Masonlar.org - Harici Forumu
Diger => Diger Konular => Konuyu başlatan: Mozart - Haziran 16, 2009, 02:34:19 ös
-
İstanbul’da kartopu oynamak yasaklandı
Yasağa kulak asmayanlardan ceza alınacak. Kartopu oynamak yasak olduğu halde bu sefer yalnız çocuklar değil, büyükler de buna heves ettiler. Atılan kartoplarından müteessir olanlar pek çoktur. Bu yüzden şikayetler başlamıştır. Bu nedenle bundan sonra kartopu atanlar hakkında hemen polisçe zabıt yapılacak ve küçüklerin de velileri tahkik edilerek para cezası alınacaktır.
(Vakit, 17 Şubat 1935)
İstanbul’da ilk defa meydana gelen hadise
Bir öldürme meselesinden dolayı idama mahkum edilip idam hükmü temyiz mahkemesince tasdik edilerek Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen iki mahkum hapishanede açlık grevi yapmaya başlamışlardır. İdam mahkumlarının isimleri Hamdi ve Niyazi’dir. Mahkumlar hücrelerinde yüzükoyun yatmakta ve verilen ekmeği yememektedir. Bu durumda mahkumlara zorla ekmek verilmeye çalışılacaktır.
(Cumhuriyet 5 Ağustos 1931)
Kaçak rakı çekerken yakalandılar
Arnavut Köyü’nde "Mısırlı Hanım" adıyla bilinen köşkte oturan bakkal Toma’nın orada gizlice rakı çektiği haber alınmış ve köşkte yapılan araştırma sonunda büyücek bir kaşar, üç kilo cibre ve üç buçuk kilo rakı bulunarak müsadere edilmiştir.
(Milliyet, 22 Mayıs 1928)
kaynak : http://www.odatv.com/Medya/tarihi_gazete_mansetleri-16505.html
-
:) Çok ilginç..
-
Bakkal Toma'ya üzüldüm:)
-
Bakkal Toma'ya üzüldüm:)
Neden:) ?