Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Ortadoğu'nun Liberalleştirilmesi  (Okunma sayısı 5858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nisan 07, 2011, 12:27:33 öö
Yanıtla #10
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 1795
  • Cinsiyet: Bay

     Sayın  sad, ortadoğudaki değişim rüzgarlarını sayın  Prometheus  gibi ben de liberalleşme olarak gömüyorum. Aslında, şu anda yaşananlar tamamen siyasi bir  projenin uygulanan senaryolarıdır. Ayaklanmaların olduğu/devam ettiği ülkelere bir bakın ! Hangisi  batılı manada anladığımız devlet yapısına sahiptir. Hapsi  feodal, yarı feodal  yapılara sahip topluluklardır. Bunların çoğu aşiret devleti değil mi? Hangi demokrasiyi, hangi liberalizmi götüreceksiniz oralara. Sonra bakın bu ülke liderlerinin varlıkları nın tamamına yakını batılı bankalarda, hatırlayınız, Irak için de aynı senaryonun bir benzeri sahnelenmişti, demokrasi, özgürlük denilerek binlerce insan katledilmedi mi ? Bu konuya daha fazla girmeyeceğim.
       Yine sayın Prometheus'un  fikrine katılıyorum. ekonomistler konuşa dursun  bazıları  istediğini ekonomistlerin isteklerine göre değil kendi çıksrlarına göre  düzenler. Yine hatırlayın, ülkemiz  ekonomi profesörleri   tarafından yönetildiği zamanlarda tarihinin en büyük enflasyon rezaletlerini yaşamadı mı?
       Saygılar-sevgiler.
"Vur ama dinle beni"


Nisan 11, 2011, 06:58:55 ös
Yanıtla #11
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 56
  • Cinsiyet: Bay

sayın prometheus ve alşah,
yazdıklarımı daha iyi okursanız ben zaten amerikanın bunu o ülkelerin iyiliği için yaptığını söylemiyorum.. ortadoğunun özgürleştiği liberalleştiğinide söylemiyorum dikkatinizi çekerim ortadoğunun liberalleşmesi değil liberalleştirilmesi konunun başlığı..
prometheusun dediği emelleri gerçekleştirmeyeceklerini sadece feodal yapıyı bozup halkı özgürleştirecekler deiyorum.. evet kendi çıkarlarını gerçekleştiricekler ancak bunu liberalleştirme ile yapıcaklar.. liberalleştirme sadece oyunun kılıfı... düşünün şimdi bi tarafta feodal yapı altında fakir bi topluluk var geçimini zaten az çok hayvanından toprağından sağlıyor, harcama denilen bişey yok gibi bişey.. bu insan mı daha bağımlıdır yoksa havalelerini internetten yapan, kredi kartnı elinden bırakmayan, mtv yi izlememeden moda dergileri ni okumadan vakit geçiremeyen, hollywood dan herhafta bi film seyreden, fastfood zincilerinden beslenen, latte mocha seven vs.. bunlara alışan birimi daha bağımlıdır ve hangisi büyük bi pazar oluşturanbilir...   
sayın prometheus büyük ihtimalle zeitgest i izlemişsiniz.. ordaki tespitler doğrudur ancak amerikanın keyfi para basma lüksü yoktur önce bunun şartlarını (krizleri) oluşturup sonra basabilir.. zaten sizde çok fazla güçlerinin olduğunu ve istediklerini yapabiliceklerini iddaa ediyorsunuz, e madem böyle ise ortadoğuyu liberalleştiremiyeceklerini niye söylüyorusunuz.. ya da liberalleştirebilirler ama bu onların çıkarına olmaz diyorsanız size katılamıyoru çünkü hem dediğiniz emelleri hem petrolleri vs. herşeyi ele geçirip bağımlı hale getirmek için liberalleştirme
(bi bakıma kabuğunu kırma) iyi bir araçtır.. amaç değil..
saygılarımla..
deus meum que jus


Şubat 23, 2015, 05:51:33 ös
Yanıtla #12
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 236
  • Cinsiyet: Bay

Konuyu güncelleyelim arkadaşlar... Ilk olarak yıllar  geçsede hatta asırlar geçsede amaçlar değişmiyor sadece araçların  değiştiğini görüyoruz.Buda insanlığın değisen,değişmeyen yapılarını ortaya çıkarıyor.
Güneş ışınları neyse kara toprak için gerçek aydınlanmada odur bu dünyada Doğanlara...