kolu olan futbol bir değer yaratma amacımıdır yada sadece sportif yönleri ilemi uğraşır insanlar çnce ona bakalım.

Başlangıcı orta asyaya h8un imp. ve hatta çin devletine kadar uzanan futol ozamanlar toplum için bir keyf ve kaynaşma amaçlı kullanılmış ya şimdi?

Futbol dinmidir?

Değilmidir sizce  ozaman şu videoyu izleyin sonra hafızalarımızı kontrol edelim.
"Futbol Dini" Belgesel [ HQ ] FULL


İnsanları bu kadar uyutan insanların değer yargılarını baştan yaratan gizli bir dinmi?
Eğer futbol dinse oyuncularıda din görevlisidir sanırım.

İspanyayı 40 yıl yöneten general franco'ya nasıl bu kadar uzun iktidarda kaldın diye sorulunca ispanyayı 3 F ile yönettim der,

FİESTA,FUTBOL VE FEMİNANE(KADIN)

Marksın din afyondur sözünü hatırladım acaba afyon olan dinmi futbolmu?

İnsanları boş şeylerle uğraşır hale getirmek emperyalizmin en büyük şovu değilmi?ve bu kadar nihilist bir kültürden bir değer yaratmak ise işte o en çok şaşırdığım yönü bu işin.

Emeğin en ufak değerinin olmadığının kanıtı değilmi futbuoldan kazanılan para.Emek işçisiyiz diye övünürler ama zonguldaktaki yerin metrelerce altındaki kömür işçilerinin hakikşi emek işçileri olduklarının bile farkına varmazlar adeta bu insanlar ile dalga geçercesine emekten bahsederler.

Bakınız haftada 2 gün 2 saat antrenan 90 dakika maç yıllık 50 küsur maç ve yine yıllık 3 milyon dolar para maçı başı 10 bindolar ücret.

Bırakınız yıllık kazancını maç başı aldığı ücret bile bir işçinin bir senelik maaşı.Evet insanlar bir sene boyunca çalışarak kazanabildikleri para 10 bin dolar bunu bu boş işi yapan adam 90 dakikada kazanıyor.

Sosyal adalettenmi bahsetti birileri evet bulursunuz bu uçurumlar ile.

Uyuyoruz uyanın ve uyandırın bu insanları ve adına birde utanmadan spor dedikleri bu hiçlikten kurtarın.

Spor asla ve asla barış ve kardeşlik değildir.
Boks yapan insan yada kickboks yapan bir insan karşısındakini döverken kardeşçemi davranıyor sizce.
sporun ruhunda rekabet var karşı tarafı alt etmek var ne pahasına olursa olsun.

Barış ve kardeşlik ise sadece ve sadece temadan öte bir şey değil.Toplumları muhteşem bir şekilde uyuşturan belkide bu hali ile eroinden bile tehlikeli hale gelen bir yapı oldu artık.

Ne demişler boş kafa şeytanın çalışma odasıdır.

Şimdilik bu kadar koınun özü itibarı ile katılmak isteyen olursa devam edeceğim bir sonraki açmayı düşündüğüm konuda en az bunun kadar önemli .

Saygılarımla


ÖZGÜRLÜK BİLE SAHİP OLMAK İÇİN SINIRLANDIRILMALIDIR.

EDMUND BURKE

Hayat Bizi Resmen Dört İşlemle Sınar. Gerçeklerle Çarpar, Ayrılıklarla Böler, İnsanlıktan Çıkarır ve Sonunda Topla Kendini Der.  leo


Aralık 08, 2012, 10:35:26 ös
Yanıtla #1
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3234
  • Cinsiyet: Bay

 
Alıntı
Maalesef "bir spor dalı olmaktan çıkması ve eski roma devrinde halkı eğlendirmek ve avutmak adına arena da gladyatör dövüştürmek veya köleleri aslanlara parçalatmak festivalinin modern bir versiyonu haline dönüşmüş olmaya başlamasını farketmektir."

Sayın karahan güzel bir konuya ve bence kanayan bir yaraya parmak başmış .Cevap olarak bence net bir açıklama yok kanımca.
Öyleki Sadece Fakir insanlar seyrediyor desek yanlış , büyük büyük işadamları da bu deli saçması oyunun müptelası .Belki de oyun esnasında ayrı bir zevk alma tekniği geliştirmiş olabilirler , belki de  bir yere ait olma dürtüsü o yöne İnsanları çekiyor. Çoğunluk olma Psikolojisi ...
BAZILARI DA NE YAZIK ki ; BU İŞTEN İDDİA ve BAHİS gibi Oyun kisvesi altında kumar yoluna sapıp Para kazanmaya çalışıyorlar . Ülkemizdeki durum ne yazık ki bu yönde son SÜRAT devam ediyor.
Bana göre Basit ve küçük düşünen ,  hayatın sadece 90 dakikadan oluştuğunu geri kalan zaman diliminde seyredilen maçların kriterlerinin yapılacağını zanneden zavallılarla dolu.

