Masonlar.org - Harici Forumu

 

Gönderen Konu: Genel Kültür Testini Geçebilecekmisin?  (Okunma sayısı 589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nisan 20, 2016, 07:31:47 ÖS
  • Orta Dereceli Uye
  • **
  • İleti: 281
  • Cinsiyet: Bay

Genel kültürün ne kadar iyi ölçmek istermisin?

O zaman başlıyorum sorulara..

Genel Kültür Testi

1. İlk özgün Türk tiyatro yapıtı olarak kabul edilen Şair Evlenmesi, hangi yazarın eseridir?
A)İbrahim Şinasi B)Namık Kemal C)Ahmet Mihtah Efendi D)Abdülhak Hamit E)Recaizade Mahmut Ekrem

2. "İncecikten bir kar yağar,tozar Elif Elif diye" dizeleriyle başlayan semaiyi söyleyen saz şairimiz kimdir?
A)Yunus Emre B)Pir Sultan Abdal C)Karacaoğlan D)Köroğlu E)Kaygusuz Avdal

3. Devlet Denetleme Kurulu aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
A)TBMM B)Başbakanlık C)Cumhurbaşkanlığı D)Maliye Bakanlığı E)Danıştay

4. Bütçe ve kesin hesap kanunu tasarılarını aşağıdakilerden hangisi kabul eder?
A)Danıştay B)TBMM C)Yüksek Denetleme Kurulu D)Devlet Denetleme Kurulu E)Devlet Planlama Teşkilatı

5. Aşağıdakilerden hangisi MGK üyesi değildir?
A)Adalet Bakanı B)Milli Savunma Bakanı C)Başbakan yardımcıları D)Sağlık Bakanı E)İçişleri Bakanı

6. Soğuk Savaş'ta hangi iki ülke birbiriyle mücadele etti?
A)Amerika-SSCB B)SSCB-Kanada C)Amerika-Almanya D)Japonya-Amerika E)Çin-Japonya

7. Avrupa Parlamentosu hangi şehirde bulunuyor?
A)Münih B)Zürih C)Lyon D)Strasburg E)Monaco

8. II.Dünya Savaşında en çok vatandaşı ölen ülke hangisidir?
A)İngiltere B)Almanya C)Fransa D)Avustralya E)Sovyetler Birliği

9. Olimpiyat bayrağındaki 5 halka neyi ifade eder?
A)5 ülkeyi B)Avrupa Birliğini C)5 Kıtayı D)5 kurucuyu E)5 branşı

10. Havayı oluşturan iki temel madde nelerdir?
A)Oksijen-Nitrojen B)Oksijen-Azot C)Oksiyen-Karbondioksit D)Azot-Karbondioksit E)Azot-Karbonmonoksit

11. Marilyn Monroe'yi poster yapan ünlü modern ressam kimdir?
A)Pablo Picasso B)Vincent Van Gogh C)Andy Warhol D)Frida Kahlo E)Diego Rivera

12. Cesaret Ana öyküsünün yazarı kimdir?
A)Robert Frost B)Bertolt Brecht C)Walt Whitman D)Sylvia Plath E)Shel Silverstein

13. En son 1996’da Atlanta’da olmak üzere Olimpiyatlarda 9 kere altın madalya kazanan Amerikalı atlet kimdir?
A)Jesse Owens B)Carl Lewis C)Michael Johnson D)Steve Prefontaine E)Sergei Bubka

14. Röntgen ışınlarından hangi metal korunma sağlar?
A)Bakır B)Bor C)Molibdenit D)Kolonbit E)Kurşun





Alıntı
_________________________________________________________

Testin cevaplarını görmek istermisiniz?

O zaman buyurun cevap anahtarı....

10.A
11.C
12.B
13.B
14.E
1.A
2.C
3.C
4.B
5.D
6.A
7.D
8.E
9.C

Sonuçları yazarsanız mutlu olurum.  :)
« Son Düzenleme: Nisan 20, 2016, 07:36:44 ÖS Gönderen: Zaharoff »
Her kande baksam görünür gözlerime sırr-ı ezel
Her şey ulaşıp aslına çıktı aradan kainat