Masonlar.org - Harici Forumu

 

Son İletiler

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
21
Benim Siirlerim / Ynt: Denemeler (1)
« Son Gönderilen: Gönderen: Alşah Mart 13, 2025, 12:06:30 öö »
      Sayın Adonai, şahsen güzel sanatların bütün dallarına karşı ilgi duyan biriyim. Şiiri de "Güzel Sanatların" bir kolu olarak kabul ederim. İnsan bazen sayfalar dolusu yazı ile anlatamadığını kıs bir şiirle de anlatabilir. Tıpkı karikatürde olduğu gibi.
      Şiirde öznelerin yerinin değişmesi, devrik cümle kullanılması, serbest veya hece gibi yazılmasının  şiire renk verdiğini düşünüyorum.
       Şiirlerinizi biriktirip ilerde kitap halinde sunmanızı çok isterim. Lütfen devam edin.
       Selamlar-sevgiler.
22
Benim Siirlerim / Ynt: Denemeler (1)
« Son Gönderilen: Gönderen: Adonai Mart 12, 2025, 10:14:52 ös »
Denemeler...

Halimi gören gülüp geçiyor,
Söylediğim, yaptığım eleştiriliyor,
Sanki umursamazım sanki tutarsız,
Belki de bunlara anlam gereksiz.?

Bazen şapşal ve aptal görünürüm
Bazen zekâya, merhamete bürünürüm
Bilenler anlar ne olduğumu
Bilmeyene anlatırım boşa didinirim.

Aslında kimseye yoktur kinim
Ne yapılırsa yapılsın affederim
Kızarım, belki sinirlenirim
Sükunettir varacağım nokta, benim.

Ben senim, sen de ben anlamadın mı
Yok aramızda fark sezemedin mi
Ayrı gayrı düşmek nefsin oyunu
Nefsine hükmetmeyi denemedin mi

Hakikati bilirim diyemem belki bilirim
Güzel gelenin önünde halıyım, kilimim
Kimsenin hakkına girme, en azından çabala
Üzme kimseyi, dünya kimlere kalmış ki sana kala

Uzun zamandır yazmıyordum. Öznelerin değiştiği ve ya değişmediği bir şiir yazayım dedim.

Sevgiler.

Adonai.

23
Kabala, Kebala, Qabala, Cabala, Kabballah / Ynt: Kabala Numerolojisi
« Son Gönderilen: Gönderen: Novayst Mart 10, 2025, 10:05:04 öö »
Kabala numerolojisi hakkında  fazlasıyla yabancı kaynaklar ve isimler mevcut ama ne hikmetse eserleri olan, hatta birlikte çalışıp kendisinden eğitim alabileceğimiz bir isim yok gibi.

Aradığınız şeyin Hermetik Kabala (Hristiyan Kabalası) olduğunu varsayarak konuşmak gerekirse, ne yazık ki Türkiye'de bu konuda yalnızca farklı öğretileri rastgele bir araya getirip "Kabala" etiketi yapıştıran kişiler dışında güvenilir bir kaynağa rastlamak çok zor. Bir tanıdığın ricasıyla ve sadece baskı maliyetini karşılayarak ünlü yayınevlerinden, içi fazlasıyla boş kitaplar bastırıp Kabala bilgini kesilen insanlara da rastlamak mümkündür. Haliyle, güvenilir olduğu düşünülen kişilerin gerçekten güvenilir olup olmadığı bile muammadır.

En iyisi yabancı kaynaklardan faydalanmaktır, zira Anglosfer literatüründe bu konuda yazılmış çok sayıda içerik mevcuttur. Ancak uyarmam gerekir ki Gematria, paranoya unsurlarını da barındıran riskli bir alandır. Bu yüzden, diğer "ince" ilgi alanlarına gösterilmesi gereken temkinin burada iki katı özenle uygulanması gerekebilir.

