Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: 0/0 =?  (Okunma sayısı 31695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mart 17, 2007, 12:11:53 ös
Yanıtla #10
  • Ziyaretçi

Aslında olayda orda kopuyor eğer sıfır değerliksiz veya yoksa sonuç 0'dır çünkü 0/0= yok (o) çünkü sıfır burda bölünemez :) O halde bize verec eği bir değer olmadığına göre değersizlik ifade eden 0 sonuçtur. :D Paradoks olma yolunda ilerliyor konu hayırlısı :P

Mart 17, 2007, 02:02:22 ös
Yanıtla #11
  • Ziyaretçi

isin ilginc yani bu konuya bizden baska girende yok.
ya onlar cok normal yada biz :)

Mart 17, 2007, 03:29:50 ös
Yanıtla #12
  • Ziyaretçi

Bende geldim  :D

Mart 17, 2007, 03:47:43 ös
Yanıtla #13
  • Ziyaretçi

buyuk katkilarin icin cok tesekkur ederiz. hep birlikte.

Nisan 08, 2007, 02:17:09 öö
Yanıtla #14

0+0  ne ise 0/0 yada 0*0 da odur
benim mantığım sayı doğrusundaki 0 rı hatırlattı 0 dan ne çıkarırsan negatif bir değer veriyor 0  rı ne ile toplarsan pozitifi o zaman 0 değersiz çıkıyor.

Nisan 11, 2007, 04:09:48 ös
Yanıtla #15
  • Ziyaretçi

0+0  ne ise 0/0 yada 0*0 da odur

guzel bir mantik ama matrematik bunu o sekilde kabul etmiyor.

Haziran 19, 2007, 10:15:49 ös
Yanıtla #16
  • Ziyaretçi

BU İŞLEMLERİ SONUCU O IN NE OLARAK KABUL EDİLDİĞİNE BAĞLIDIR.
İLKOKULDA BİZE ANLATILAN SAYI ANLAMLARINA BAKARSANIZ O OLMAYAN DEMEKTİR..
YANİ AZINA KADAR DOLU OLAN BİR ŞİŞEYİ 1 KABUL EDERSEK BOŞ OLAN ŞİŞEYİ 0 KABUL EDERİZ....
BUNA GÖRE İŞLEM YAPTIIĞIMIZA YANİ 1/0 DEDİĞİMZDE ANLAM ŞU OLUR BU DOLU ŞİŞENİN İÇİNDE KAÇTANE BOŞLUK VAR? CEVABI 0 OLUR ÇÜNKÜ DOLUDUR VE İÇİNDE BOŞLUK BARINDIRMAZ..BU BÜTÜN RAKAMLAR İÇİN GEÇERLİDİR HER SAYI AYNI ANLAMDA ELE ALINDIĞIDA BÜTÜN SAYILAR DOLU/VAR OLMAYI İFADE EDER VE VARLIĞIN ADETİNİ SÖYLER AMA SONUÇTA VARDIR VE HİÇBİR SAYI İÇİNDE SIFIR BULUNDURMAZ YANİ HANGİ SAYIYI SIFIRA BÖLERSENİZ BÖLÜN SONUÇ SIFIR ÇIKAÇAKTIR BENCE AMA MATEMATİK TANIMSIZ OLARAK İFADE EDER.....O/O DA AYNI ŞEKİLDE EĞER ADET BELİRTİYORSA SONUÇ BİRDİR ÇÜNKÜ DOLU OLMAYANIN İÇİNDE KAÇTANE DOLU OLMAYAN VAR GİBİ BİR SORUNUN CEVABI BİRDİR...AMA SIFIRI SONSUZ BİR BOŞLUK VE VAROLMAYAN OLARAK ELE ALIRSAK SONUÇ ELBETTEKİ TANIMSIZDIR ÇÜNKÜ SONSUZLUĞUN NEYİ KAPLADIĞI BİLİNEMEZ Kİ İÇİNDE DE SONSUZLUK ARANSIN

Kasım 28, 2007, 01:43:23 öö
Yanıtla #17
  • Ziyaretçi

Ben de olaya şöyle bir yorum getirmek istiyorum; bir şeyin kendine oranı "1" ise sıfırın kendine oranı olan 0/0 neden 1'e eşit olmaz ? Eğer değilse, herhangi başka bir değişkenin kendine oranının da belirsiz olması gerekmez mi ?   

Kasım 29, 2007, 12:04:48 öö
Yanıtla #18
  • Aktif Uye

sıfır matematiğin başlangıç noktasıdır,değerli ve kıdemli bir rakamdır.

sıfır+sıfır=sıfır
sıfır-sıfır=sıfır
sıfır*sıfır=sıfır
sıfır/sıfır=1 dersek,sonuç kendisinden sonra gelen bir rakama eşit olmuş olur,bu da sıfıra saygısızlıktır..

şaka bir tarafa,matematikçi olarak sizin konu hakkında ki fikirlerinizi merak etmekteyim sn.temurgundogdu,,
Vostede é vostede. . Nunca perder o caducidade. .

Kasım 29, 2007, 12:12:02 öö
Yanıtla #19
  • Ziyaretçi

Biraz kafa karıştırmak amaçlı yazdığım mesaja verilebilecek güzel bir cevaptı. Peki 0!=1 , sence bu sıfıra saygısızlık değil midir ?