Tartışma konusu çok başka yerlere gidiyor. Burada tartışılan kadın erkekten üstündür veya erkek kadından üstündür değil ki... İki farklı cinsiyet söz konusudur, fakat erkek ve kadın olmadan insanlık var olamaz. Bu hayatın bir bütünüdür, denklemidir.
@ ile belirtmediğim kimse üstüne alınmasın düşüncenize katılmıyorum Sn ANARCHOSA
Düşünün ki bir masada oturuyoruz ve modadan konu açılıyor. Masada belli başlı tarzları olan insanlar mevcut. Kadın da var erkekte var. Kravatı olmayan insanlar da var, papyon takmış insanlar da var. "Daha kravatı dahi olmayan insanlar modadan konuşuyor" minvalinde bir cümle ederseniz, o masada kravatsız olan insanlara bunu demiş olursunuz. Sonra da ama üstünüze alınmayınız ben genele hitap ediyorum demek bana göre durumu kurtarmaktan ibarettir.
Sizin güzel bir kravatınız var. Mason olduğunuz gayet açık bir şekilde yazıyor. Benim kravatım yok, harici olduğum belli. Kısaca yazdığınız yazıyı tabi ki de üstüme alınacağım. Genele hitap etmeniz de beni genelin dışına taşımaz, yine bana dokunur. Çünkü o genelleme yaptığınız kategorinin içinde ben de bulunuyorum.
Böyle bir konu açmaktansa, kendi düşüncelerinizi belirtirsiniz ki burası açık ve özgür bir platform, bir mason olarak da bizi aydınlatmış olursunuz. Fakat siz bir yazı paylaşıyorsunuz, bu yazı da Sn Remzi Sanver'e ait bir konuşma metni, üyelerden birisi de Sn. Remzi Sanver'in bu sözlerine "sahtekarlık" diyor, ve siz sesinizi çıkarmıyorsanız; yaptığınız şey sadece polemik yaratmak olur. Üstelik sesinizi çıkarmadığınız gibi "kraldan fazla kralcılar" şeklinde çirkin bir ithamda bulunuyorsunuz. Açıkçası neye istinaden söylediğinizi de anlamadım.
THY pilotunun kadın olması konusuna gelecek olursak, ne kadar güzel bir olay. Kadın erkek olarak bakmamak lazım, işin ehli kadın da olabilir erkek de olabilir. İşin ehli kimse icracısı da olmalıdır zaten. Fakat konu bu değil ki. Kadın pilot olayını da argüman olarak göstermeniz çok ilginç açıkçası.
"Dinlerde neden kadın peygamberler yok" gibi, sonu gelmeyecek ve paradoks içeren düşünce sistemine girmeye de gerek yoktur.
Burada konu kadın masonluğu üstüne. Benim düşüncem kadının mason olamayacağıdır. Kadın kendi kendini mason ilan eder, buna itirazım yoktur. Fakat girebiliyor mu locaya ben buna bakarım. Hemşirelik olayını size anlatmama gerek yoktur sanırım. Mason olan sizsiniz. Ben bir erkeğim ve ben de mason değilim. Fakat tekris edilmiş mason vardır; mason gibi yaşamaz, tekris edilmemiş bir harici vardır; masonluk anlayışına göre hayatını daim ettirir. Konuyla ilgili bir çok söz de mevcut. Hatta Sn Remzi Sanver'in kendi sözleri vardır,
"Mason olmak kolaydır, mason yaşamak zordur" der.
Velhasıl, kim kendini nasıl hissederse odur zaten. Misal vereceğim. Ben kendimi Japon gibi hissediyorum. Japon kimliğim var mı? Yok.
Kadın kendini mason hissediyor. Ne güzel, mason gibi yaşasın. Buna kim itiraz edebilir ki? Fakat girebiliyor mu locaya? Buna bakmak lazım.
Sözlerimi bitirirken, bir harici forumunda olduğumuzu unutmayalım lütfen. Burası masonların, pardon yani "tekris edilmiş masonların" haricilere ayar verdiği bir platform değildir düşüncesindeyim. Ben buraya bir harici olarak geldim, ve üyeliğim kabul edildi. "Daha tekris dahi olmayanlar önümüze kuralları koyuyor" demenizi hoş karşılamıyorum. Burada herkes iyi kötü kendince araştırma yapabiliyor. Herkes bir şeyler okuyor, yazıyor. Bu söyleminiz, bir haricinin araştırma zekasına ve bilgisine hakarettir. Göremediğim ve yaşamadığım şeylerle ilgili yazıp çizmiyorum. Her söylemimin altında, kendimce bir bilgi birikimi vardır. Altını çiziyorum, kendimce.
Saygılar sunarım