Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: İMAM BAYILDI  (Okunma sayısı 12162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekim 04, 2007, 10:58:19 ös
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3120
  • Cinsiyet: Bay

Malzemeler :
  5 orta boy patlıcan
  3 orta boy soğan
  3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
  3 yeşil biber ( doğranmış)
  3 diş sarımsak
  ½ su bardağı zeytinyağ
  1 kesme şeker
  ½ demet maydanoz
  Tuz 

 Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyup uç kısımlarında 2 'şer cm. kalacak şekilde ortalarından bıçakla yarın. Tuzlu suda yarım saat bekletin.

Bir tavada yağı kızdırın. Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra tavaya atıp kızartın. Kızaran patlıcanları çıkarıp geniş bir tencereye yerleştirin.

Tavada kalan yağın içine önce soğanları koyup sarartın daha sonra domates, tuz, şeker ve biberleri atın. 15 dakika ağır ateşte pişirin. Ateşten indirince ince kıyılmış maydanozu ilave edin.

Patlıcanları yarık tarafından eşit olarak paylaştırdığınız harçla doldurun. 1,5 su bardağı suyu ve harcın suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.



Ekim 04, 2007, 11:01:38 ös
Yanıtla #1
  • Uzman Uye
  • ****
  • İleti: 3120
  • Cinsiyet: Bay

 
Et Yemekleri Sebze Yemekleri Salatalar İçecekler
Pilavlar Tavuk-Hindi Soslar Börekler
Pratik Tarifler Makarnalar     


ÇOK YAKINDA FARKLI TARİFLERLE HİZMETİNİZDEYİZ.....


Ekim 05, 2007, 05:22:58 öö
Yanıtla #2
  • Ziyaretçi

Kendinize yeni is mi buldunuz sevgili Shemuel :)


Ekim 05, 2007, 11:48:49 öö
Yanıtla #3
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

azizim bunu etli yaparsak karnıyarık adını alıyor. :)

ve fekat, bu oyle melanet bir  yemek ki, tamamen tecrübelerime dayanarak söylüyorum, insanı bezdiriyor. yok patlıcanları soy kes beklet, kızart, sonra içini hazırla, patlıcanı hazırladığın içle doldur yetmedi üstüne bi de kısık ateşte bi pişimlik beklet... mutfak harp alanı haline dönsün, sen savaştan çıkmış ama galip gelmenin sevincini yaşayan bir nefere dönüş :) zor iş yani anlayacağın.

yapacak arkadaşlara şimdiden sabır diliyorum. amma yapıp da yemelik duruma getirirlerse de afiyet olsun diye ekliyorum.


Ekim 05, 2007, 12:14:39 ös
Yanıtla #4
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 788
  • Cinsiyet: Bay

Valla yaptığım en güzel yemeklerden dir karnıyarık :)

Sn.SkullG un anlattığı kadar var ama pekte zor sayılmaz,hatta ortaya çıkan tad a göre,kolay bile sayılır :)

forumda genelde öğrenciler & bekarlar barındığı için,sn.Mason dan (sn.Sublime,den) bir de yemek tarifleri ile ilgili bir bölüm açmasını teklif ediyorum,güzel de olur.!.
Vostede é vostede. . Nunca perder o caducidade. .


Ekim 05, 2007, 12:26:46 ös
Yanıtla #5
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

şimdi patlıcan yemeği diyince aslında karnıyarık yerine Alinazik'te yapılabilir. sonuçta ikisi de bittiği zaman mükemmel oluyor.

alinazik kebabı için gerekli malzemelerimiz
5 Adet patlıcan
500 gr kıyma
2 Çorba kaşığı margarin
1 kg yoğurt
6 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

(dikkat ederseniz neredeyse karnıyarık için gereken malzemelerin aynısı)

peki nasıl yapılır bu Alinazik

1. adım Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun.

2. Adım İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.

3. adım Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin. (Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz. )
 
4. adım Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.

5. adım Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın.

6. adım Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.

7. adım Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın.

