Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: TSK  (Okunma sayısı 12330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nisan 29, 2007, 04:57:17 ös
Yanıtla #10
  • Ziyaretçi

Sn. Hamlet yazılarınıza lütfen daha dikkat ediniz insanlardan tepki toplayabilirsiniz...

Unutmayın ki bu ülkeyi askerler kurmuştur bunuda göz önünde bulundurmanızı istiyorum. Eğer bir tehlike varsa asker herzaman konuşmalıdır.

saygıyla!..

Saygisizlik yada hakaret yaptigimi  sanmiyorum. Uzerine alinmana gerek yok. Kusura bakma. Bu ulkeyi Asker kurmustur dogru. Ama sunuda unutma, Her ulkeyi asker kurmustur.
Asker, sinirlari cizer ama okumus bilimsel ve politik kisiler ulkeyi yonetir. Askerin gorevi meclis icinde degildir. Olmamalidir.

Ali Birand in 12 eylulu belgeselini hepiniz izlemissinizdir. Orda bana en carpici gelen yer neresiydi biliyormusunuz?
Darbeden sonraki secimlerde TSK nin bir cumhurbaskani adayi vardi. Birde muhendis ve okumus, asker olmayan bir aday vardi. TSK kendi adayinin secilmesi icin, secim gununden once, butun Cumhurbaskani adaylarinin evlerini, subaylara arattirdi, ve olum tehtitleri ettirdi. TSK bunu belki kendisi yaptirmadi ama adaylar bu belgeselde kendileri itiraf ettiler. Ecevit ve Demirel dahil evine telefonlar edildi ve eger cumhurbaskanligindan adayligini cekmessen su olur bu olur, bitersin falan diye tehtitler edildigini soylediler. Bunu yapanlar yuksek rutbe subaylarmis. Neyse, bunlar geldiler secim gunune, TSK adayinin kesinlikle secilmesini istiyordu ve Meclis ile, Harp okulu birbirine neredeyse bitisik denecek kadar yakindaydi. (buda cok ilginc dimi? :) ) secim gunu, meclisin koridorlarinda eli silahli askerler ve odalarindan cikamayan adaylar vardi. dusunebiliyormusunuz? MECLIS KORIDORLARINDA SILAHLI ASKERLER! kendi adaylarinin secilmesini istiyorlarmis. Ayni anda "Eger olurda Asker olmayan adaylardan birisi secilirse" ihtimaline karsi, harp okulundan yuzlerce belki binlerce asker ogrenciler, bellerinde silahlarla meclise yuruyuse gecmislerdi. Eger baska bir aday secilirse askeriye, meclise aninda girecek ve herseye el koyacak, bir darbe daha yapacakti. Olaya bak!

Sonuc? Bu kadar tehlike, tehtit ve govde gosterisine karsi (galiba turgut ozaldi) Asker olmayan biri secildi. Ve kenan evren hayatinin sokunu yasadi. Bu sokla meclis etrafindaki butun askerleri geri cekti ve sessizce butun askerler kislalarina, cadirlarina donduler.

Turkiyede bu bile yasandi daha nolsun. Hemde bunu yasandigi 25 sene falan once. cok uzak yada eski bir tarih te dehil yani.

Nisan 29, 2007, 05:02:11 ös
Yanıtla #11
  • Ziyaretçi

Madem konu TSK beni iyice konusturacaksiniz anlasilan...

Gene konu 12 eylul belgeseli...

Turkiyenin yonetimini begenmeyen asker onceden verdigi karar ve sessizlik icindeki hazirligindan sonra gece 3 de baslayan bir hareketle 3 gun icinde turkiyenin heryerinden toplam 600.000 kisiyi tutukladi. bakin bir daha soyluyorum. ALTI YUZ BIN KISI! bu ne demek biliyormusunuz? neredeyse bir sehrin tamamini hapise attilar demek... bunlarin hepsi suclumuydu? hepsi terorist yada katilmiydi? hayir. Bunlarin cok buyuk bir cogunlugu, Profesorler, doktorlar, okumus aydin yazarlar ve gazetecilerdi. yani Ulkeyi ayakta tutan en onemli SUTUN lardi. Ama noldu? bu adamlara icerde neler yaptilarsa, o zamandan sonra, herkes bir anda milliyetci oldu. ve kimseden devrim kelimesi bile cikmadi... halada turkiyede bircok kisi ulkenin sisteim yada askeriyesinden nefret etmesine ragmen citini bile cikaramiyor. Ne aci.

Bumu demokrasi? Bumu askerin gorevi?

Nisan 29, 2007, 05:05:34 ös
Yanıtla #12
  • Ziyaretçi

1.'si bazı kişilerin yaptığını bütün askerlere ve milletin en güvendiği kurum olan TSK'ya maledemezsiniz.(hani pek demokratiksiniz ya kamuoyu oylarmalarında TSK en güvendik kurum çıkmaktadır)

2.'si haberin kaynağı M. Ali Birand ise okumaya bile değer duymayacağımı yinede baktığımı bilmenizi isterim.

Saygılar.