Saygılar
audi-vide-tace
    dinle-gör
        sus


Aralık 10, 2012, 12:31:00 ös
Yanıtla #2
  • Seyirci
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 4031
  • Cinsiyet: Bay

Toplumsal yönü ile alakalı önemli bulduğum bir konu idi ama katılım olmamış pek .

Yazımdan sonra ne gelişme oldu  bir galatasaray beşiktaş tekerlekli sandalye müsabakası oynandı,ve insanlar yanada insanımsılar birbirlerine girdi.
Ben bunu anlatmak istiyordum işte,hani derler ya spror barış ve kardeşliktir diye yok kardeşim kim demişse bu lafı rüyasında demiş kalktığındada kkendiside inanmış.

Spor barış ve kardeşlik olamaz mümkün değil ruhuna aykırı spor demek mücadele demek kazanma isteği demek bunun olduğu yerde ise kazanmak için her şeyi mübah gören bir zihniyet ortaya çıkar gelinen noktada bu zaten.

Spor birleştirir derler
Hayır efendim spor böler spor toplumları sınıflara böler adeta galatasaraylı,fenerbahçeli,beşiktaşlı ve diğerleri diye böler,spor böler ve buradan rant elde eder işte emperyalist bir oyuncak olan sporun toplumları getirdiği nokta aynen budur.Az emek çok para bu mesleğin adı spor yada futbol diyelim.Az emeğin çok paranın olduğu yerde siz hangi ahlaktan bahsedeceksiniz ,ha bu süslü laflara inanmak isterseniz sizin tercihiniz

Bu spor müsabakaları hiçte öyle masum olaylar değil,artık bölünen toplumlar birbirlerini her gördükleri yerde savaşıyorlar.Size daha farklı açayım şimdi

Fenerbahçe bir cumhuriyet ya hani beşiktaş ve galatasarayıda öyle kabul edin ve bunlarıda bir devlet oalrak hayal edin öylemidir evet bir araya gelince bu topluluklar öyle oluyor bu insanlar kavga edince ne oluyor bu devletler savaşıyor işte size küçük bir prototip hikaye.

Spor birleştiriyordu hani birleştiremeyincemi bölüyor.

Bu olayın inanulmazda bir ticari boyutu varki anlatmamıza bile gerek yok.

ÖZGÜRLÜK BİLE SAHİP OLMAK İÇİN SINIRLANDIRILMALIDIR.

EDMUND BURKE

Hayat Bizi Resmen Dört İşlemle Sınar. Gerçeklerle Çarpar, Ayrılıklarla Böler, İnsanlıktan Çıkarır ve Sonunda Topla Kendini Der.  leo


Mayıs 25, 2013, 11:57:52 öö
Yanıtla #3
  • Seyirci
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 4031
  • Cinsiyet: Bay

Masonlukla ilintili olmadığı için insanlar pek kafa yormuyorlar bu işe ben devam edeyim yine.

Spor asla ve asla kardeşlik değildir bölücülüğün bir koludur.
Bununda son örneği galatasaray fenerbahçe derbisinden sonra öldürülen genç burak yıldırım oldu.
Öldürmek kardeşlik olsa idi herhalde en önemli kurum spor olurdu inanın.
İnsanların kardeşlik dürtüsünü yok etmek için en etkili yöntemlerden birisi rekabet güdüsü ile halen spordur ve asla denildiği gibi spor kardeşlik olmamıştır.

Sevgiler
ÖZGÜRLÜK BİLE SAHİP OLMAK İÇİN SINIRLANDIRILMALIDIR.

EDMUND BURKE

Hayat Bizi Resmen Dört İşlemle Sınar. Gerçeklerle Çarpar, Ayrılıklarla Böler, İnsanlıktan Çıkarır ve Sonunda Topla Kendini Der.  leo


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
0 Yanıt
3785 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 13, 2008, 02:21:56 ös
Gönderen: Prenses Isabella
0 Yanıt
2493 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 28, 2009, 03:47:36 ös
Gönderen: rigormortis
0 Yanıt
2094 Gösterim
Son Gönderilen: Mayıs 18, 2010, 11:43:06 ös
Gönderen: enelsır
İnsan-Sağlık-Spor

Başlatan Özer Baysaling Saglik

0 Yanıt
3091 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 20, 2011, 10:41:31 öö
Gönderen: Özer Baysaling
İnsan-Sağlık-Spor

Başlatan Özer Baysaling Saglik

0 Yanıt
3263 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 21, 2011, 10:33:09 ös
Gönderen: Özer Baysaling
İnsan-Spor-Beslenme III

Başlatan Özer Baysaling Insan

1 Yanıt
3909 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 25, 2011, 04:39:26 ös
Gönderen: Masor1976
1 Yanıt
2570 Gösterim
Son Gönderilen: Nisan 25, 2013, 10:04:40 ös
Gönderen: Melina
0 Yanıt
2112 Gösterim
Son Gönderilen: Nisan 17, 2013, 12:54:19 ös
Gönderen: Samuray
1 Yanıt
2820 Gösterim
Son Gönderilen: Mayıs 19, 2014, 07:05:10 ös
Gönderen: Melina
2 Yanıt
2727 Gösterim
Son Gönderilen: Mayıs 20, 2015, 11:43:38 öö
Gönderen: egeran