Artık günümüzde herşey açık açık tartışılırken böyle bir konuya uzak durmak olmaz üstelik bir taraf devamlı mağduriyetim var derken sanırım benide dinleme gereği duymalı çünkü diğer taraftanda bu ağır ithamlar karşısında bende mağdur oluyorum.
Sevgili Karahan; sanırım sizden özür dileyecek kişi benim aslında tepkimi kontrol altına alamayıp, daha makul biçimde size karşı olan düşüncelerimi aktarabilirdim. Bu da gösteriyor ki, henüz yeterli bir olgunluğa erişememişim. Yalnız olayın benimle olan ilgisini size de aktardığım gibi kendi düşüncelerimi de belirtme yönünde bir durumum olduğundan sanıldığı gibi olmadığını kendim biliyor ancak farklı görüşleri olanların da farklı olarak olayı analiz edebileceklerini, yine site ortamında her türlü fikrin sizin de söylediğiniz gibi tartışılabilindiği ancak hepimizin belirli bir hakkı ve mensubu olduğunuz gerek mezhep gerekse Irk veya düşünce babında olsun aslında alenen yapılan ya da yapılacak açıklamalarda her yönden gelebilecek tepkilerin şiddeti karşısında maruz kalabileceğiniz koşullar altında herhangi bir yükümlülük altına girilmemesi için biraz daha temkinli, biraz daha dikkatli olunması gerekliliğinden her zaman için yanayım diye düşünüyorum. Çünkü hepimizin bulunduğumuz yerde aynı düşünceye sahip olacağımız yanılgısının geçerli olmadığı öngörüsü dahilinde farklı düşüncelerin yeraldığı bir ortamda farklı kesime hitap ederken hoşgörü insiyatifini elden bırakmamak adına koca bir kitleyi karşınıza alacak kadar cesur olduğunuzu düşünüyorum ancak ilerleyen yaşamlarınızda sizin de yaşayacağınız olaylar itibariyle en iyi mukayeseyi, muhakemeyi sizin yapabileceğiniz düşüncesinde yeraldığımdan hayatın her yönünde karşınıza çıkabilecek unsurlardan birinin de hoşgörü alanında vermemiz almamız gereken çok fazla ders olduğunun, olacağının bununla birlikte ise hoşgörü yeteneğini kazanmaya çalışırken bizi yerden yere vuracak- vurabilecek pozisyonlara getirilmemesi açısından olayların ılımlı gelişmesi için bi şekilde bizlerin de almış olduğu tedbirlerin olması gerektiği düşüncesindeyim.
Son olarak tepkim ağır oldu, farkındayım. Sizden bir kez daha özür dilerim. Ama şunu da belirtmekte fayda vardır, özür dilemeniz üzerine ben de vermiş olduğum tepkinin ağır olduğunu anlayarak aynı şekilde size atfen özürlerimi sunduğumu belirtmek istiyorum. Misal olarak farklı düşüncede yeralan bir başka kişi deyim yerindeyse kafasının dikine gitmiş olsaydı onu zaten her halukarda verilecek tepkilere bile layık olabilecek pozisyonda olmadığını bildiğim için susar ve açıkçası herhangi bir fikir beyanında bile bulunmazdım. Çünkü bizler ne olduğumuzu biliyoruz. Kimseye yada kimselere kendimizi var etmeye çalışmıyoruz. Ortada bir gerçek varsa buna ister saygı gösterilir isterse de tepki bu bunları düşünleri bağlar, beni ve benim gibi düşünenleri bağlamaz. Kimlik çatışması, etnik çatışması ya da fikir ayrılıkları benim için pek de önemli değildir. Önemli olan haksız olunan durumlarda bile, haklılık payı yüksek olan olumsuz olayların dosdoğru, yanıtlmadan, açıkça ve net birşekilde Insanlığa aktarılmasıdır. Yalanlar, dolanlar, aldatmacalar.. Mertçe olayı başka yönlü aktarmayıp da kişiliği zayıf olan güçsüzlerin yaptıkları oyunların basitliğinden ve en yaygın olan basın organlarından medyanın bu şekilde kullanılması beni ve benim gibi olaya bu açıdan bakanları yeterince iğrendirmiş ve tiksindirmiştir. Korkaklığın bariz göstergesi olduğunu bildiğim için bu tipte yeralanların en kolay başvurdukları yöntemlerdendir. Ortamı germek, Insanı Insana düşman etmek, kan dökülmesini sağlamak ve şiddeti- savaşı vb. olaylara sebebiyet verip üzerinden menfaat sağlayan kesimlerdir. Bunun için yıllardır bu gibi misyonluklarla hareket edenlerin sayesinde Toplumların bazı yönleri itibariyle çatlakların oluştuğu ve gelinen durum itibariyle de ekilen düşmanlık tohumlaırnın bizleri şuanki ve ilerki aşamalarda meydana getireceği şiddetli toplumsal olayların zeminini bu şekilde sağladıkları için bu zihniyette yeralanları kınadığımı size karşı olan kınama olayını bu şekilde değiştirerek hatamı sayenizde telafi etmeye çalıştığımı da belirtiyorum. ( Toplumsal Barışın sağlanması adına çalışanların menfaatsiz, çıkarsız olmaları sebebiyle savaştan rant elde etmeye çalışanların önleri kesildiği için bu sayede her zaman için provakatör, bölücü ya da korkunç ithamlar atfedilerek Barışçıların engellenmeye çalışılması ne kadar açıkça farkediliyorsa da son çırpınışları olduğuı için maalesef eski düzenin yeni düzene geçişi söz konusu olması durumuyla birlikte sadece bir süreye kadar geçerli olmak kaydıyla artık kimseyi kullanamayacakları bir zamanın gelmesini ümid ediyorum ).
Saygılarımla,