Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Homo sapiens ile Homo Neanderthalis  (Okunma sayısı 7554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Temmuz 12, 2013, 02:07:13 öö
Yanıtla #10
  • Seyirci
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Bu dışkıların Homo Neanderthalis'e ait olup olmadığı nasıl anlaşılmış?
O çağda insanın göç yolları araştırılırken avrupa fransasında iki ırk arasında ilk temasın gercekleşmiş oldunu gören bilim insanları etkileşimlerini araştırırken insanların takı örneklerinde yani neanların kemiklerine rastlanmıştır .Doğum yapan insanlara yani kadınlara onlarının etlerinin yedirildiği dışkısındaki östorojen ve near dna sına rastlamıştır
karbon testi 50 bin yıldan sınırlı olduğu için izotop testiylede tam etkileşim tarihi bulunamamiştir
ܚܠܐ -ܕܡܐ- -ܩܪܒܐ

Temmuz 12, 2013, 02:22:21 öö
Yanıtla #11
  • Aktif Uye

Homo sapiens ile Homo Neanderthalis etkileşiminin olduğu, hatta melez yavruların var olduğu çok sınırlı kanıtlarla bilim adamlarınca bir varsayım olarak kabul edilmektedir. Bu henüz bilim dünyasında yaygın kabul görmüş bir görüş değildir. Ayrıca konumuz dışında.

Konumuz modern insan olan Homo sapiensin yamyam olup, Homo Neandertalleri yemesi.

Bu konuda bu kadar detay hatırlıyorsunuz, bana örnek veriyorsunuz (çünkü güncel bir bilgi) ama bana okuduğunuz veya her nerede duymuşsanız kaynağını söyleyemiyorsunuz.

Kaynak söylerseniz bu araştırma-çalışmanın detaylarını ben de okumak isterim. Çünkü bu çok ilginç bir bilgi.

Kesin, güncel diyorsunuz ama kaynak yok...

Bu bir gazete haberi ise burada zaman harcamak istemem.

Özgürlük zeka demektir, sevgi demektir. Özgürlük sömürmeme, yetkeye boyun eğmeme demektir. Özgürlük olağanüstü erdem demektir.
Jiddu Krishnamurti

Temmuz 12, 2013, 02:30:52 öö
Yanıtla #12
  • Aktif Uye

Sayın Moderatörden ricam: 15. yazıdan itibaren yazdıklarımız konu dışı olduğu için yani bir başlık altına alınabilir mi?

Homo sapiens yamyam mıdır? olabilir.
Özgürlük zeka demektir, sevgi demektir. Özgürlük sömürmeme, yetkeye boyun eğmeme demektir. Özgürlük olağanüstü erdem demektir.
Jiddu Krishnamurti

Temmuz 12, 2013, 02:31:56 öö
Yanıtla #13
  • Seyirci
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Homo sapiens ile Homo Neanderthalis etkileşiminin olduğu, hatta melez yavruların var olduğu çok sınırlı kanıtlarla bilim adamlarınca bir varsayım olarak kabul edilmektedir. Bu henüz bilim dünyasında yaygın kabul görmüş bir görüş değildir. Ayrıca konumuz dışında.

Konumuz modern insan olan Homo sapiensin yamyam olup, Homo Neandertalleri yemesi.

Bu konuda bu kadar detay hatırlıyorsunuz, bana örnek veriyorsunuz (çünkü güncel bir bilgi) ama bana okuduğunuz veya her nerede duymuşsanız kaynağını söyleyemiyorsunuz.

Kaynak söylerseniz bu araştırma-çalışmanın detaylarını ben de okumak isterim. Çünkü bu çok ilginç bir bilgi.

Kesin, güncel diyorsunuz ama kaynak yok...

Bu bir gazete haberi ise burada zaman harcamak istemem.
Gazete değil emin olun. Homo olarakta adlandırılmıyorlar.lucy lakabını taktıkları ilk homo atamızla hiç bi alakaları yok. sadece çinli ler atalarının nearlar olduna inanıyorlar.ama yanlış .Atalarımızın 100 kişilk bir gruptan ürediği  dna testiyle kntlanmıştır.nearlarla soy karışımı izine hiç bir ırkta rastlamamışlardır
 İnsan görselliğe önem veren bi canlıydı.Kıllarımızın yok olma sebebi en az kıllı en az bakteri taşıdığı için
daha cok ciftleşme şansı buldu.
Cenemiz ufaldı cünkü ateşi bulduk ciğ yemekten kurtulduk
burun deliklerimiz ufaldı cünkü avı kovalamk zorunda kalmadık
Kanımız sadece 0 grubuydu çünkü etcildik
tarıma gectik .boyumuz uzadı cünkü otculların daha iri olması gerekliydi sindirim yüzünden
Zekamız ilerledi,  cünkü hiç bir canlı  buzul cagında bizim kadar savunmasız değildi ,tek şansımız zekaydı
Niye bukadar gec var olduk .Dünyadaki iklim sürüngenlerin döneminde stabildi .Güneş sisteminin galakside salınınımdan dolayı buzul cağı kuşagına 26 bin yılda bir girmeye başlayınca memliler üreme imkanı buldu
Soğuk kanlı hayvanların sonu geldi.
Hepimiz siyahiydik Ekvator kuşağı 70 bin yıl evel daha farklıyıdı.
Kuzeye cıktıkca güneşi daha iyi eme bilmek için rengimiz acıldı PİGMENT
İnsanlık tarihinde teknoloji aslında hiç ilerlememiştir.Mevcut bulunanların geliştirlmesi dışında
şu anki bütün teknolojinin benzrleri tarihte vardır .Buda hayatta kalma güdümüzün sayesinde
Ozamanlardan kalma hatıra beynimizdeki hipotalamus bölgesi
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2013, 03:05:29 öö Gönderen: GOASISG »
ܚܠܐ -ܕܡܐ- -ܩܪܒܐ

