''Masonluğun amacı; semboller ve alegoriler aracılığı ile aşıladığı yüksek ahlâk ilkeleri ve erdemleri özümletmeye çalışarak olgunlaşmalarına yardımcı olduğu üyeleri masonlarla, dünyada din, dil ve ırk ayırımı olmaksızın tüm insanların eşitlik ve barış içinde kardeşçe yaşayacakları bir sevgi düzeninin kurulmasını sağlamaya çalışmaktır. Masonluk, bu yüce ülküsünü İnsanlık Mabedi inşası olarak tanımlar, ve bu amaca uygun düzenli bir şekilde ulaşmak için tüm üyelerini uyması gereken temel ilkeler koymuştur.'' (Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası)
Kurumun tanımı,amacını bir kez daha paylaştım sn.hayalet.Kurumun tanımını tarafsız bir şekilde incelediğiniz zaman,sosyal yardımlaşma ve dayanışma gibi konularda bir hedeflerinin olmadığını ve buna uymalarını zorlayacak bir söz,kelime bulunmadığını görebilirsiniz.Tabi ki de masonların yapacağı yardımlar olacaktır fakat bunu kuruma değil kişilere bağlı tutmak gerekir..
Sn.Hayalet size bir nebze hak veriyorum.Herkes doğuştan masonluğu sevecek,hiç antimasonik yaklaşımda bulunmayacak gibi birşey söz konusu bile olamaz.Masonluğu tanımak isteyen kendi aklı ve iradesi ile masonik-antimasonik yaklaşımların hepsini inceleyecek,üstünde düşünecek ve buna göre yaklaşımını belirleyecektir.Söylemiş olduğunuz antimasonik ifadeler sizin şahsınıza ait ifadeler olmayıp,toplumsal ifadelere inanarak buraya taşımışsınız.Buraya taşımanız da hiçbir sıkıntı yok bu yaklaşımların doğru cevaplarını arıyorsanız.Fakat doğru cevapları ararken suçlayıcı ifadeler kullandığınız için tepki aldınız.Söylediklerinizin belgesi olsaydı bugüne kadar yayınlanmadık iletişim aracı kalmazdı.Belirttiğiniz gibi masonlar çok güçlü olsalardı (devletleri yönetecek kadar) bu antimasonik yaklaşımların çoktan önünü keserdi..
Masonların hepsi zengindir düşüncenize açıklık getirmek için bir örnek vermiştim yeterli olmamış galiba.Forum içerisinde ''dul kadın kesesi'' kelimesini bir araştırın;
Masonlar zengindir fakat ne kadar ? Bu konuda bir ölçü sunarsanız bu ifadenizi değerlendirmemiz daha doğru olur.Belirtmiş olduğum kelimeyi de forumda araştırıp incelediğinizde dul kadın kesesinden masonların ihtiyacı kadarını alabilecek kadar zengin olduğunu görürsünüz.Türkiye'de 15.000 civarında mason bulunmakta ve bu masonların içinden 10 tane sizin tabirinizle para baronu masonların isimlerini ve yaptıklarını sıralayabilirmisiniz? Sizi bu yaklaşıma sevk edecek hadi 5 tane olsun..
Sn.Hayalet sonuç olarak benim burada sayfa sayfa yazacaklarım size fayda etmez çünkü benim düşüncelerim.Naçizane tavsiyem (Masonluk hakkında gerçek bilgileri edinmek istiyorsanız) forumdaki konuları sade/tarafsız bir düşünce ile akıl ve mantık çerçevesi içerisinde inceleyip,değerlendirmelerinizi bu şekilde yapmanız.Masonluk için doğru/yanlış düşünceleri oluşturan siz olun,başkaları olmasın.