Masonlar.org - Harici Forumu
Masonluk Bilgidir. Bilimdir. Ilimdir. => Astronomi - Gökbilim => Konuyu başlatan: bugfree - Eylül 03, 2008, 05:19:10 ös
-
evrende yalnız olmadığımızı hiç düşünmediniz mi?
-
Hic dusunmedim, cunku yalniz degiliz :D
-
??? Şaka :D :D
hiç aklımdan çıkmıyor kiii !!
-
aslında doğru birşey aklımızdan hiç cıkarmamamız gerekiyorda:)
-
kesin yanlız degiliz ya trilyonlarca sistem var kocaman uzayda uygun ortamların sadece bizim sistemimizde bizim gezegenimizde olabılme ihtimali yok.illaki bir yerlerde ve hatta belkide komsu gezegenlerımızde yasam var.
-
Şahsen bir olay yaşadım, bir kaç kişi ile paylaşmak istedim, "hadi canım sende" dediler. Çok ciddi güvendiğim bir arkadaşım ufolarla ilgili bir olay anlattı ve anlattığı olayı doğrulayan bir iki kişi daha aynı olayı anlattı ama insanların umrunda bile olmuyor. Şahsen evrende yanlız olabileceğimiz gibi bir düşünce bence çok saçma.
Daha önce de bu konu ile ilgili kutsal kitaplardan Tevrat "Hezekiel" bölümünün okunmasını önermiştim. Gerçekten bu konu ile ilgilenen arkadaşların okumalarında büyük yarar görüyorum.
Saygılar-sevgiler.
-
Sayın Alşah, yaşadığınızı söylediğiniz şu olayı bizimle paylaşabilir misiniz?
Sevgi ve saygılarımla.
-
Sayın enelsır, memnuniyetle paylaşabilirim ama kim ne kadar inanabilir bilemiyorum. Sıkılmazsanız kısaca anlatayım.
1969 yılında Doğubayazıt'ta askerlik yaptığım sırada, hayli soğuk bir gece idi. Ben gecenin geç saatlarinde nöbet tuttuğum bir anda , bölgede "Kayaburnu" denilen son derece sarp ve hayli büyük taşlık kitlede tam benim karşımda bir anda büyük bir ışık topu oluştu, doğrusu korku ile karışık hayecan içinde izlemeye başladım. Aramızdaki mesafe yaklaşık 4-5 km. kadar olmasına rağmen ışık topu sanki yakınımda imiş gibi görünüyordu. Ben öyle afallamış gibi bakarken ışık topu bana doğru gelir gibi oldu ama aynı anda öyle bir kavis çizdi ve ters tarafa gök yüzüne doğru öyle bir yükseldi ki ; ben vücudum tamamen salınmış bir halde öylece kalakaldım. Biraz sonra devriye geldi, benim halimi görünce "ne oldu " diye sordu, gördüklerimi ona anlattım,"hadi ordan , sen ayakta rüya görmüşsün "dedi.
Sabahleyin bir kaç arkadaşıma da anlattım kimse inanmadı. Tabii o zamanlar bu ufo olayları bu günkü kadar ne biliniyor ve nede konuşuluyordu. Aradan 42 sene geçti ama o olayı bu günkü gibi hatırlıyorum. Ve sanırım yaşadığım sürece de hiç unutmayacağım.
Muhtemelen siz de aynı şeyi söyleyeceksiniz ama paylaşın dediğiniz için paylaştım.
Saygılar-sevgiler.
-
Niye öyle diyeyim sayın Alşah. Siz öyle diyorsanız öyledir. Niye yalan atasınız. Gerçekten çok ilginçmiş. Paylaştığınız için teşekkürler. :).
Sevgi ve saygılarımla.
-
Saygılar
Bu başlık ''beş akşam önce ne yedin?'' sorusuna cevap verebilen. Saate bakmadan ''saati'' söyleyebilen, vs. evrende böyle canlıların var olması ile mi alakalı?
Japon filozof şöyle der :'' Evren de yalnız değiliz'' demek çok ürkütücü. Beni çok daha ürküten ''Evren de yalnızız'' demek .
-
Sayın Alşah merak etmeyin, ön yargılarımızı çok küçükken çıkarıp attık. Size inanıyoruz.
Hem birtek siz değilsiniz ki ufo gören, dünyada milyonlarca insan defalarca gördü, radarlarda tespit edildi, videoları çekildi.
Evrenimizin büyüklüğünü anlayamayan kişilere din kitaplarının söylediği daha mantıklı geliyor diyeceğim ama mantık kırıntısı göremiyorum ki...
Basit bir örnek vereyim, belki bazılarına evrenin büyüklüğünü anlaması değil, fikir vermesi açısından iyi olur. hatta herkese bir soru olsun, böylece kafanızdaki evrenin büyüklüğünü sizde anlamış olursunuz.
