Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: Bülent Arınç  (Okunma sayısı 48915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mayıs 08, 2009, 04:09:24 ös
Yanıtla #40
  • Seyirci
  • Uzman Uye

Sayın Karahan

Şahsımı konu etmenizi basit buluyorum ve oldukça yadırgıyorum.

Bu laf sizce ne kadar objektif bir aklın yorumu olabilir.

Sayın Özkan

Şahsi algılamamanızı umardım.Yorumunuza yaptığım yorumdu şahsınıza hakaret gibi almanıza üzüldüm sizide böyle düşündürdüğüm için kendime kızdım.Amacım burda şahsa cevap vermek değil benim amacım geneledir.Ayrıca o lafta sizi üzecek bir yorumda yok umarım bir daha okur şahsınıza herhangi bir cümle kurma niyetinde olmadığımı anlarsınız.
ÖZGÜRLÜK BİLE SAHİP OLMAK İÇİN SINIRLANDIRILMALIDIR.

EDMUND BURKE

Hayat Bizi Resmen Dört İşlemle Sınar. Gerçeklerle Çarpar, Ayrılıklarla Böler, İnsanlıktan Çıkarır ve Sonunda Topla Kendini Der.  leo

Mayıs 08, 2009, 04:49:24 ös
Yanıtla #41
  • Uzman Uye

Sayın Karahan;

Siz,nasıl şahısların kendilerini eleştirmediğinizi,sadece yorumlara yorum yaptığınızı söylüyorsanız,size verilen yanıtları da bu anlamda kabul etmelisiniz.Bu konularda ki hassasiyeti irdelemek gerekirse;Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne,Atatürk'e dil uzatanların tamamının,gerici veya hıyanet içersinde olan şahısların mensup olduğu taifeler olması nedeni ile,toplumda,dolayısı ile birer ferdi olduğumuz bizlerde,Atatürk veya icraatları ile ilgili yapılan eleştiri veya sorgulamalara karşı doğal bir refleks gelişmiştir.

Hal böyle olunca,iyi niyetlilerle kötüniyetlileri ayırmak oldukça güçleşiyor.Ben şahsen okuduğum kadarı ile,yazdıklarınızdan,kötü bir niyetiniz olmadığını anladım.Ancak,sizinde bizleri anlamanızı umuyorum.Bugüne kadar yapılan,sözde tarihi değerlendirmelerin büyük bir çoğunluğunun,Ata'ya saldırıya dönüşmesi nedeni ile,özellikle birtakım çevrelerin yaptıkları değerlendirmelere,ister istemez tepkili olabiliyoruz.Objektif değerlendirmeler beklediğimiz kimselerin öncelikle vatanperver ve Ata'ya saygılı olduğundan emin olmak istiyoruz.

Saygılarımla...
Ben"O"yum,"O"ben değil...

Mayıs 08, 2009, 05:05:46 ös
Yanıtla #42
  • Ziyaretçi

Sayın Karahan ,

Sürekli Atatürk ' ün ve İnkılapların toplumumuza dayatma olduğunu söyleyip duruyorsunuz ...Peki hiç

düşündünüz mü , Arapça bir kitap da Türk olan ve Türkçe konuşan bir topluma dayatmadır...Din

kültürü hocamız namaz surelerinin hepsini ezberlemeyen dersimden geçemez demişti...Mecbur o arapça

duaları , sureleri ezberledik...Şimdi o hocanın ki Milli Eğitim Bakanlığı ' na bağlı eski adıyla Maarif Koleji

yeni adıyla Erzurum Anadolu Lisesi olan bir okulda  bize zorla o Arapça kelimeleri , cümleleri

ezberletmeye hakkı var mı ?. Bu bir dayatmadır.Yani asıl sizin savunduğunuz şey bizim toplumumuz için

dayatmadır. Türkçe ezan okunsa ne olur ? Sakın ha  ! Cahil halk anlar ne dediğini ,cahilliği kalmaz , sonra

da kontrolü zor olur , öyle değil mi ?

Saygılarımla

Mayıs 08, 2009, 05:10:24 ös
Yanıtla #43
  • Ziyaretçi

Sayın Karahan ,

Sürekli Atatürk ' ün ve İnkılapların toplumumuza dayatma olduğunu söyleyip duruyorsunuz ...Peki hiç

düşündünüz mü , Arapça bir kitap da Türk olan ve Türkçe konuşan bir topluma dayatmadır...Din

kültürü hocamız namaz surelerinin hepsini ezberlemeyen dersimden geçemez demişti...Mecbur o arapça

duaları , sureleri ezberledik...Şimdi o hocanın ki Milli Eğitim Bakanlığı ' na bağlı eski adıyla Maarif Koleji

yeni adıyla Erzurum Anadolu Lisesi olan bir okulda  bize zorla o Arapça kelimeleri , cümleleri

ezberletmeye hakkı var mı ?. Bu bir dayatmadır.Yani asıl sizin savunduğunuz şey bizim toplumumuz için

dayatmadır. Türkçe ezan okunsa ne olur ? Sakın ha  ! Cahil halk anlar ne dediğini ,cahilliği kalmaz , sonra

da kontrolü zor olur , öyle değil mi ?

