Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Çare (sen) sizlik  (Okunma sayısı 11956 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mayıs 17, 2007, 02:35:15 ös
Yanıtla #10
  • Ziyaretçi

Sayın Sevil Hanım güzel bir açıklama olmuş lakin çaresizlikte sadece bir şekilde olmaz ki mesela bazı çaresizliklere çözüm bulamazsınız. Örneğin ölüm karşısında çaresiz kalındığı gibi... Çaresizliğinde pek çok çeşitleri vardır. Düz çaresizlik, yaşam karşısında çaresizlik, sınavda çaresizlik vs... bu şekilde uzar gider.

Saygılarımla.

Mayıs 17, 2007, 03:12:35 ös
Yanıtla #11

Yaşam zıtlıklarla doludur ve dünyamız da tezatlıkların oluşturmuş olduğu bir dengeden ibarettir, Sayın İttihatçı;
Çaresizlik, insanoğlunun yaşamında hiçbir umudunun kalmaması demektir ve bu duyguyu yaşayan herkes yukarda da değerli arkadaşların bahsettiği gibi çok farklı tepkilerde bulunulur, örneğin intihar etme ya da kendini içkiye vererek yaşamından umutlarını kesmiş olduklarını kabullenirler, kabullenmek zorundadırlar, onların kaderi budur!Dünyasal denklemde dönen çarkın dişlilerine takılıp parçalanmak istemiyorsan sana verilen yaşamı haketmek zorundasın, ayrıca sana sunulan yaşamını değerlendiremediğin taktirde de seni ölüme götürecek bu duyguları derinden yaşaman kaçınılmazdır!
Önemli olan şuanki durumun değil, yaşamına bir anlam katman gerekmektedir ki yaşamının süresinin sona ermesinden önce kendi varolşunun nedenini bulursan ve bu dünyaya niçin geldiğini farkettiğin an yaşamın felaketle sonuçlamaz diye düşünüyorum!
İnsanoğlu kendisine verilen süre içersinde herşeyi yapabileceğini sanır ama aldanır gelgelelim mutlak bir yerde bir engele takılır bu da onun sonunun geldiğini gösterir!
Burada tarihten bir alıntı yaparak Hitler'in Nazi Almanya'sında ne derece ileri gittiğini hepimiz biliyoruz, birçok insanı savaşa sürüklemiş ve dünya siyasal haritasını kendi kafasına göre şekillendirmek istemiştir, bunun dışında milyonlarca insan ölmüş, öldürülmüş ve katledilmiştir.Sonuç itibariyle en sonunda kendi kafasına bir kurşun sıkarak yaşamına son vermiştir!
Buna ek olarak Büyük İskender, Hindistan'a kadar ilerlemiş birçok ülkeyi fethetmiş, böylelikle tarihte kendinden söz ettirmeyi başarmış ancak kendini aşamadığı için ölümle karşı karşıya kalmış ve ölümü aşmayı başaramamıştır!
Sonuç itibariyle verdiğim örneklerden de anlaşılacağı gibi bu dünyada yaşanmış ve yaşanan bütün olaylardan ders çıkarmak adına insanoğlunun yapamayacağı hiçbirşey yoktur cümlesinin ölüm karşısındaki elinin kolunun bağlı olduğunu kabullenerek netice itibariyle bir aldanmadan ibaret olduğunu belirtmek durumundayım!
SAYGILAR!....
הדבר היחיד לשמור על אנשים בחיים הוא אהבה וכבוד

Aimer et être aimé c’est sentir le soleil des deux cotés.

«Ոսկե Տարիքը - Փոթորիկները, չի կարող կանխել մարդիկ սիրում են ծովը.

Mayıs 17, 2007, 03:43:15 ös
Yanıtla #12
  • Ziyaretçi

Alıntı
Çaresizlik, insanoğlunun yaşamında hiçbir umudunun kalmaması demektir

Bu göreceli birşeydir, kimileri ölümden başka hiçbir şeyi takmaz ve hiçbir dönem çaresiz olmadığını düşünür hatta çaresizlikler insanın lehine dahi çevrilebilir...

Alıntı
Burada tarihten bir alıntı yaparak Hitler'in Nazi Almanya'sında ne derece ileri gittiğini hepimiz biliyoruz, birçok insanı savaşa sürüklemiş ve dünya siyasal haritasını kendi kafasına göre şekillendirmek istemiştir, bunun dışında milyonlarca insan ölmüş, öldürülmüş ve katledilmiştir.Sonuç itibariyle en sonunda kendi kafasına bir kurşun sıkarak yaşamına son vermiştir!

Buda yanlış bir bilgi. Hitler'in 1945' de sığınağında kendini gerçekten öldürdüğü hala kanıtlanmış değil. Hitler´in ve yanındakilerin son aylarını geçirdiği Berlin' deki yeraltı sığınağının bulunduğu bölge, Ruslar tarafından işgal edildiği için, İngiliz ve Amerikalı araştırmacılar ancak kısıtlı araştırmalar için izin alabilmişlerdi. Ruslar Hitler´in ve son günlerinde karısı olan Eva Braun' un kömürleşmiş vücutlarını bulduklarını ve dişlerinden kimliklerini saptadıklarını açıkladılar. Fakat, açıklama ve ortaya konan deliller öylesine yetersizdi ve acemiceydi ki, Hitler´in kesin olarak ölmüş olduğu kabul edilmedi. Hatta, Stalin dahi buna inanmıyordu, ona göre Hitler ölmemiş ve ortadan kaybolmuştu yani yaşıyordu. Ve nihayet, ilk ciddi araştırma izni Binbaşı Trevor-Roper başkanlığındaki bir ekibe verildi. Binbaşı, Karşı Casusluk Savaş Odası ve İngiliz Ren Ordusu adına yetkiliydi. Araştırma, 1945 yılının Eylül-Ekim ayları arasında, İngiliz, Fransız ve ABD işgali altındaki tüm bölgelerde sürdürüldü. Fakat kendi bölgelerinde araştırmaya izin veren Ruslar, Hitler' in intihar ettiğine tanık olduklarını söyleyen tüm sığınak personelini tutuklayıp, Rusya´ya yolladıkları için, en önemli ifadeler alınamamıştı!..

