Sevgili Sn. malang,
"Filler çarpışır, çimenler ezilir." deyişindeki gibi; olası bir büyük kaosta ülkemizin çok kilit bir nokta oluşturacağı inancında değilim ne yazık ki, daha çok bu savaşın çimeni oluruz gibi geliyor. Gerek kültürel, gerekse ekonomik, siyasi ilişkiler, gelişmişlik düzeyi gibi faktörleri göz önüne alırsak arap ülkesi olmadığımız halde; bahsi geçen büyük ülkeler gözünde tarafımıza yaptırım konusunda bir farkımız olmadığını üzülerek hissediyorum. Esas güç mikrofonu alıp aynı oluşum içinde, NATO da beraber olduğumuz ülkelere dahi, sitem dolu sözlerle serzeniş etmek değil; bilime, eğitime, hukuka ve gelir adaletsizliğine karşı ciddi adımlar atabilmektir.
Şahsınızı zor durumda bırakmadan sizin aracılığınızla; sizinle aynı görüşü paylaşan kişilere sormak istiyorum ki benim gördüğüm tablo da yanlış olabilir. Fakat Almanya, ABD, Rusya, İsrail gibi güçlü ülkeler ile aramızda ekonomik, hukuki ve idari işleyiş açısından dağlar kadar fark varken, güzel ülkemizin bu aradaki karanlık uçurumu kapatmadan "kaybettiği tüm toprakları fazlası ile geri alması ve yoluna acımasızca devam etmesi"ni neye göre yorumlayıp bu sonuca ulaşabiliriz ?
Saygı ve sevgilerimle,