Saygılarımla

Altına imzamı atıyorum.

Mayıs 08, 2009, 05:13:59 ös
Yanıtla #44
  • Ziyaretçi

Sn.Ozak1977
Çok güzel yazmışsınız bende okullardaki zorunlu din eğitimine karşıyım,onun yerine daha geniş teffaruatlu Ahlak Felsefesi dersi konulmalı.

Saygılarımla..

Mayıs 08, 2009, 05:15:21 ös
Yanıtla #45
  • Seyirci
  • Uzman Uye

Sevgili Ceycet

Özkan kardeşimin hassas bir algılaması ve serzenişi olduğunu anladığımdan yazdım o cevabı tabiki öyle olmalıdır diyorum.Yazdıklarımda kötü bir niyet olamaz bende bu ülkede yaşayan burda doğmuş büyümüş acısını yaşamış toprağının kokusunu seven bir türküm.Benim hassasiyetlerim sadece bir nebze sizlerden farklı bu farklılıkta sizin antipati duyduğunuz kesime yakın fikre sahip olduğum anlaşılmasın.Ben olaya şu gözle bakarım her 2 tarafaça ortaya konan sorunlar ve istekler eğer on yıllar boyu çözülemiyor ve en iyi çözüm ,çözümsüzlük üretiyorsa o anda beynim otomatikman her 2 sinide reddediyor çünkü ortada normal olmayan bir durum var her 2 taraf ta haklı ise ortada haklı yoktur demektir benim için.Ozaman yolumu kısaltır sorunun kökenine gider daha radikal düşünürüm yenileme ve fikir anlamında.Bana güncel hayatımda ne doğru geliyor ne lazım ona bakarım.Siyasi anlamda ve diğer herşeye bakar yoluma çıkan engelin adı ne olursa ilgilenmem güncel değerler nedir doğruya ordan bakarım.doğru benim önümdedir hep hiç geriden gelmez.Dünya realitesinde bence tabulaştırma yok ilerleyen ülkelerin yapısına bakınca açıkça görülüyor.bence Atatürk aslında bu konuda bize yoluda göstermiş hep ileri diyerek ,geriye pek bakmanın anlamı yok bence.

EDMUND BURKE

Hayat Bizi Resmen Dört İşlemle Sınar. Gerçeklerle Çarpar, Ayrılıklarla Böler, İnsanlıktan Çıkarır ve Sonunda Topla Kendini Der.  leo

Mayıs 08, 2009, 05:20:49 ös
Yanıtla #46
  • Mason
  • Orta Dereceli Uye
  • *

Degerli Arkadaslar,

Konu cok hos yerlere gelmeye basladi. Temelde memleketimin meselelerini tartisiyoruz. "Turkce Ibadet" Ataturk'un olmeden gerceklestirmeyi, omrunun vefa etmedigi seylerin basinda geliyor, biliyorsunuzdur. Bu konuda da soylenecek cok sey var, ama tehlikeli sayilabilecek de bir konu. Benim fikrimi soyleyeyim; biz kendi dilimizde ibadet etmeliyiz, anlayarak ve ozumseyerek. Anlamini bilmeden dua etmek, ingilizce bilmeden My Way'i soylemekle esdeger. Cok yakinda, bir Romen personelimin babasinin cenazesine katildim, kiliseye de girerek kendi dinimde duami ettim, arapca elbette. Ama dikkat ettim, hiristiyan din adami ve cemaat kendi dillerinde dualar okuyorlardi. Hosuma gitmedi desem yalan olur. Ettikleri duayi anliyor ve icten ediyorlardi. Biz ise anlamini bilmeden ettigimiz duayi icten ve icimiz titreyerek edebiliyor muyuz?

Saygilarla,

Not: Konu uzayacaksa yeni bir konu basligi acilabilir birimiz tarafindan.
Bakmak yetmez, gormek gerek...