Saygılar!..

Mayıs 17, 2007, 04:09:14 ös
Yanıtla #13

Hitler'i sadece örnek olarak gösterdim, insanoğlu ne yaparsa yapsın kendisini aşamaz ve kendisini aştığını sanan insanlar aldanmış demektir!Netice itibariyle kazanma umuduyla yola çıkmış olan Hitler, birçok olaydan sonra başarızlığa uğramamış mıdır!
Büyük İskender, ne kadar çok uzağa gittiyse de gittiği yerde kalmadı mı, yani daha fazla ileri gidebildi mi?
Burada söz konusu olan şey Sayın İttihaçi; İnsan ırkının zirveye gelemediği ve biryerde durakladığı, bakın şimdiye dek teknik ve teknoloji alanında birçok ilerlemeler kaydeden insanoğlu, uzaya kadar çıkmayı başarmış, çeşitli bilimsel alanlarda çok büyük gelişmeler sağlamış ancak şuan itibariyle Küresel Isınmayı engelleyememektedir!....
SAYGILAR bizden!.... 

Mayıs 17, 2007, 04:44:28 ös
Yanıtla #14

Bu arada izninizle şunları da eklemek istiyorum Sayın İttihatçi;
Bireye verilen herşey ona ait değildir, kendi bedeni ve ruhu dahil!Bu durumda dünyaya gelen bazı insanlar kendi adına birşeyler yapmaya çalıştılar, gerek ekonomi gerekse bilim vs.
Bunun dışında çoğunluk bu dünyada azınlık tarafından yönetilerek yönetilmeyi kabullenmişlerdir, bu da bir dengedir tabi!
Bunun dışında sahip olduklarımızın bize ait olmadıklarınıı pekala biliyoruz, örneğin bana ait bir ev varsa bu her ne kadar benim özel mülkiyetime girse de sonuç itibariyle onu kaybetme riskim de bulunmaktadır, kazandıklarını kaybetme aynı zamanda bir dengedir!
İnsanoğlunun kazanmasıyla kaybetmesi bir dengesel anlam taşırken örnek verecek olursak bireyin en çok istediği şey diyelim ki güzel bir villa almak ve villaya sahip olduktan sonra da çok mutlu olmakta ve mutluluğunun ardından ne gelecek (bir dönüşüm) acı bir olay ve en sevdiği kişiyi kaybetmekle de acı çekmektedir!
Sanırım ne anlatmak istediğimi şimdi pekala anlamışsınızdır!
SAYGILARIMLA   

Mayıs 17, 2007, 04:49:57 ös
Yanıtla #15
  • Ziyaretçi

Anlıyorum. Teşekkürler. Buarada dalınız psikolojimi. :)

Mayıs 17, 2007, 05:01:33 ös
Yanıtla #16

Hayır fakat birçok araştırmam psikoloji bilim alanında da olmuştur!Ben teşekkür ederim!
SAYGILAR...

Mayıs 19, 2007, 01:44:15 ös
Yanıtla #17
  • Ziyaretçi

Alıntı
Bireye verilen herşey ona ait değildir, kendi bedeni ve ruhu dahil!

ben iste buna acaip karsiyim. ne yazikki dedigin dogru ama bunu ndegismesi gerekiyor. bedenlerimiz devletlerin. bu kesin. ama ruhlarimiz? bence ruhlarimiz kimsenin degil. onlar bizim. bize ait. en azindan ben oyle dusunuyom. ruhumuzu bile sahiplenemiyosak, neyimiz varki bizim? elle tutulan hicbirsey bizim degilse, bari ruhumuz bizim olsun.

sevil, guzel aciklamalar yapmissin ama bence ise cok dini yonden bakiyorsun. bence daha bilimsel ve mantiki olarak bak.

Haziran 29, 2007, 10:49:39 öö
Yanıtla #18

İyi de bunun bilimsel ve mantıklı bir tarafı yok ki, bütün bunların bilincinde olarak bu açıklamaları yapıyorum, zaten başka bir alternatifim olsaydı olaya sadece dini yönden bakmazdım....
Sahip olduğun herşey senin değildir, bedenin ve ruhun dahil, sadece sana verilen emanetlerdir_
Şunun iyice düşünüp analiz edilmesi gerektiğine inanıyorum;
Bizim olan tek şey var mıdır bu dünyada?
Elimizde tutabildiğimiz tek şey var mıdır?
Kazandıklarımızı kaybetmeye mahkum olduğumuz bu dünyada belirli bir süreçten sonra elimizden kayıp gidenlerin hangisini elimizde tutabildik ki!....

Şubat 20, 2011, 04:29:22 ös
Yanıtla #19
  • Ziyaretçi

Çaresizlik, diye bir durum yoktur. Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz. İnanıyorum ki insan o an her şeyi yapabilir. O anı geçse çarenin kendinde olduğunu bilse sorun yok. Zamanla her şey düzeliyor. Su yatağını buluyor.