Bu konuya bilinçli olarak müdahil olmak,ciddi bir sorumluluk üstlenmek anlamına gelir.Bunun için öncelikle bölgenin duyarlı olduğu, hassasiyet içeren konulara bizzat vakıf olmak icap eder.
Dtp nin aslında düşünüldüğünün aksine,bölgede kaydıdeğer bir ağırlığı falan da yoktur.Tıpkı AKP nin türkiye coğrafyasında olmadığı gibi...
İnsanımız, umarsızlığın verdiği kötümserlik önyargısıyla ellerine düştüğü siyaetçilerin dayatmasına yanıt verme gayreti içerisinde,üstlendiği suskunluğn siyasi bir tepki olarak algılanmasından,hiçte sanıldığı gibi tatminkar değildir.
Entellektüel birikimi olduğu varsayılan kitlelerin,toplumun bu yönünü iyice irdelemesi gerektiğini savunmak durumundayım;zira bizzahati mevcut duruma şahidim.
Bugün,devlet varlığını bölgede samimiyetle hissettirebilirse"zulumden uzak kalma şartıyla"ortada ne pkk sı kalır,ne de dtp si...Defalarca tecrübe edilmiştir.Herdaim de aynı tecrübeye açıktır.
Apo,Ahmet Türk,Aysel Tuğluk,vs.vs.vs.vs.söylemleri ciddiyet vasıfları taşıyan bir tane örnek var mı içlerinde...?Apo nun kitaplarını okuyanınız oldu mu hiç...?
Ben okudum.Tavsiye ederim okuyun;okuyun da görün kimlerin kemikleri sızlıyor...
Herbirimizin vicdanının rahat edebilmesi için,oluşturulması gereken konjektürün detaylarında görüş birliği içerisinde olmamız öngörülüyorsa,öncelikle,bu,neyüdüğü belirsiz kimliklerin söylemlerini,suratlarına ağızlarından çıktığı hızla çarpmamız gerekmektedir.
Bundan gayrı bir çözüm yoktur.Varsa da, adı basbayağı bölünme misyonu taşıyacaktır...
Saygılarımla