Simgeler sevgili üyeler asla sadece zahirî anlamıyla ele alınmaz yalın olarak, ancak asla sadece batınî anlamıyla da ele alınmaz. Bir şeyin ezoterik simgecilik için kullanılabilmesi için hem herkes onu görüp genel bir anlam verecek, hem de ezoterik olarak ilgili 'düzen' deki kişiler o simgeyi görünce ayrı 'bir şey' anlayacaklar.
O halde kuru kafa simgesinin de bir batınî bir zahirî anlamı olmalı. Tamam ölümü hatırlatıyor, kalıcı eserler bırakmalıyız vs... Dilediğimizce yorumlayabiliriz. Ancak bu bir Kafa. Bir zamanlar bir vücudu varmış. Ama çok değerli bir kafa olmalı ki, biz onu simgesel de olsa elimizde taşımaya devam edelim. Öylesine önemli olsun ki 'Olmak ya da olmamak' meselesi olsun... O halde boyun vurma 'decapitation' dışında özellikle 'beheaded' diye bir uygulama da taranmalı önemli kafalar için... Öncesinde ve sonrasında...
Ama ben tarihsel olaylar bakımından değil Shakespeare olduğu düşünülen Francis Bacon'un bu simgeyi buraya koyması bakımından takibini yapıyordum değil mi?
İşin ucu komplo teorisyenliğine geldi dayandı...
Tampliyeler ile ilgili suçlamaları incelemeye koyulursanız kesik kafa ile ilgili pek çok itham duyarsınız. Özel bir kutuda saklanan bir kesik baş.
Yine Tampliye Şövalyeleri için aslında İsa'ya inanmadıkları, farklı bir peygamberleri oldukları da söylenir.
İyice karıştırıp çorba ettim.
Ancak bundan sonrasını açıklama yapamam. Sadece bir iki resim koyacağım. İlgilileri bundan sonrasını kendi başlarına yürüyecek.
Mason, Rozkrua, Hâricî tüm üyeler bu yoldan giderlerse eksik bazı puzzle parçalarına ulaşabilirler.
Sevgiler