Masonlar.org - Harici Forumu

Gönderen Konu: DAVİNCİ ŞİFRESİ  (Okunma sayısı 90427 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Haziran 22, 2007, 12:59:38 ös
Yanıtla #160
  • Skoç Riti Masonu
  • Uzman Uye
  • *

1- En eski akidelerden biri, Hinduların inancıdır. Hindularca semavî kitap olarak kabul edilen Vedalar’da şöyle yazılmıştır:

“Dünyanın tahrip olmasından sonra, ahir zamanda bütün mahlukların önderi olacak Mansur ismini taşıyan bir padişah ortaya çıkacak. O, bütün cihanı fethedip, kendi dinine sokacaktır. O, mümin ve kâfir herkesi tanıyacak ve onun Allah’tan istediği her şey olacaktır"

- Yine Hindularca ilâhî peygamber kabul edilen Şakmoni’nin kitabında şöyle yazıyor: “Dünyanın padişahlığı ve devleti, iki cihanın efendisi büyük Kaşin’in oğlu ile son bulacaktır. O dünyanın doğu ve batısında bulunan bütün dağlara hüküm sürecek kimsedir. O bulutlara binecek, melekler onun emrinde olacak, cinler ve insanlar ona hizmet edecektir. O ekvatorun altında olan Sudan’dan kuzey kutbun altında olan Sibirya’ya ve okyanusların ötesine egemen olacaktır. Allah’ın dini, bir din olacak; Allah’ın dini ihya edilecek ve onun ismi ‘Ayakta Olan’ (Kaim) olacaktır.”

- Yine Hinduların mukaddes kitaplarından Opanşad’da şöyle geçer: “Vişno’nun onuncu mazharı Kalki, son zamanda veya demir asrında beyaz bir ata binmiş olarak elinde kuyruklu yıldız gibi parlak ve yalın bir kılıç olduğu hâlde zahir olacak ve kötüleri tamamıyla yok edecek, yaratılışı yeni baştan yenileyecek ve iyiliği tekrar getirecektir.”

4- Yine Hinduların mukaddes kitaplarından Bask kitabında şöyle yazmıştır: “Dünya hayatı ahir zamanda hâkim olacak adil bir padışahla sona erecektir. O meleklerin ve insanların önderidir. Doğruluk ve hak onunla olacaktır. O denizlerde, yerlerde ve dağlarda gizli olan her şeyi elde edecek, göklerde ve yerde olan her şeyden haber verecektir. Ve ondan büyük bir kimse dünyaya gelmeyecektir

Haziran 22, 2007, 01:39:21 ös
Yanıtla #161

Sayın SkullG,

Hemen hemen tüm kutsal kitaplarda bu tarz ifadeler farklı sembolik anlatım biçimleri ile kullanılmış.Verilmeye çalışılan mesaj aynı.Devlet kavramı bitecek, bir çeşit dünya vatandaşlığı ortaya çıkacak.Din kurumları devirlerini doldurmuş oldukları için tamamen ortadan kalkacak.Sözü edilen zaman dilimindeki insanların algı düzeyleri şu ana kıyasla ileride olduğu için bu tip kurumların egemenliği altına girmek durumunda olmayacaklar.Çok büyük bir çoğunluk neyin ne olduğunu,nereden geldiğini,nereye gideceğini bilecek.Din,dil,ırk ayrımı tamamen ortadan kalkacak.Para ortadan kalkacak çok farklı bir ekonomik yapıya geçilecek.Tabii tüm bunlar olana kadar dünya nüfusu çok ama çok azalmış olacak.
Omnia mors aequat

Haziran 22, 2007, 11:54:43 ös
Yanıtla #162
  • Uzman Uye

Konumuz şifremi?
Şİfre genelde kutsal kitaplardan çıkarılıyor yada bunlardan etkilenenler tarafından belirli yazılar yazıp şifreliyorlar.
bende bazı yazılarımı şifreliyorum.anlamak için yöntemlerimi bilmek gerekiyor.aksi takdirde anlaşılmıyor.özellikle ilk şifre olayı genelde tevrat ile ortaya çıkıyor.İbranicede harflerin kendine has isimleri harflerin bir araya gelmesiylede anlamları değişiyor.ayrıca her harfin sayısal karşılığı vardır.
çaprazdan hafleri bir araya getirirseniz rahatlıkla bir tarih oluştura bilirsiniz.Davinci Tevratı mutlak okumuştur.

Haziran 22, 2007, 11:58:29 ös
Yanıtla #163
  • Uzman Uye

Kıyamet (?) Bana kalırsa bu döngü bir kaç kez yaşandı (dinazorlar) Dünya ''buzul arası dönem'' yaşıyor abartılcak bir şey yok ben olya dini açıdan değil bilimsel olarak baktım. Devamında Dünyamız yine bir çağ atlıyordur... İsa için söylenen herşey havadadır okuduklarımdan bildiğim kadarı ile nerde yaşadığının kim ve nasıl biri olduğunun tarihsel bir kaydı yoktur. Ne bir İncil yazmıştır ne İsrail'e geldiği (tarih ve belge açısından) kesindir. Dinler kabul etmek üzerinedir. İsa yada benzeri bir ''insanoğlu'' Dünya üzerine defalarca gelmiştir. Söylemleri dikkate alınırsa bildiğim kadarıyla bizlere yalnızca ''Sevgi'' ile yaşamayı anlatmıştır. Mesih inancı yada Kıyamet beklentisi yeni olmayıp Mesih inancı Yahudilik ile ilşkilidir, Kıyamet beklentileri ise en az 5000 yıllıktır.
her dinde bir kurtarıcı mutlak vardır.
Mesihte yahudilerin beklediği kurtarıcıdır.

