Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Aslan ve Kartal  (Okunma sayısı 8258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ocak 26, 2020, 12:38:39 ös

Bir çok önemli tarihsel şahsın mezarlarında Aslan figürü. Bir çok ülkenin silahlı kuvvetlerinde de sembol olarak Kartal figürü görüyoruz.(özellikle çift başlı kartal)

Bu iki figürün anlamlarını sezebiliyorum ama daha geniş bir bilgi edinmek için bana önereceğiniz bir kaynak kitap var mıdır?

Sevgiler.
Errare humanum est.
Ayıplı Müzmin öğrenci


Ocak 26, 2020, 08:25:35 ös
Yanıtla #1

 Eski üstatlar tek bir nesneye bakarak yıllarca tefekkür edebilirlermiş.Bu da cismin o anki gerçeği içindeki sayısız değer farklanmasını,değişimi,dönüşümü ve gelişimi görebilmeleri demek.Kutupların birbirleri arasındaki dansı esnasında tüm yaratım ve gelişim o varlığın içinde mevcut kalır.Ne kadar değişirse değişsin özü bellidir. Bu o cismin hakikatini görmek demektir.

Kısa bir örnek verirsem:

Tüm otcullar özünde dişildir,etciller eril.Memeliler de dişil.sürüngenler eril.Kuşlar sürüngenlerden evrildiği için eril.
Kısaca pozitif tarafta aslan vardır.Kartal pozitifin en üst seviyesidir.Büyük bir gücü simgeler.Çift baş düalizmin tüm katmanlarını bildiği ve kullana bildiği anlamına gelir.Her var olmuş yapıda Dna veya merdivene benzer kesişen,ayrışan ve gelişen kutupların etkileşimi mevcuttur.Bu yaradılışın bu boyuttaki kaynak kodudur.

Bu vesile ile kendi uydurduğum kısa bir hikaye paylaşmak isterim.

Yerde bir nokta, üzerinde 7 boyutlu bir kar tanesi var.
Üstünde büyük bir ağaç dibinde 4 sütun.
1'inci en soldaki sütunun dibinde bir tilki üstünde aslan vardı.
2'inci orta sütunun dibinde çoban köpeği, üstünde ermiş...
3'üncü sağ sütunun dibinde kuzu, üstünde boğa...
4'düncü sütunun dibinde çoban, üstünde kartal vardı.
1 ve 3'üncü sütunlar birbirine bağlıydı.
1'inci sol sütun ağaç köklerine bağlıydı.
3'üncü sağ sütun dallarına...
2'inci orta sütun gövdeye...
4'düncü sütun tüm ağaca...
18 kuş dallarda,18 böcek köklerdeydi.
Altın renkli bir kartal sol pençesine böceği, sağ pençesine kuşu aldı.
180 pullu 4 başlı bir ejderha üstte,180 pullu 3 başlı bir yılan altta birbirlerinin kuyruğunu kovalıyordu.
Ve kartal on dokuz kanat çırpışıyla ejdarhanın en sağ başının yanından uçarak gökkuşağında kaybolup 145 açılı bir peteğe kondu.

Saygılar.
Sen Özelsin


Ocak 29, 2020, 09:04:36 öö
Yanıtla #2

Sanırım önemsiz semboller olduğu İçin başlığa masonlar tarafından yazı yazılmamış.

Sevgiler.
Errare humanum est.
Ayıplı Müzmin öğrenci


Ocak 29, 2020, 05:25:14 ös
Yanıtla #3

Quae te causa movet, volucris Saturnai, magni
Ut tumulo insideas  ardua Aristomenis?

Hoc moneo, quantum inter aves ego robore praesto,
Tantum semideos inter Aristomenes.
Insideant timidae timidorum busta columbae,
Nos aquilae intrepidis signa benigna damus.

Saturnian bird, what cause brings you to stand with uplifted wings on the tomb of mighty Aristomenes? - I tell you this - as I stand out among the birds in power, so does Aristomenes among the sons of gods. Fearful doves may perch on the graves of the fearful. We eagles give signs of favour to the fearless.

İngilizce çevirisi bu şekilde. Satürn’ün kuşu Kartal, ya da Jüpiter olarakta biliniyormuş. Sanırım mesianik bir sembol. Kartal spartanlara karşı savaşta Aristomenes’e yol gösterdiği için, Aristomenes kutsal bir insan olarak kabul edilirmiş.

