Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: İ.A.M.  (Okunma sayısı 96056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ağustos 14, 2007, 05:09:00 ös
Yanıtla #100
  • Uzman Uye

Resul ve nebi kavramını benim söylediğim şekilde açıklıyor ve ben resulüm diyor.
''Kızıl elmada buluşalım''

Ağustos 14, 2007, 05:09:06 ös
Yanıtla #101
  • Seyirci
  • Aktif Uye

ama Elçiyim diyormuş Elçi demek Arapçaya çevrilirse Resul anlamına gelir Resuluda yukarıda açıkladım burda tezatlık yokmu kitap inmiyor elçiyim diyor Nebi değil epey kafa karıştırıcı
Çilesini çekmediğin dert senin değildir...

Ağustos 14, 2007, 05:10:53 ös
Yanıtla #102
  • Uzman Uye

Siz benim dediğim ayetleri okudunuz mu ? O zaman resul un tercümesinde bir yanlışlık yok mu ?

Ağustos 14, 2007, 05:15:42 ös
Yanıtla #103
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *

sn aladdin,

anladım siz resul kavramını peygamber olarak değil görevlendirilmiş elçi olarak kullanıyorsunuz ama bu elçi peygamber değildir evet anladım.

Ağustos 14, 2007, 05:16:17 ös
Yanıtla #104
  • Seyirci
  • Aktif Uye

Size başka bir örnek. Yasin suresi 14. ayet Hani onlara iki elçiyi göndermiştik de onları yalanladılar. Biz de bir üçüncüsüyle onları güçlendirdik. '' Haberiniz olsun biz size gönderilmiş elçileriz.'' dediler. Peygamberler üst üstte gelmez dikkat edin bu ayette yazan 3 tane aynı zaman da resul var. Kuran ı açın bakın istiyorsanız.

Bu ayetten nasıl o elçilerin üst üste geldiklerini çıkartıyorsunuz rakam veriyor ama zaman vermiyor ayrıca arka arkaya peygamber gelmez savını nerden çıkarttıınız lütfen İslam kurallarını birileri için tekrardan yorumlamyalım ciddi bir itham siz 1400 yıllık fıkıh İslam bilginlerinin çevrimlerini kabullerini bir kişie dayanarak siliyorsunuz.

Ağustos 14, 2007, 05:20:45 ös
Yanıtla #105
  • Uzman Uye

Peygamberler arasında fetret devri denilen boşluk vardır. 14 den evvel ki ayeti söylüyorum . Ve onlara o şehir halkını örnek ver. Hani oraya o gönderilen elçiler varmıştı. Demekki o halka 2 3 tane elçi gönderildi. Yani bi halka 3 tane peygamber mi geliyor ?
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2007, 05:22:49 ös Gönderen: alaaddin »

Ağustos 14, 2007, 05:25:37 ös
Yanıtla #106
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *

sn. alaaddin,

iskender beye kitap indirilmediğini söylüyorsunuz ancak risalet nurları isimli kitabının önsözünde i.e.e. aynen şu ifadleri kullanıyor

"RİSALET NURLARI benim için son derece değerli Allah’ın büyük lûtfukeremiyle yazdırdığı sohbet niteliğinde bir kitaptır. 1976 senesinde yazdırılmaya başlanmıştır. Kitabın bir sır olarak saklanması emredildiği cihetle 1986 senesine kadar kitabı kasamda muhafaza altına aldım. "

yine İ.E.E.'nin inzal suresinde

"BU KİTABÜL KERİM ITLA İT TÜRK İSKENDER-EL-EKBER KULUMUZA İNDİRDİĞİMİZ BİR İHSANDIR. BU KİTAP LEHFİ MAHFUZDA, ÜMMÜL KİTAB'IN İÇİNDE MEVCUT OLUP, KUR'AN-I KERİM'DEN SONRA DÜNYAYA İNDİRMEKTE OLDUĞUMUZ İLK KİTAPTIR."