Mayıs 08, 2009, 05:25:15 ös
Yanıtla #47
  • Seyirci
  • Uzman Uye

Sevgili dostlar
Atatürk tüm devrimlerini yaparken dayatmıştır evet ben buna inanıyorum.Ama bundan Atamı yargıladığım yada yadırgadığım algısına nasıl kapıldınız bakın onu anlamadım.Hatta dedimki ben Atatürkün yerinde olsa idim aynını yapardım dedim bunda olağandışı bir durum yok yapılması gerekeni yapmış atam ve buna saygı duyuyorum.Bunlara dayatma demek cesaret işi bende bunu hem söylüyor hemde onaylıyorum.Atatürke zevat sorar atam halkını hiç dinlemiyorsun diye Ata,da cevap verir ben onları dinleyeceğime onlar beni dinlesin.Oortamda her tür baskının olduğu bir ortamda dayatma yapmadan devrim yapılırmı bunu itiraf etmek özümsemek neden acı verir onu anlamam.Alfabe devrimi yapıldığında bu ülkede okur yazar sayısı ertesi gün %10 düştü yani ülke cahil kaldı bir anda ne yapılsaydı o devrim yapılmasamı idi kaldıki din devleti olmadığımızın batıya yüzün döndüğünün en açık ibaresidir o devrim.Sanırım beni gerici ve yobaz sanmaya başlamanızdan korkmaya başlıyacağım.Ben sadece fikrimi açıkça söylüyorum bu ülkede ne türban sorunu olmalı nede 367 zırvaları ile katakülle yapılmalı.Bireysel özgürlükler erkek egemenli özgürlükler olamaz.Farkında değilsiniz belki ama bu toplumda kadına dair onla ilgili bir kararı ta 1400 yıl önceki gibi hala egemen erkekler alıyor ve bunun demokratik olduğunu savunuyorlar.

EDMUND BURKE

Mayıs 08, 2009, 05:32:39 ös
Yanıtla #48
  • Seyirci
  • Uzman Uye

Degerli Arkadaslar,

Konu cok hos yerlere gelmeye basladi. Temelde memleketimin meselelerini tartisiyoruz. "Turkce Ibadet" Ataturk'un olmeden gerceklestirmeyi, omrunun vefa etmedigi seylerin basinda geliyor, biliyorsunuzdur. Bu konuda da soylenecek cok sey var, ama tehlikeli sayilabilecek de bir konu. Benim fikrimi soyleyeyim; biz kendi dilimizde ibadet etmeliyiz, anlayarak ve ozumseyerek. Anlamini bilmeden dua etmek, ingilizce bilmeden My Way'i soylemekle esdeger. Cok yakinda, bir Romen personelimin babasinin cenazesine katildim, kiliseye de girerek kendi dinimde duami ettim, arapca elbette. Ama dikkat ettim, hiristiyan din adami ve cemaat kendi dillerinde dualar okuyorlardi. Hosuma gitmedi desem yalan olur. Ettikleri duayi anliyor ve icten ediyorlardi. Biz ise anlamini bilmeden ettigimiz duayi icten ve icimiz titreyerek edebiliyor muyuz?

Saygilarla,

Sevgili Dino

Doğru bir temas.Kuran okumuşsunuzdur muhakkak.Orda allah toplumsal yaşamla ilgili konulardan bahseder şimdi bunu arapça anlamadan okumakla türkçe özümsemek tabiki farklı.Allahını seversen sence allahın umurundamıdır dil farkı.Lakin şöyle bir farkta oluşmuyor değil türkçe karşılığından okumak ibadet olarak en güzeli zaten peki orda yazan herhangi bir sureyi okuyunca mesela lut suresi ibadet etmiş olmuyorsunki Orda Allah lut kavminin sapkınlıklarından ve başına gelenlerden bahsediyor  bunu tekrar Allaha okumak ibadet olmuyorki Kaldıki Allahında böyle bir isteği yok.Benim anladığım yaradıcı insanoğlundan istedikleri şey çok basit 1o emir en kısa anlatımı özünde iyi insan olmak bana ulaşmak beni anlamak istersende kendini tanıman yeter diyor tüm olay bu.İsteklerinide elbette sadece türkçe anlamak mümkün.İşin ibadet kısmındaki arapça ise öz ile ilgili bence anlam kaçması olmasın diye arapça diyorlar.

EDMUND BURKE

Mayıs 08, 2009, 05:32:49 ös
Yanıtla #49
  • Seyirci
  • Uzman Uye

Degerli Arkadaslar,

Saygilarla,

Sevgili Dino

Doğru bir temas.Kuran okumuşsunuzdur muhakkak.Orda allah toplumsal yaşamla ilgili konulardan bahseder şimdi bunu arapça anlamadan okumakla türkçe özümsemek tabiki farklı.Allahını seversen sence allahın umurundamıdır dil farkı.Lakin şöyle bir farkta oluşmuyor değil türkçe karşılığından okumak ibadet olarak en güzeli zaten peki orda yazan herhangi bir sureyi okuyunca mesela lut suresi ibadet etmiş olmuyorsunki Orda Allah lut kavminin sapkınlıklarından ve başına gelenlerden bahsediyor  bunu tekrar Allaha okumak ibadet olmuyorki Kaldıki Allahında böyle bir isteği yok.Benim anladığım yaradıcı insanoğlundan istedikleri şey çok basit 1o emir en kısa anlatımı özünde iyi insan olmak bana ulaşmak beni anlamak istersende kendini tanıman yeter diyor tüm olay bu.İsteklerinide elbette sadece türkçe anlamak mümkün.İşin ibadet kısmındaki arapça ise öz ile ilgili bence anlam kaçması olmasın diye arapça diyorlar.

EDMUND BURKE