Nisan 29, 2007, 05:16:16 ös
Yanıtla #13
  • Ziyaretçi

bazi kisilermi? dalgami geciyorsun? Yani Meclise giren, oylamayi etkilemeye calisan ve meclise yurutulen yuzlerce asker, basina buyruk , emire itaat etmeyen kisilermiydi? bence hic iyi bir savunma degil.
TSK elbette en guvenilir kurumdur. Cunku Silah onlarda. Banada silah ve guc verseler, banada herkes guvenir :)

Nisan 29, 2007, 05:44:07 ös
Yanıtla #14
  • Ziyaretçi

Ben Kenan Evren'i savunamam ama madem konu TSK,  28 Şubat postmodern darbe ile veya 1960 darbesi kötü değildi. Bunlar ile 1980 darbesi bir tutulamaz.

Ayrıca M. Ali Birand'a hiç güvenim yoktur...

TSK'da kamuoyu oylamalarında en güvenilen kurum olarak çıkmaktadır. Halk bunu kendi iradesiyle oylamıştır. Hiçbir zorlama yoktur. Yıllardır atılan çamurlar hatta senin şuan devam ettiğin şeyler dahi TSK'yı yıldıramamıştır.

Medyada ve haberler çıkan bazı gelişmelere göre ise Akp'liler bazı vekilleri tehdit etmiş aileni birdaha göremezsin oylamaya katıl ve bize oy at gibisinden, bazılarınada para önermiş, kiminede bulunduğu ilden akp'den 1. aday olarak çıkmasına dair garanti verilmiş. Buna rağmen istediği sayıya ulaşamadılar. Yinede Dyp ve Anap'tan söz dinlemeyip menfaate bakıpta gidenler oldu. Buyur bakalım. Bumudur demokratiklik peki?

Nisan 30, 2007, 09:24:47 öö
Yanıtla #15

arkadaslar bakıyorumda konuyu baya dagıtmıssınız ya :) oncelıkle yıılardan berı karalanmaya calısan tsknın yanındakı en buyuk guc sılah falan degıldır halktır cunku her zaman halktan derstek almıslardır.m. alı bırand ın belgeselıne gelınce evet bende ızledım ama kendılerı pekde kaale alıncak bır ınsan degıl bence tabıkıde bu benım sahsı gorusum.ama benım sorum tsk nın bu aralr tansıyım yuksekken tansıyonu dahada yukseltmesı dogru mu ? yanı tsk nın daha onemmlı ıslerı yok mu bırakın sıyasetı polıtıkacılar yapsın.sıyaset tsk ya gore degılkı.saygılarımla

Nisan 30, 2007, 10:01:11 öö
Yanıtla #16
  • Ziyaretçi

arkadaslar bakıyorumda konuyu baya dagıtmıssınız ya :) oncelıkle yıılardan berı karalanmaya calısan tsknın yanındakı en buyuk guc sılah falan degıldır halktır cunku her zaman halktan derstek almıslardır.m. alı bırand ın belgeselıne gelınce evet bende ızledım ama kendılerı pekde kaale alıncak bır ınsan degıl bence tabıkıde bu benım sahsı gorusum.ama benım sorum tsk nın bu aralr tansıyım yuksekken tansıyonu dahada yukseltmesı dogru mu ? yanı tsk nın daha onemmlı ıslerı yok mu bırakın sıyasetı polıtıkacılar yapsın.sıyaset tsk ya gore degılkı.saygılarımla
Budur!

Nisan 30, 2007, 02:43:10 ös
Yanıtla #17
  • Ziyaretçi

Sevgili McCann güzel yazmışsın haklısın da benim kısaca demek istediğim iktidarda Tayyip Erdoğan ve yandaşları varsa askeriyenin başındada malum çevreler tarafından göreve gelmemesi için engellenmiş, türlü iftiralar atılmış ama yinede birçok kişinin sevgisini kazanmış Yaşar Büyükanıt varsa kusura bakmayın ama ben gerektiği yerde Yaşar Büyükanıt'ın konuşması taraftarıyım... Tabiki asker siyasete karışmamalıdır ama bence Akp'nin siyaset yapabildiğini söylemekte abesle iştigal olur.:)

Saygıyla!..

Nisan 30, 2007, 03:14:13 ös
Yanıtla #18

sn basbakanın sıyasetı dogru yada yanlıs yapması veya yapıp yapamaması ayrı bır konu sn ıttıhatcı kardesım onu ayrı bır platformda tartısırız.ama dedıgım gıbı bana gore tsk nın (kı tsk ya guvenım sonsuzdr) sınırlerın bu kadar gerıldıgı bır ortamda acıklamaları  yanlıs bır zamanlama dıye dusunuyorum.bence uzaktan ızleme yapmalıydı cunku suan ortam tsknın mudahele etmesını grektırmıyor.saygılarımla.

Mayıs 30, 2007, 04:30:14 ös
Yanıtla #19
  • Ziyaretçi

bu görüşümü her zaman savunuyorum asker gerektiği zaman gerektiği yerde darbe yapmalı bu ülke askerler tarafından kuruldu ulu önder atatürk bu ülkeyi kurarken cumhurbaşkanı sıfatını taşımıyordu mustafa kemal paşa olarak biliniyordu ülkemiz siyasetçilere emanet değildir bu ülke türk silahlı kuvvetlerine emanettir kenan paşa darbe yaptı sizce iyimi yoksa kötümü oldu bence en iyisini yaptı ülke sağ sol çatışmaları yüzünden bölünmek üzereydi ve kardeş kardeş kanı döküyordu asker işte bu bölünmeyi durdurdu...

AMA ŞUNU DA UNUTMAYALIM TÜRK MİLLETİ SİYASETÇİLERE DEĞİL TÜRK ASKERLERİNE GÜVENİYOR...