Sn. Hamlet yazılarınıza lütfen daha dikkat ediniz insanlardan tepki toplayabilirsiniz...
Unutmayın ki bu ülkeyi askerler kurmuştur bunuda göz önünde bulundurmanızı istiyorum. Eğer bir tehlike varsa asker herzaman konuşmalıdır.
saygıyla!..
Saygisizlik yada hakaret yaptigimi sanmiyorum. Uzerine alinmana gerek yok. Kusura bakma. Bu ulkeyi Asker kurmustur dogru. Ama sunuda unutma, Her ulkeyi asker kurmustur.
Asker, sinirlari cizer ama okumus bilimsel ve politik kisiler ulkeyi yonetir. Askerin gorevi meclis icinde degildir. Olmamalidir.
Ali Birand in 12 eylulu belgeselini hepiniz izlemissinizdir. Orda bana en carpici gelen yer neresiydi biliyormusunuz?
Darbeden sonraki secimlerde TSK nin bir cumhurbaskani adayi vardi. Birde muhendis ve okumus, asker olmayan bir aday vardi. TSK kendi adayinin secilmesi icin, secim gununden once, butun Cumhurbaskani adaylarinin evlerini, subaylara arattirdi, ve olum tehtitleri ettirdi. TSK bunu belki kendisi yaptirmadi ama adaylar bu belgeselde kendileri itiraf ettiler. Ecevit ve Demirel dahil evine telefonlar edildi ve eger cumhurbaskanligindan adayligini cekmessen su olur bu olur, bitersin falan diye tehtitler edildigini soylediler. Bunu yapanlar yuksek rutbe subaylarmis. Neyse, bunlar geldiler secim gunune, TSK adayinin kesinlikle secilmesini istiyordu ve Meclis ile, Harp okulu birbirine neredeyse bitisik denecek kadar yakindaydi. (buda cok ilginc dimi?

) secim gunu, meclisin koridorlarinda eli silahli askerler ve odalarindan cikamayan adaylar vardi. dusunebiliyormusunuz? MECLIS KORIDORLARINDA SILAHLI ASKERLER! kendi adaylarinin secilmesini istiyorlarmis. Ayni anda "Eger olurda Asker olmayan adaylardan birisi secilirse" ihtimaline karsi, harp okulundan yuzlerce belki binlerce asker ogrenciler, bellerinde silahlarla meclise yuruyuse gecmislerdi. Eger baska bir aday secilirse askeriye, meclise aninda girecek ve herseye el koyacak, bir darbe daha yapacakti. Olaya bak!
Sonuc? Bu kadar tehlike, tehtit ve govde gosterisine karsi (galiba turgut ozaldi) Asker olmayan biri secildi. Ve kenan evren hayatinin sokunu yasadi. Bu sokla meclis etrafindaki butun askerleri geri cekti ve sessizce butun askerler kislalarina, cadirlarina donduler.
Turkiyede bu bile yasandi daha nolsun. Hemde bunu yasandigi 25 sene falan once. cok uzak yada eski bir tarih te dehil yani.