Askerlik bir insana ne katar, bir insana neyi öğretir, yada hayatından ne alır?
Ben öncelikle kendi görüşümü söylemek isterim, her erkek askere gitmeli. Ömür boyu bu topraklarda hür ve özgür haşayabiliyorsa birey hayatının belli bir döneminide onun için verebilmeli. her nekadar doğru yada yanlış , demoktarik veya değil , bir çatı altında yaşayabiliyor ve ekmek yiyebiliyorsan bu vatan için en verimli çağında bile olsa 18 ay 8 ay vermenin bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum.
Şimdi gelelim askerliğe ... dünyada paralı askerlik, profesyönel askerlik kavramları var. Bunun artısı eksisi daha uzun uzun tartışılır ki profesyonel askerliğe karşı çıkan biriyim. Profesyönel bir futbolcu yerine forması için çabalayanı tercih ederim.
Askerlik bana ne verdi? Türkiye'nin gerçek yüzünü gördüm. Askerde belkide hayatım boyunca hiç göremeyeceğim Türkiyenin her yerinden insanla beraber uyuduk beraber kalktık. Hayata bakışlarını, eğitim düzeylerini, yaşam tarzlarını gördüm. Türkiye2nin İstanbul,İzmir,Ankara,Antalyadan ibaret olmadığını gördüm. Çoğu insanın askerde hayıflandığı yemek yiyemedik, yaşam kötüydü, 2 kişilik ranzada 4 kişi yattık... v.b. şeylerin onların hayatının her dakikasında olduğunu gördüm. Elimdekilerin değerini öğrendim. Gerçekten şanslı olduğumu düşündüm.
Hayatımın 6 ayı gitti demedim. Dememde.Gazetelerde okuduğumuz bir yaşamı gözlerimle gördüm.
Konuyu çokda dağıtmadan bölüm bölüm konuşmak daha yayarlı olacak gibi
Bu benim nacizane görüşlerimden bir kısmı.
Saygılarımla