Sevgiler.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2020, 06:04:20 ös Gönderen: Mandıra Filozofu »
Errare humanum est.
Ayıplı Müzmin öğrenci


Ocak 29, 2020, 06:02:13 ös
Yanıtla #4

Ey Saturnus'un kuşu, ne diye geldin kondun güçlü  Aristomenes'in lahdine?
Demek istediğim şu: Nasıl ki tek ben güçlüyüm kuşlar arasında,
Aristomenes de güçlü öyle, kahramanlar arasında.
Ürkek kumrular konsun ödleklerin mezarına,
Biz kartallar bayrak oluruz korkusuzlara.

İngilizce bilmeyenler için çevirmem lazımdı. Haklısınız sayın ANARCHOSA. Ben hikayeden bahsettim sadece. Türkçesini de yazmam gerekirdi.

Sevgiler.
Errare humanum est.
Ayıplı Müzmin öğrenci


Ocak 29, 2020, 09:01:03 ös
Yanıtla #5

[... “Bir zamanlar kaybolan bilgelik bir gün yeniden ortaya çıkacak ve insanlar aslanlaşacaktır. "

İnsanlığın fiziksel ve ruhsal açıdan aşamalı olarak aşağı­ya iniş sürecinin belli bir noktada dip yaptıktan sonra yeniden bir tırmanışa geçeceğini ve bunun da Kova Çağı'nda meyda­na geleceğini söyleyen ezoterik kayıtlarla, tüm bu anlattıkla­rımız birebir örtüşmektedir. Astrolojik Çağlar'ı gösteren çi­zelgemize bakarsanız, Aslan Çağı'nm tam karşıtı olan çağın Kova Çağı olduğunu derhal farkedersiniz. Eski gelenekler bu geçişin tam tarihi olarak 2012 yılını vermektedir. Aynı tarihe bu çizelgede de ulaşılmaktadır.

Bu tarihle ilgili birçok kehanet vardır. Bu kehanetlerden bazılarına göre, söz konusu tarih, aynı zamanda Atlantis'e ait çok önemli belgelerin, gün ışığına çıkacağının da tarihidir.

Mısır'da "Aslan İnsanlar" ve "Aslanlaşan insanlar" bu şekilde sembolleştirilmişti. Sembolün başı üzerine resmedilen yılan, 'Aslan İnsan"ın kökenini ve bilgeliğini göstermektedir. Aslan ve yılan birbirlerini tamamlayıcı semboller olarak kullanılmıştır. Böylelikle "Aslan İnsan Sembolü"nün aynı zamanda Galaktik Irk'ın da sembolü olduğu anlatılmış olmaktadır.

Piramitlerin binlerce yıllık bekçisi belli ki sadece piramit­leri beklememiş, büyük bir sırrın da bekçiliğini yaparak bu sırrın günümüze kadar gelebilmesini sağlamıştır. Bunu bugün daha iyi anlıyoruz. Yakın gelecekte ise zaten herkes anlayacak!...

Aslanlı Yol

Anıtkabire giden ve "Aslanlı Yol" olarak isimlendirilmiş olan yolun her iki kenannı süsleyen Aslan heykelleri, bu an­lamlarından hangisi için seçilmiştir bunu bilemiyorum. Ama hangi anlamı için kullanılmış olursa olsun, hepsi bu yolun so­nunda yatan yüce vazifelinin misyonuna uymaktadır. ...]

Buraya kadar ki kısım misirgizemleri.blogspot.com ‘ daki bir yazıdan alıntıdır.

Nitekim benim bundan önce paylaştığım bir şema da vardı, sayın Ergun Candan’ın kitabından alıntıydı, devreleri anlatan, nereden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi anlatan.(yazının sonuna ekledim linkini)

Aslan, aynı zamanda, sanırım, Thot (Hz İdris) gibi peygamberlerin, yani yukarının kelamını aşağıya aktarabilen insanların sembolü. Misal Hz. Ali’ye de Allah’ın Aslanı denir. Bu kısım kendi yorumum doğrudur diyemem.

Sevgiler.


https://masonlar.org/masonlar_forum/index.php?action=dlattach;topic=21420.0;attach=6073
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2020, 09:16:03 ös Gönderen: Mandıra Filozofu »
Errare humanum est.
Ayıplı Müzmin öğrenci