Temmuz 12, 2013, 02:47:07 öö
Yanıtla #14
  • Aktif Uye

Bakın Homo Neanderthal ile Homo Sapiensin tür karışımı izlerine rastlanmıştır. Ancak bu tartışmalı bir konudur.

http://news.discovery.com/human/evolution/neanderthal-skeleton-provides-evidence-of-interbreeding-with-humans-130327.htm

Tartışma yamyamlık üzerine.

Ayrıca ilginç bir ayrıntı daha veriyorsunuz: Homo Sapiensler, Homo Neanderthalis kemiklerinden kolye yapmışlar.

Ben de diyorum ki bu bilgileri hangi kaynaktan paylaşıyorsunuz.

Tamam anladık gazete değil.

Kitap mı? Dergi mi? Belgesel mi?

Bilimsel bilgi kaynaklarla konuşulur.

Yoksa yazdıklarınızdan emin olamam.

Bu nedenle yeni bir katkı yapılamayacaksa benim için konu kapanmıştır.
Jiddu Krishnamurti

Temmuz 12, 2013, 03:39:43 öö
Yanıtla #15
  • Seyirci
  • Orta Dereceli Uye
  • **

syn asimov
Şimdi yamyamlık var. Çinde cenin yiyorlar.Gecmişte düşmanlarının kalbini yiyorlardı.Hala bazı yerli kabilelerindede var.mayalarda bile cinsel organa baılk kılcıgıyla delikler acıp kanını içiyorlardı.
ܚܠܐ -ܕܡܐ- -ܩܪܒܐ

Temmuz 12, 2013, 04:55:21 öö
Yanıtla #16
  • Forum ve Uye Yoneticisi
  • Aktif Uye

Sayın GOASISG,

Sayın asimov'un sorusuna cevap olmamış,

Yapılan paylaşımlar da kaynak belirtmemek, çalışmayı yapan saygıdeğer bilim adamına ve sanatkara büyük bir saygısızlık, olarak adledilip. Bu durum konusun da herhangi bir yasak olmamasına rağmen, hoş karşılanmamaktadır. Bu vesile ile saygı değer forum üyelerimizin de bu konuda daha dikkatli olmalarını rica ederim.

Kaynaksız bilgi, belgesiz bilgi, kanıtsız bilgi, spekülasyon(Kurgu) dan öteye geçememektedir.Kurgusal bilgi her ne kadar paylaşan kişiye göre bir nitelik taşısa da nicelik, gerçeklik açısından açısın dan geçersiz, yanlış yönlendirmeye açıktır.

Bu vesile ile  zahmet olmaz ise sayın üyelerimize örnek olması açısından, sayın asimov dan bu bilimsel konuyla ilgili bilimsel kaynaklı bir çalışma  rica etsek nasıl olur ?

Saygılarımla
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2013, 05:50:04 öö Gönderen: Arais »
2050 de Türkiye çöl olacak ! Ağaç dikin, ağaç diktirin....
Sayğıdeğer üyeler, forumla ilgili her türlü soru ve sorun için lütfen tarafıma başvurunuz.

Temmuz 12, 2013, 12:27:15 ös
Yanıtla #17
  • Aktif Uye

Çinde cenin yiyorlar.

Bu hususta birşey sormak istiyorum: Yenilenin cenin olduğu konusunda sizi bu kadar emin konuşturan nedir ?
Adequatio intellectus et rei

Temmuz 12, 2013, 12:42:08 ös
Yanıtla #18
  • Seyirci
  • Orta Dereceli Uye
  • **

Çinde cenin yiyorlar.

Bu hususta birşey sormak istiyorum: Yenilenin cenin olduğu konusunda sizi bu kadar emin konuşturan nedir ?
syn Melina
bu hususta acık konuşarak şahit oldumu söyleye bilirim.genel olarak bir cok ülkede bilgi paylaşımım oldu.
bu şekil tabulara bir cok şekilde şahit oldum.
Ayrıca Homo Neanderthal değil. Homo sadece insanın evriminde isimlendirilir .Neanderthal insanın evriminden bir halka değildir
ܚܠܐ -ܕܡܐ- -ܩܪܒܐ

Temmuz 12, 2013, 12:55:34 ös
Yanıtla #19
  • Aktif Uye

Ben ise, Şanghay Sanat Festivalinde, Zhu Yu 'nun yönetiminde ortaya çıkan 'İnsanları Yemek' adındaki bir eserden dolayı 'Çin cenin yiyiyor' şeklinde bir imajın oluştuğunu düşündüğümden sordum. Çinlilerin (kimi lokantalarda) ahtapot, yılan yediklerini biliyordum da, cenin yediklerine ihtimal veremiyordum..
Adequatio intellectus et rei