Temmuz 03, 2007, 08:45:56 öö
Yanıtla #164

Şimdi biraz geç olduğunun farkındayım Sevgili Arkadaşlar, fırsat bulduğum ilk anda yazma gereksinimini duydum_
Öncelikle yazılarımda da sürekli olarak vurguladığım tek bir şey vardı; çoğunuzun dikkatini çekmiştir belki de....
Bakın yazılarımı hiçkimsenin düşüncelerini etkilemek ya da fikirlerimi başkalarına hiçbir biçimde empoze etme gibi artniyetimin olmadığı hususunda belirtmek suretiyle yazdım_
Yorumlarınızı yaptınız ve ben de sizleri yorumlarınızla başbaşa bıraktım, bu konuyla alakalı olarak söyleyebileceğim diğer şey ise; ne bu konularda ne de farklı konularda hiçkimseyle asla tartışma yoluna gitmeyeceğimin bilinmesini rica ediyorum_
Bir diğer önemli nokta ise; yazılarımı yazma gereksinimini fazlasıyla duyduğum için yazdım, sanırım bu açıklamam benim hiçbir şekilde farklı bir anlayış sergilemediğimin gayet çok açık bir göstergesi olabileceğini tahmin ediyorum_
Son Açıklama:
Benim beyin kapasitem gereği çözmek zorunda olduğum birtakım bilinmeyenleri açığa çıkarmamdan dolayı beynen aşırı yük altında kalmak gibi büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığım için dejarş olma yoluyla beynimde biriktirdiğim bilgilerimi, yazılarımı buraya yazma zorunluluğumdan dolayı açığa çıkardım_
Kellemi uçursalar gene yazarım, çünkü her halukarda beynimdekileri boşaltamadığım taktirde benim için ölümcül bir tehlike taşıyan bu durum karşısında söyler misiniz lütfen başka ne gibi bir çıkar yolum olabilirdi_
Sevgili Arkadaşlar, deminden beri bahsettiğim mevzu; bu görüşlerin bana ait olmayıp sadece bana verilen bir özellik nedeniyle açığa çıkardığım fikirlerdir, bu sebepten dolayıdır ki tartışma yoluna gitmeyeceğimi önemle belirtmek durumunda kalıyorum.
Bana göre bu ''KONU KAPANMIŞTIR''_
Sizler, gereken yorumlarınızı yapmaya devam edin.....
SAYGILARIMLA.....     
הדבר היחיד לשמור על אנשים בחיים הוא אהבה וכבוד

Aimer et être aimé c’est sentir le soleil des deux cotés.

«Ոսկե Տարիքը - Փոթորիկները, չի կարող կանխել մարդիկ սիրում են ծովը.

Temmuz 08, 2007, 12:58:31 öö
Yanıtla #165
  • Seyirci
  • Aktif Uye

Sn. Asi'ye katiliyorum. Sn. Sevil, varliginiz foruma ayri bir renk katiyor,. Ilginc felsefi dusunceniz ve dunyaya bakis acinizdaki farkliliklar insanlarin ne kadar farkli yaratildiklarinin, dusunce yapilarinin nasil degisim gosterdiginin en guzel ornegi.

Foruma katkilarinizdan dolayi tesekkurler.
Sn.Sublime Prince'ye katılıorum ve bu yazının altına ımzamı atıyorum...
Taslar yerine oturabilecek mi ? İnşaasına basladıgımız yapı nasıl olur da yarım kalır ..

Temmuz 08, 2007, 06:58:36 öö
Yanıtla #166

Bişey katmıyor eğer sayın Sevil beni tanısaydı belki bunları yazmazdı belki de  kimse  yazmazdı...

Temmuz 08, 2007, 07:01:01 öö
Yanıtla #167

Siz beni az çok biliyorsunuz Sayın itzhak bi de sen düşün olacakları :)

Temmuz 09, 2007, 08:48:05 öö
Yanıtla #168

Pardon Sayın Fraternis, sizi ne bakımdan tanıyıp tanımamam gerekliydi ki bu yazılarımı yazmamın bu tanıma olayıyla olan bağlantısı olsun???
Bu yazılarımı yazmamla sizi tanımam ya da tanımamam arasında herhangi bir neden_sonuç olayını göremedim de bu yüzden özellikle bunu sormak istedim_ 

Temmuz 09, 2007, 08:57:51 öö
Yanıtla #169

Bir de olacaklardan bahsedilmiş, benimle alakalı mı söylenmiş bilmiyorum ama bunu da Sayın Fraternis'in ağzından duymak isterim_