Sayın Akyol,
"Açılan ve açılım yapılan herşey değersizleşir, insanların önüne bir engel koymak gerek. Siteye girmek veya yazılanları görmek için üyelik başvurusu yapılması bence doğru olandır." cümlenizi dikkat ederseniz yazıma kaynak olarak olarak eklemiştim.
Yazarken açılan yerine açılım yazmışım, dalgınlıktan olsa gerek. Bu durum için öncelikle özür dilerim. Ancak öyle olsa bile bence, cümlenizde ki "Açılan ve açılım yapılan herşey değersizleşir.... " ifadesi genel bir ifadedir.
Sayın Skullg,
Habur da yaşananlar konusunda da sizinle benzer düşünüyorum. Malum manzaranın Diyarbakır'da tekrarlanması da üzücüdür. Barış gibi görünse de barıştan ne kadar uzak olunduğunun da göstergesidir.
Bir maç galibiyetinin gösterisine dönüştürülen olaylar aslında barışı istemeyen provakatif kişilerin eylemidir. Artık DTP kendini sorgulamalı, barış isterken barışı baltaladığını fark etmelidir. Demokratik istekler/söylemler icraatına yansımalıdır. DTP nin olayı galibiyet havasında sürdürmesini, sürece olan yaklaşımını hayret ve şüphe ile izliyorum.
Şüphesiz bu süreçteki yöntemler ve yapılan hatalar da irdelenmelidir. Aksi durumda süreç barış değil savaş sürecine dönüşecektir.
Fakat tekrar belirtmekte fayda görüyorum kabul edilebilir yöntemler geliştirerek bir şekilde sorunlar çözülmeli ve akan kana bir son verilmelidir.
Sayın SkullG nin temennisini tekrarlamak istiyorum,
Kin, nefret kokmayan kardeşlik türkülerimizin çalındığı bir ülke özlemiyle...
Bay SkullG,
Ben, konuyu açan muhteremin yazdığı gibi; "Açılım ve açılım yapılan her şey değersizleşir." demedim.
Dedim ki; "Açılan ve açılım yapılan herşey değersizleşir, insanların önüne bir engel koymak gerek. Siteye girmek veya yazılanları görmek için üyelik başvurusu yapılması bence doğru olandır."
Aradan bir cümle çekip, onu da yanlış yazıp, gennelleme yapılamaz.
Örnek vermek gerekirse;
"Ermeni açılımı olursa, Ermeniler değersizleşir" ya da "Ermiler açılırsa, Ermeniler değersizleşir". Böyle cümleler olabilir mi, tabiki olamaz. Zaten anlamın nasıl bozulduğunu görmektesiniz.
Önermenizde açılması ya da açılım yapılması halinde değersizleşecek şey; "herşey"di. O yüzden aslında ucu açıkönermeyi sizin yaptığınızı düşünüyorum.