Hikmetin alıcısının olmadığı şu günlerde biraz bilgi paylaşımına girmek çok iyi olurdu bence.
"Öğrenci hazır olduğunda üstat ortaya çıkar" derler. Bu yüzden, tevekkül edip eldeki seçenekleri en iyi şekilde değerlendirmek en doğrusudur zannımca.

Muvaffak olmanız dileğiyle.

24
Resim ve Fotografcilik / Ynt: Yapay Zeka'ya Masonluğu Çizdirdim :)
« Son Gönderilen: Gönderen: ANARCHOSA Mart 04, 2025, 07:56:10 ös »
Sayın @Transcendental sizi üslubunuzdan dolayı uyarmak durumundayım. Yorumunuz varsa yapın, katkınız varsa verin, sorunuz varsa sorun. Ancak başka forum üyelerinin yorumlarına "boş yorum" deme hakkınız yok. Tekrarı halinde yaptırım olacağını biliniz.
25
Resim ve Fotografcilik / Ynt: Yapay Zeka'ya Masonluğu Çizdirdim :)
« Son Gönderilen: Gönderen: Transcendental Mart 03, 2025, 10:10:14 öö »
Selamlar arkadaşlar uzun süredir forum çok sessiz ve bu durum beni gerçekten üzüyor. Bugün yapay zekaya "Türkiye'de Masonluk" başlığı ile birkaç görsel çizdirdim ve sizlere de paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.
Bence gayet yaratıcı bir fikir,güzel görselli bir çalışma olmuş.
bir yukarda duran mesajda yapılan boşlar gibi diğer bütün boş yorumlara kulak asmayın.
gayet farklı bir fikir.
tebrik ederim.
26
Masonluk ile ilgili Sorular ve Cevaplar / Ynt: James Anderson' in 'Stupid Atheist' sozu... hakaret mi?
« Son Gönderilen: Gönderen: midyad Şubat 19, 2025, 11:45:57 öö »
Basliktaki soruya cevap verebilmek icin ve hata konu uzerinde saglikli dusunubeilmek icin, donemin sosyal, entellektuel ve dini dinamiklerini anlamak gerekir. Peki, 18. yuzyil baslarinda tolerans kavrami kesfedilmemismiydi? John Locke gibi dusunurler hosgoru hakkinda ne soyluyordu? Ama daha onemlisi: Bu hosgoru herkesi kapsiyormuydu?

Belki de konuyu anlamanin en iyi yolu, o donemde yazilmis metinlere donup bakmak, arastirmak ve okuyup anlamaktir. Anderson gercekten kabamiydi, yoksa donemin olagan uslubunu mu yansitiyordu?

Bu ifade acaba rahatsiz edici mi yoksa Masonik bir anlam mi iceriyor? sorular ve sorular...
27
Masonluk ile ilgili Sorular ve Cevaplar / Ynt: James Anderson' in 'Stupid Atheist' sozu... hakaret mi?
« Son Gönderilen: Gönderen: midyad Şubat 18, 2025, 12:27:06 öö »
William Derham 'in 1713'te yazdigi 'Physico- Theology, or a Demonstration of the Being and Attributes of God, from His Works of Creation adli kitabinda ayni kelimeyi kullaniyor.

 
28
'Ahlaken yoksun' anlamında kullanıldığı iddiası arv ama bunu savunanların meseleyi biraz daha netleştirmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Dil bilimine meraklı bir insan olarak biraz araştırdım, karmaşık yazar isem okuyan arkadaşlar mazur görsün lütfen:
- Bahse konu 'stupid' kelimesinin 'aptal' yerine 'base' yani ahlaken düşük şahıs manasında kullanıldığı öne sürülüyor. Ancak ne İngilizce'ye geçtiği Orta Fransızca (moyen français) - İngilizce sözlüklerde ne de Fransızca - İngilizce yahut Fransızca - Osmanlıca sözlüklerde (Hindoğlu ve Güzeloğlu) böyle bir anlama rastlamadım.
- Base kelimesi de İngilizce'ye Fransızca'dan geçiş yapmış, bu kelimenin 'ahlaken düşük' anlamı kolaylıkla ortaya çıkabiliyorken eş anlamlısı olduğu stupide yahut stupid için niçin böyle bir anlamı bulamamak şüphe uyandırıyor.
- 'Stupid'in ahlaken düşük anlamını kabul edecek olursak, o zaman hemen sonrasında gelen 'irreligious Libertine'* ifadesi gereksiz bir tekrar değil midir?

