Sn.38 olayları saptırmayın,neye guleceginize biz karar veremeyiz.Illa biz yaptık oldu biz masonuz yanlış yapmayız modunda olmayın.
Konuyu açan kişi yanlış yapmıştır ve hatalıdır.
Bir masona yakışmaz kişi hata yapabilir onu ifşa edip rezil etmekte ne ola.
Daha önce dedim yine diyeyim mevlana hataları örtmekte gece gibi olun der.
Ifsa edin demez.Bos işlerle uğraşmak bir masona yakışmaz bizim gibi fikrini söyleyen insanlara çamur atmakta kimsenin haddine değil.
Malang ı koruma güdüm varmış bu başlığı açan kişi için ben bu forumda ne gürültü çıkardım moderasyon ile nasıl dalaştım o biliyor.
O zaman çıkıp ta neden sn.anorchasa yı koruyorsun demediniz bu ikircikli tutum için sizi kınıyorum.
Tekrar söylüyorum ben malang
Koruma derdinde değilim. Forumun işleyişi belli ona cezayı moderasyon kişi ifşa edip gereğini yapın dedi diye ceza veremez.
Yaptığınızda savundugunuzda birbirinden berbat.
Bu yaptığınız ile masonluğu bagdadtiriyorsaniz size diyeceğim yok.
Bir hata yaptınız bari ikrar edin devam etmeyin.
Bence Masonluk bireyi Mevlana yapma amacı gütmez. İnsanoğlunun yapısı kendi bakışı ve düşünceleri üzerine kuruludur. Burada kişi hakkında sadece bir açıklama yapılmış bu sayede sadece sayın Anarchosa'nın değil iki üyenin daha aynı türden mesaj aldığı anlaşılmış. "İfşa" etme terimi isim, soyisim, adres, e-posta gibi kişisel bilgileri sıralamakla ortaya koyulur. Forumda apaçık konulara bir mason gibi yazı yazan ve forum adından bahsedilen birisi için "İfşa" ve "Linç etme" terimi koymanız kendi görüşünüzü de kabul ettirmeye zorlamanız insanları çok saçma bence.
Sizin görüşünüzde bir Mason bu olayı sessiz halleder diye her bir masonun aynı tepkiyi vermesi yada bir din adamının sözü/felsefesi kaynak edinilip yanıt verilmesi mantıksızdır. Kişi bir başkasının düşüncesinden çıkamaz ve kendi başına, kendi aklıyla kendine yol veremezse o insanın hür iradesi yoktur. Hürlük ve Özgürlük üzerine sık sık değinen Masonlar için fazla özgürlük kısıtlayıcı konuşuyorsunuz.
"Yaptığınızda savundugunuzda birbirinden berbat.
Bu yaptığınız ile masonluğu bagdadtiriyorsaniz size diyeceğim yok.
Bir hata yaptınız bari ikrar edin devam etmeyin." Bu söz size söylenmeli.
Sayın Tiktak'ın Özgür Masonlar locasına saldırması karşısında sessiz kalıp "doğru demiş" diyerek kendi destekçinizi övmeniz sizi 'dilsiz şeytan' yapmaz mıdır? Masonluk üzerine eğer subjektif değil objektif konuştuğunuzu, locadaki sözel şart olduğunu iddia edersenizde sizden ya HKEMBL masonu olduğunuzu görmek için mason tagi yada ÖMBL'den olduğunuza dair bir açıklama beklerim...
Konuyu fazla uzatmanın daha anlamı yoktur bence çünkü en baştada dediğim gibi;
Olay hepten subjektif boyutta tartışmaya dönüşüyor. Suçlu birisi var; rahatsız edip mesajlar attığı bireyler var ki konuya "Evet banada aynı şekilde mesaj attı" deniyor. Kural ihlali yapan kişi hakkında konu açılıyor ve kişi cezalandırılıyor. Savunması var mı? Yok, savunulacak bir şey var mı? Yok. Herkes kendi ahlaki kurallarını birbirine zorla kabul ettirmeye çalışacağına az empati duygusunu geliştirip bahsedilen erdemliğin ortak insan ahlakındaki değerini edinmeli. Biriniz kendi düşüncenizde yakışmayan hareket olduğunu söylüyor diğeri söyleyen kişiye değer verip gerekli açıklamayı yapıyor. Neyin haklı haksız tartışmasına girdiğinizi çözemedim arkadaşlar.
"Benim fikrim doğru seninki yanlış kabullen!!" kafasında tartışma sayfalara mâl oluyor ve moderatörler bile rahatsız oluyor. Sayın Karahan yaptığı olayda verdiği zararları fark edip konuyu kapatacağı yerde Siyasetçiler gibi "Aa bakın doğru konuştuğumun kanıtı moderatör ceza verdiğinden üzüldü

" gibi sevinmesi ayrı bir tuhaflık! Zaman ilerledikçe ya yaşlanma sebebiyle ya farklı sebeplerle bu forumda tanıdığım güzel insanlar çirkin insanalra dönüşmeye başlıyor. İlk başlarda gördüğüm sayın Tiktak ile şimdiki Tiktak arasında dağlar kadar fark, konularını ve yorumlarını incelediğim sayın karahan ile şimdiki karahan arasındada bir o kadar fark var.
Uzunca tartışma ve tez-antitezvari sohbet isteyen insan felsefe bölümünden o saygıdeğer bilgileriyle saygıdeğer filozofların görüşlerinden yada kendi görüşünden katarak istediğini alabilir bence... Sayın
@ANARCHOSA 'ya çok teşekkür ederim ben sayın Malang'ı Mason sanıyordum yorumlarından dolayı sayenizde gerçeği öğrendim.