Masonlugun degismez bir kuralida bir yaraticinin varligna inanmaktir. Buna göre Islamiyette de bir yaraticinin varligina inanilir.Yani müslümanlar Mason olabilir. Mantigimizi devam ettirirsek Müslüman bayanlar türban kullanabilir. Buna göre bu bayanin esininde büyük bir olasilikla müslüman olma ihtimali vardir. Yukarda da yazdigimiz gibi müslümanlar Mason olabiliyordu. Bu Mason olan kisinin o türbanli bayanin esi oldugunu varsayarsak.Demek ki türbanli esi olan Mason olabiliyormus
Erkeklerin, etkilenebileceğini düşündüğüiçin, sinir bile barındırmayan Saç'ını örten, aynı zamanda yüzüne makyaj da yapan bir Hanım, Mason bir Eş'i Ne olarak algılar acaba!
Saygılarımla.
Türbanin takmayanlari neden bukadar rahatsiz etmis oldugunu anlamiyorum. Inananla inanmayanin arasindaki tartismayi anlarim. Her ikisininde kendine göre dogru veya yanlis dayanaklari vardir. Her iki tarafinda savunabilecigi veya söyleyecegi okadar görüs vardir ki anlatamam. Ama bunu en basite indirgeyerek sanki savunulacak veya tartisacak baska argüman kalmamis gibi türbani ortaya atmak tam bir acizlik. Inanmiyormusun? Ozaman ilahi kitaplarin yalan oldugunu ne bileyim sana mantikli gelmediginden felan bahset. Kime ne onun kafasindaki örtüden? Hosuna gitmiyorsa sen takma veya esine taktirma. Ayni sekilde inananlar ici söylüyorum. Sende evrenin bir yaratici olmadan bu halde olamayacagindan bahset, delil göster,arastir yap biseyler. Ama sanane adamin biyik tarzindan, sakal tarzindan veya giyindigi elbiseden?
Birbirimizin inanclarini elestirebiliriz, tartisabiliriz bunda sorun yok. Ama kimseninde kimsenin degerlerini asagilamaya, sorgulamaya veya alay konusu etmeye hakki yok. En azindan bunun kimseye bir faydasi yok.Bilhakkis zarari var. Eger insan kendi inancini anlatmak istiyorsa bunu karsi görüsdeki insanin deger verdigi seyleri asagilayarak degil, kendi inancinin yararlarini anlatarak yapmalidir.Kimse disariya acik acik söylemesede özde herkes karsisindakininde kendi görüsüü kabul etmesini ister.Her nekadar "Ben söyleyecegimi söyledim" ister inan ister inanma desede icinden "Keske kabul etse" der. . Bunun en güzel yolu da yukarida belirttigimiz gibi karsindakinin degerlerine saldirmadan, ilk etapta kendi görüslerinin faydalarindan bahsederek rakibi ikna etmektir.
Bu da nacizane bende size kücük bir tüyo.
Saygilar,,