8. adım Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.

tüm bu işlemleri yapıp yenir vaziyete gelme için yaklaşık 1 saat gereklidir.

afiyet olsun :)


Ekim 05, 2007, 04:19:53 ös
Yanıtla #6

Bu forumda bir bu eksikti bununla da tamam oldu neyse işin espri yanıydı. Bu arada Bayları tebrik edecem çok güzel yemek tarifleri gerçi ben yemek yapmayı hiç bilmem ama artık devir değişmiş o kadar önemli değil 
« Son Düzenleme: Ekim 05, 2007, 04:25:31 ös Gönderen: SEVİL »
הדבר היחיד לשמור על אנשים בחיים הוא אהבה וכבוד

Aimer et être aimé c’est sentir le soleil des deux cotés.

«Ոսկե Տարիքը - Փոթորիկները, չի կարող կանխել մարդիկ սիրում են ծովը.


Ekim 05, 2007, 04:41:30 ös
Yanıtla #7

Konu patlıcanlı yemeklerden açılmışken; İyi yapılmış bir Hünkarbeğendi gibisi yoktur diye düşünüyorum. :)
Omnia mors aequat


Ekim 05, 2007, 04:56:35 ös
Yanıtla #8
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *
  • İleti: 3734
  • Cinsiyet: Bay

azizim Mystic,

bu patlıcan öyle bir sebze ki, bin türlü yemeği yapılabiliyor. herhalde bu sebepten dolayı patlıcan etrafında dolanan bir tarif silsilesi aldı başını gidiyor.

hunkarbeğendi de güzel yemektir. güelce közleyeceksin patlıcanları, sonra incecik kıyacaksın, sonra hafif pembeleşene dek kavuup kaşarı, sütü ilave edeceksin şöle güzel bir püre haline gelecek

diğer tarfata da eti yapacaksın sonra o püre halindeki patlıcanın üstüne yerleştirip servis edeceksin

aman sabahlar olmasın diyorum ben :)


Ekim 05, 2007, 04:59:10 ös
Yanıtla #9
  • Aktif Uye
  • ***
  • İleti: 581
  • Cinsiyet: Bay

1)kaynamış suya özenle atılıp on onbeş dakika bekletilen spagettnin  suyu özenle süzülür

   2)Daha sonra hazır alınan X veyahut Y marka sos bilumum yerli baharat çeşitleri ile zenginleştirilip mideyi harap edci özeliğe gelince makarnaya eklenir .......
    işte size iki adımda muhteşem bir tarif ...şaka biryana  iyi yapıldıgı taktirde ögrencilik dönemimin vazgeçilmezlarindendir,şimdilerde mideden rahatsızım onun için baharat kısmını esgeçiyorum .Tabi az yaglı  bi imam bayıldı  da olabilir, tercih sizin ........
Vi VERİ VENİVERSUM VENUS VİCİ..


 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son Gönderilen:
0 Yanıt
2179 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 18, 2007, 05:10:32 ös
Gönderen: nietzsche
0 Yanıt
2244 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 22, 2007, 04:41:37 ös
Gönderen: nietzsche
4 Yanıt
3897 Gösterim
Son Gönderilen: Ocak 29, 2013, 03:54:51 ös
Gönderen: SEHERC
İmam ve Tanrı

Başlatan amurdad Mizah

2 Yanıt
2977 Gösterim
Son Gönderilen: Mart 25, 2014, 05:49:11 ös
Gönderen: Alşah
0 Yanıt
2856 Gösterim
Son Gönderilen: Eylül 02, 2010, 11:38:33 öö
Gönderen: ceycet
3 Yanıt
11189 Gösterim
Son Gönderilen: Ağustos 22, 2011, 01:05:29 öö
Gönderen: MMT
2 Yanıt
2956 Gösterim
Son Gönderilen: Ekim 19, 2012, 05:31:07 ös
Gönderen: Tij
4 Yanıt
3195 Gösterim
Son Gönderilen: Aralık 03, 2012, 11:20:36 öö
Gönderen: yazbenide