Soru: Güneş sistemini bütün gezegenleri ile ölçekli olarak 1 cm2 ye küçülttüğümüzü düşünelim ve bir kağıda çizelim, en yakın yıldız için ne kadar uzaklığa bir işaret koymamız lazım?
Bilgi: Güneş sistemimiz en uzak gezegen 9. gezegen Pluton'un yörüngesi baz alınmıştır.
İpucu: Bize en yakın yıldız 4 ışık yılı uzaklıktadır.
Cevabı daha sonra vereyim..:)
-
Sayın Hacamat, sizi siteye üye olduğunuz ilk günden beri izliyorum. Bir iki kez de karşılıklı olarak ufak ta olsa yazıştık. Size son yazdığımda yavaş yavaş aynı dili konuşabileceğimizi bildiren ifade kullanmıştım. Baktım, bir müddettir hem özür dilemesini öğrenmiş ve hem de daha mantıklı yazılar yazmaya başlamışken bu son yazdığınız da ne ? Konumuz ile ne ilgisi var ? Hani "dam üstünde saksağan vur beline kazmayı" .
Konuları anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Her konuda fikir beyan etmek gibi bir mecburiyetiniz olmadığını zannediyorum. Bu nedenle , anlamakta zorluk çektiğiniz konularla ilgili olarak, yazılanları bir kaç defa okuyun. İlgi alanınıza giriyor ve gerçekten bilimsel değer ifade edebilecek bir görüşünüz varsa, o zaman eleştirilerinizi en acımasız şekilde yapın.
Saygılar-sevgiler.
-
Selam :)
Hacamat'a yüklenmek sitede moda,bakıyorum oooh moda takip ediliyor, dar kesim. Ben yukarda ''acaba mı'' belirterek ''evrende yalnız olmadığımızı hiç düşünmediniz mi? ''sorusuna Japon bilim adamının bir sözünü yazarak iştirak ettim. Bu benim ekran da böyle gözüküyor. Şu nu deseydim daha doğru olacaktı ''Evreni bilmem ama sitede yalnızım''
-
Sayın Hacamat, sitede asla yanlız değilsiniz.Ancak, yazdığınızı bir kez daha okuyun. "beş akşam önce yediğimizin cevabını verenden, saate bakmadan saati söyleyenlere" kadar dokundurmuşsunuz.
Şimdi size samimi olarak soruyorum. Anlattığım olayın,sizin söylediğinizle ne ilgisi var?
Japon bilim adamının sözüne gelince , bence de ne kadar doğru söylemiş. İşte konu ile ilgili olan kısım da tam burası. Bunu ayırt ettiğiniz zaman inanın çok daha fazla olgunlaşacaksınız.
Saygılar-sevgiler.
-
Sayın Alşah; şimdi anladım ne demek istediğinizi. İçimden geçirdiğim ile yazdığım kısa kalıyor sanırım sorun bu. Ben anlaşıldığını zannederk hata yapıyorum kanımca. Bundan sonra bu na dikkat ederim. Üşenmem birazdaha yazıyı açarım haklıymışsınız.
Demek istediğim şuy du: evren de bizden daha zeki canlıların olduğu mu vurgulanmak istenmiş soru da, mesela saate bakmadan söyleye bilen, ''beş akşam önce ne yedin'' sorusuna cevap verebilen ,bizden zeki canlıların var olduğunu mu kast etmiş soru diye yazdım.
sry
-
Sayın Hacamat, daha önce de söyledim. Anlaşacağız. Sanırım sizden yaşça epey büyüğüm. Zaman zaman güzel şeyler söylemiyor değilsiniz! Kendinizi konulara biraz daha verirseniz bakın görün ne güzel şeyler çıkacak.
Saygılar-sevgiler.
-
şimdi evrende yalnız olamamız için neden varmı.evren bing bangle yoktan varolmuştu sanıyorsam ve sürekli genişliyor.,bilim ispatlayamamış.aslında ben uzayın merkezi neresidir ve ilk patlama nerde olmuştur onu merak ediyorum.eğer hayat merkezde başlamışsa onu diğer yerlerde aramamak gerekir belkide.evrende yalnız olmama ihtimalimiz yüksek ama ispatlı gerçek değil.
-
Diyelim,
Dünyamıza çok yakın, hatta aydan daha yakın Müthiş güzel, yaşanıla bilir, harika,enfes bir gezegen olsa ve o gezegende bizim kadar gelişememiş cüceler yaşasa. Sizce orayı işgal edermiydik, etmezmiydik.? Ben size söyliyimmi, Doğduklarına pişman ederdik.
Evrende yalnız değiliz 7 milyar vahşiyle yaşıyoruz.
-
.. Çünkü yalnız değiliz ..