Müjde suresi

"SENİN GÖZYAŞLARIN HABİBİM KATIMIZDA KIYMETLİ BİR HAZİNEDİR" habibullah kimdi ya? allah'ın sevgilisi, bu habib olma durumu kime aitti?

Mehdi suresi
"BU KİTABÜL KERİM RİSALET NURLARI ADI ALTINDA SANA YANİ MEHDİ’YE, YANİ İSKENDER EL EKBER KULUMUZA İNDİRMEKTE OLDUĞUMUZ BİR YOL GÖSTERİCİ VE AYDINLATICIDIR. ONU GÖRDÜĞÜN GİBİ, NEZDİMİZDE OLAN AZİZ RUHUN MEHDİ VASITASIYLA İNDİRMEKTEYİZ.
BU KİTAP LEVHİ MAHFUZ’DA ÜMMÜL KİTABIN İÇİNDE VE KARŞISINDADIR. BİR NÜSHASINI ÜMMÜL KİTAPTAN AYIRIP ONUN KARŞISINDA SENİN KALBİNE İNDİRİLMEK ÜZERE BIRAKTIK. YERİNE TAMAMLADIK. MÜRŞİDİ KAMİL OLDUĞUNU UNUTMA.

...

daha da uzatmak istemiyorum zaman suresiyle bitireyim

"GÖRDÜNKİ SEN UÇTUĞUN ZAMAN KİMSE SENİN UÇTUĞUNUN FARKINA VARMIYOR."

yok yok uçuyorsunuz ve biz görüyoruz.

sevgi ve sygılarımla...

Ağustos 14, 2007, 05:28:20 ös
Yanıtla #107
  • Seyirci
  • Aktif Uye

12-Şüphesiz biz, ölüleri mutlaka diriltiriz. Onların yaptıklarını ve bıraktıkları eserlerini yazarız. Biz her şeyi apaçık bir kitapta (Levh-i Mahfuz'da) bir bir kaydetmişizdir.     

13- (Ey Muhammed!) Onlara, o memleket halkını örnek ver. Hani oraya elçiler gelmişti.   

14. ayetten önceki iki ayet fetret devri duraklama devri demektir böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum bunlara dayanak ne hangi ayette geçiyor fetret devri siz Osmanlı tarihiyle karıştıryorsunuz galiba 2-3 elçinin aynı anda indiği gibi bir kesinlik yok ayrıca Kur an ı böyle meal edenler var

"Muhammed, sizin erkeklerinizden hiç birinin babası değildir; ancak o, Allah'ın resulü (elçisi) ve nebilerin (peygamberlerin) sonuncusudur. Allah her şeyi bilendir." (33:40).

Bunlara dayanıp son nebi dedi son resul demedi diye kalkıp insanların kafasın anlam karamaşası çıkartmayalım Nebi haberci demektir Resul Elçi demektir tamam ama Elçi ye resule kitap iner ve son kitap Kur an dır İslam a zarar veriyorsunuz.
« Son Düzenleme: Ağustos 14, 2007, 05:29:57 ös Gönderen: LuckyEye2 »

Ağustos 14, 2007, 05:33:09 ös
Yanıtla #108
  • Seyirci
  • Aktif Uye

1.Bu kişi peygamber ve mesih olduğunu ve Allah tarafından kendisine bir kitap yollandığını iddia ediyor.
Bunu kim söylüyor ondan duydun mu öyle bir şey. Hiç araştırdın mı o hiç böyle kelimeler kullanmış mı ?

Demişsiniz ama şimdi mesih diyorsunuz (mesih İslam inancında yoktur mehdi diyecektinizi galiba) şimdi var diyorsunuz kendinizle çelişmiyormusunuz?

Ağustos 14, 2007, 05:35:35 ös
Yanıtla #109
  • Uzman Uye

Galiba yanlış açıkladım. Cümleler karıştı.

14 den evvel ki ayeti söylüyorum : Ve onlara o şehir halkını örnek ver. Hani oraya o gönderilen elçiler varmıştı.
Fetret duraklamadır boşlukdur. Bu bir kavramdır araştırmalısınız.