Dil, yaşamımızdaki en etkili semboller sistemidir. Sembollerin akıllıca kullanılarak bilginin aktarıldığını iddia eden bir toplulukta bunun akıllıca kullanımı muhakkak mümkündür, hatta görülmesi gereken bir niteliktir. Lakin enine boyuna ele alıp hazır cevapla yetinmemenin iyi olacağını düşündüğümden sorularımı buraya bırakmış olayım. Cevaplayacak arkadaşlara ve paylaştığı için sayın midyada teşekkürler.

*Libertine kelimesi; İnançsız sapkın, kısıtlaması olmayan ve hatta Karpokrates'in gnostik kültünde ve Marques de Sade'nin, Crowley takipçilerinin benimsediği herkesin birbiriyle birlikte olabildiği cinsel aşırılık anlamına geliyor.
29
Masonluk ile ilgili Sorular ve Cevaplar / James Anderson' in 'Stupid Atheist' sozu... hakaret mi?
« Son Gönderilen: Gönderen: midyad Şubat 17, 2025, 07:03:57 ös »
James Anderson, 1723 tarihli Eski Yukumlulukler' de Masonlarin 'stupid atheist' ( =aptal ateist) olmamasi gerektigini ozellikle vurgulamis. Peki, Anderson burada  'stupid' kelimesini basit bir hakaret olarak mi kullanmistir, yoksa bu derin bir Masonik mesaj mi icermektedir? Bu cumlenin oncesinde ve sonrasinda da onemli cumleler yer alir.

Ve diger bir resim.
30
Edebiyat / Ynt: Kitap Tanıtımı
« Son Gönderilen: Gönderen: Alşah Şubat 10, 2025, 10:52:19 ös »
     Sayın midyat, izninizle konuyu uzatmadan hemen cevaplara geçeceğim.
     
     1-Daha önce de belirttiğim gibi, henüz kendimi "Yazar" olarak görmüyorum. Edebiyat ve okuma tutkum çocukluk yıllarıma kadar uzanır. Ancak, henüz yayınlamayı düşünmediğim kitabımı 2012 yılında yazmıştım. Yazmayı sevdiğimi söyleyebilirim.

      2-Kara Kaplı Beyaz Kitabın adı, kitabın adını, bilgi edinme mahiyetinde bir kitabı incelemek için elime aldığımda "Açalım bakalım kara kaplı kitap neler söylüyor bu hususta " diye kendi kendime söylendiğim bir esnada aklıma geldi. Sayfaları da beyazdı. Öyle bir anda oluştu.   

      3- Kitabımda Masonik düşünceler yer almamaktadır.

      4- Ülkemizdeki kuruluşlar arasında LÖSEV'in  çok ulvi bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Bu nedenle de Kurban, fitre vs. her türlü bağışımı yıllardır bu kuruma yapıyorum.

      5- Ben bu kitabımı herhangi bir kazanç edinme amacı ile yazıp yayınlatmadım. Hatta şu kadarını söyleyeyim, kendim dahi kitabımı para ile satın aldım (Hem de biraz fazlaca olarak).

         Sayın midyat, bu konu ile ilgili şunu söyleyebilirim. Durumu iyi olanların, alabildikleri ölçüde  almalarını, kendi için aldıkları dışında fazla olanları kitap dostu sevdiklerine hediye etmek suretiyle bu ulvi davaya katkı vermelerini temenni ederim.

        Saygı ve sevgilerimle.
 
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10