Masonlar.org - Harici Forumu
Diger => Guncel Konular => Konuyu başlatan: amurdad - Mart 21, 2009, 03:03:20 ös
-
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11158281.asp
Dunya insanın büyük umut taşıdığı yeni başkan Türkiye'ye gelecek.Çalışma ziyaretinde bulunacak olan siyahi lider 6-7 nisanda ülkemizde olucak.Medeniyetler ittifakı konferansına katılacak olan başkan Ankara'yıda ziyaret edecek.Bunu ülkemiz için büyük önem atfettiğini düşünen yazarlarımız devlet adamlarımız şimdiden isteklerini hazırlamaya köşelerini Obama'ya açmaya başladı.
Biliyorsunuz Clintonda Türkiye'ye gelmişti.Bayan Clinton bu ziyaretden Türk yetkililerine bahsetmişti.İslam dunyasına mesaj vermesi beklenen Obama ülkemizde 2 gün kalıcak.Bu mesaj için Türkiye'yi seçmesi halen üye olmadığı Amerikanın Medeniyetler İttifakı projesinde Türk tezlerinin uluslar ilişkilerde geçerliliğinin artmasına neden olucak bu zor çalışma hak ettiği yeride bir nebze olsun bulucak.
Ayrıca daha önceki başkanlar gibi Yunanlıları ziyaret etmeyecek.Komşu çatladı ve basını bu ziyarete geniş yer ayırdı.Benim bu yazıyı yazmamdaki asıl amaçta Kıbrıs sorununda devlet tezleriyle çelişen hükümetin dünya nezlinde itibarının artması yerini sağlamlaştırması.
Bu ülkemiz içinde büyük bir başarı şöyle ki bizim İslam dunyası için bir rol model olma ihtimalimiz ön plana çıkmakta.Recep Tayyip Erdoğanı one minute çıkışından sonra artık Ortadoğuda yokuz laflarıda geride kalmakta.İç politikada sıkışan hükümet Obamayla one minute diyecek.Konuyu sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum..
Saygılarımla...
-
Yahu biz hakikaten akıllanmayacaz.
abd gücünü kaybetti ortadoğuda yahudileri birinin koruması lazım ki , araplar üzerinde etki sahibi olabilecek tek ülke Türkiye.
Amaç yahudiyi korumak.
Şimdi planın ilk aşaması genel af ve kansız teöristlerin serbest kalması ki, bu seçimden hemen sonra yapılacak.
Belki bir gün adam oluruz.
Ne zaman ......
Türkiye Türk olduğu gün.
-
Sayın Degas,
ABD nin ortadoğu politikları bölgeyi sürekli karıştırmış ve bahsi edilen demokrasi yerine kaos gelmiştir. Nedense Irak ve sırası ile Suriye ve İran için demokrasi getirmeye çalıştığını iddia ederek ilk olarak Irak'ı işgal eden ABD nedense Kuveyt, Suudi Arabistan gibi demokrasiden uzak ülkelerle de sıkı işbirliğindedir.
Amacın demokrasi getirmek olmadığı konusun da hepimiz hemfikiriz. Büyük ortadoğu projesinin her şekilde Türkiye zarar verdiği ve bölgeyi istikrarsızlaştırdığı kesindir.
Son Gazze saldırılarıda İsrail'in bölgeye bakışını ortaya koymuştur. Kısacası bölge kan gölüne dönmüştür.
Bu işlerden tek kar eden silah ve petrol sanayini elinde tutan global aktörler olmuştur.
Ancak şu ayrımıda iyi yapmak lazım ABD ve İsrail'in politikalarına şiddetle karşı olabiliriz, ancak halklarına karşı ırkçı yaklaşımlardan da uzak durmalıyız. Bahsi geçen ülke vatandaşlarının bir kısmı ya konuya hakim değil ve politikacı, medya işbirliği ile düşmanlığa yönlendirilmiş, diğer bir kısmı da savaşlara karşı ancak sesleri duyurulmuyor.
Doğru bir yaklaşımla çözüm aramak yerine, sorunlara ırkçı bir bakış açısıyla yaklaşırsak bubi tuzağına düşen biz oluruz.
Saygılarımla,
-
Menfaatlarıyla geliyor
-
Menfaatlarıyla geliyor
:) Ben de tatile geliyor sanmistim :)
-
Ne farkeder.Eğlence olduktan sonra..
-
belkide medeniyetten kasti kürdistan olur. yada irak icin tekrar asker ticareti olur (ee nede olsa onlara göre, Türkiyenin en iyi yaptigi is `Asker ticareti`) Yada askerlerini Türkiye üzerinde gezinti yapmalarini istiyecektir zamaninda 6. filo nun yaptigi gibi.